
O reteta delicioasa cu carne frageda de pui inmiresmata cu lamaie si masline. O combinatie potrivita pentru copii si parinti.
06.10.2010">Ingrediente:
- 2 cepe mici si rosii, taiete in 8 bucati
- 6 catei de usturoi, necuratati
- 1 lamaie, taiata in bucati mici
- 8 felii de piep de pui
- 100g masline verzi, fara samburi si scurse
- 1 legatura de patrunjel
![]() |
photo culinar.ro
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190C si se pune ceapa, usturoiul, lamaia intr-o cratita mare sau tava de copt.Se inlatura orice bucata de grasime de pe carne si se dau pe rand bucatie de piept de pui in ulei de masline adaugand condimente precum piper, sare si cimbrisor.
Deasupra legumelor se asaza bucatile de pui, se adauga si maslinele in vas si se mai tin in cuptor inca 10 minute sau pana cand puiul se rumeneste.
Se scoate apoi puiul din tava. Se da in clocot sucul din tava pentru 5 minute, pe aragaz pana mai scade putin.
Apoi se adauga amestecand patrunjelul.
Se serveste puiul cu cuscus, unt si sucul de langa carne.
Pofta buna!
Articole recomandate:

Aroma migdalelor in combinatie cu proteinele din carnea de pui reprezinta un pranz delicios pentru f ...