21.02.2007">
Reteta trimisa de mary
Timp preparare:
50 minute
Ingrediente:
6 oua, 6 linguri zahar tos, 6 linguri pesmet alb, 2 linguri faina, un praf de sare, un praf de copt, 1 budinca vanilie, 1 budinca ciocolata, 400 ml. frisca, 1 esenta rom, 200 gr. zahar, 200 ml. apa.
Mod de preparare:
Se prepara un blat din 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri zahar, praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt si cu 1 lingurita suc de lamiie sau otet, apoi se pune faina amestecata cu pesmetul, dupa care se pune la copt, in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la copt.
Separat se prepara un sirop din 200 gr. zahar caramelizat peste care se adauga 200 ml. apa. Dupa ce s-a copt se toarna siropul in tava pste prajitura. Separat se pregatesc budincile, dupa reteta de pe plic, si se toarna fierbinti peste prajitura. Prima se pune budinca de vanilie, apoi budinca de ciocolata.
Dupa ce s-a racit se pune frisca batuta si se poate orna cu fulgi de ciocolata . Bon apetit!
Mod servire:
Se taie in bucati mari si se serveste cu lingurita fiind bine insiropata.
Timp preparare:
50 minute
Ingrediente:
6 oua, 6 linguri zahar tos, 6 linguri pesmet alb, 2 linguri faina, un praf de sare, un praf de copt, 1 budinca vanilie, 1 budinca ciocolata, 400 ml. frisca, 1 esenta rom, 200 gr. zahar, 200 ml. apa.
Mod de preparare:
Se prepara un blat din 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri zahar, praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt si cu 1 lingurita suc de lamiie sau otet, apoi se pune faina amestecata cu pesmetul, dupa care se pune la copt, in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la copt.
Separat se prepara un sirop din 200 gr. zahar caramelizat peste care se adauga 200 ml. apa. Dupa ce s-a copt se toarna siropul in tava pste prajitura. Separat se pregatesc budincile, dupa reteta de pe plic, si se toarna fierbinti peste prajitura. Prima se pune budinca de vanilie, apoi budinca de ciocolata.
Dupa ce s-a racit se pune frisca batuta si se poate orna cu fulgi de ciocolata . Bon apetit!
Mod servire:
Se taie in bucati mari si se serveste cu lingurita fiind bine insiropata.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro