
Reteta Sarmalute de post a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
18.02.2010">Ingrediente
ceapa,
morcov,
pastarnac,
radacina patrunjel,
ciuperci,
orez cca 100 gr,
2 lg malai,
2 lg gris,
rosii(eu am pus din conserva),
varza,
cimbru,
patrunjel verde si marar,
sare,piper si alte condimente.
Mod de preparare
1. Tocam ceapa, dam pe razatoare mica radacinoasele(pastarnacul, radacina de patrunjel, morcovul).
2. Ceapa se pune la calit, dupa 3-4 min se adauga si radacinoasele, se mai lasa 5 min apoi se pune compozitia la racit.
3. Separat, se calesc ciupercile apoi se adauga la compozitia de mai sus.
4. Dupa ce se raceste tot amestecul se adauga verdeata, orezul, malaiul, grisul, condimentele si rosiile. Se amesteca bine si se adauga o mana de varza tocata marunt si oparita in prealabil.
Se sucesc sarmalutele, se aseaza frumos intr-o oala, se capacesc cu rosii si se dau la fiert pt cca 1 ora.
![]() |
Mod de servire
Pofta buna!
Reteta Sarmalute de post a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Articole recomandate:

Mucenicii au intotdeauna succes! Trebuie stiut ca mucenicii se servesc pe 9 martie, dar trebuie preg ...