Ciocolata sau vanilie? Combina ciocolata cu vanilia, intr-un rasfat de gusturi decorate cu frisca pentru orice pofticios 10.06.2010">

Ingrediente:
Aluat pripit
Crema de vanilie
Inghetata de ciocolata
Pentru aluatul pripit:
100g margarina
125 g faina
200 ml lapte
4 oua
1 praf sare
1 lingurita zahar
Se fierb intr-un vas laptele, margarina sarea si zaharul. Cand clocoteste se ia vasul de pe foc se toarna toata faina, se amesteca repede cu o lingura de lemn pana nu mai sunt cocoloase si aluatul se desprinde de pe cratita.
Cand s-a racit se inglobeaza ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Dupa ce s-au inglobat ouala se freaca aluatul pana se ia de pe marginile vasului. Se pune aluatul in tava cu lingura in forma de gogosele si se coace la foc mic iute si apoi la foc potrivit timp de 20 de minute.
Crema de vanilie
12 galbenusuri
200g zahar
80g faina
zeama de la 2 lamai
200 ml apa
1 praf sare
vanilie
coaja rasa de lamaie
Intr-o cratita se amesteca faina cu zaharul si apoi se subtieaza cu apa. Se pune amestecul sa fiarba la foc mic, amestecand mereu.
Se lasa compozitia sa se raceasca si se adauga zeama, coaja rasa de lamaie si vanilia. Se freaca galbenusurile cu praf de sare si se inglobeaza in compozitiei.
Inghetata de ciocolata
300 ml lapte
350g zahar pudra
400g ciocolata
Se amesteca intr-o cratita laptele cu zaharul si ciocolata rasa, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se raceste, se pune in forma uda si se introducere in congelator
Profiterol cu frisca
Dupa ce ai pregatit aluatul pripit, crema de vanilie sau inghetata de ciocolata poti trece la asamblarea profirerolului
Gogoselele din aluat se taie in jumatate si se umple fiecare cu crema de vanilie. Se pun in farfuria de desert 4 gogosele si in mijloc se aseaza 2 linguri de inghetata de ciocolata. Se orneaza cu frisca.

Ingrediente:
Aluat pripit
Crema de vanilie
Inghetata de ciocolata
Pentru aluatul pripit:
100g margarina
125 g faina
200 ml lapte
4 oua
1 praf sare
1 lingurita zahar
Se fierb intr-un vas laptele, margarina sarea si zaharul. Cand clocoteste se ia vasul de pe foc se toarna toata faina, se amesteca repede cu o lingura de lemn pana nu mai sunt cocoloase si aluatul se desprinde de pe cratita.
Cand s-a racit se inglobeaza ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Dupa ce s-au inglobat ouala se freaca aluatul pana se ia de pe marginile vasului. Se pune aluatul in tava cu lingura in forma de gogosele si se coace la foc mic iute si apoi la foc potrivit timp de 20 de minute.
Crema de vanilie
12 galbenusuri
200g zahar
80g faina
zeama de la 2 lamai
200 ml apa
1 praf sare
vanilie
coaja rasa de lamaie
Intr-o cratita se amesteca faina cu zaharul si apoi se subtieaza cu apa. Se pune amestecul sa fiarba la foc mic, amestecand mereu.
Se lasa compozitia sa se raceasca si se adauga zeama, coaja rasa de lamaie si vanilia. Se freaca galbenusurile cu praf de sare si se inglobeaza in compozitiei.
Inghetata de ciocolata
300 ml lapte
350g zahar pudra
400g ciocolata
Se amesteca intr-o cratita laptele cu zaharul si ciocolata rasa, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se raceste, se pune in forma uda si se introducere in congelator
Profiterol cu frisca
Dupa ce ai pregatit aluatul pripit, crema de vanilie sau inghetata de ciocolata poti trece la asamblarea profirerolului
Gogoselele din aluat se taie in jumatate si se umple fiecare cu crema de vanilie. Se pun in farfuria de desert 4 gogosele si in mijloc se aseaza 2 linguri de inghetata de ciocolata. Se orneaza cu frisca.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro