
Reteta prajiturii de post cu mere a fost propusa de Paloma pe forum culinar.ro
18.02.2010">Ingrediente
Aluatul:
a) 5 lg de ulei + 10 lg de apa + faina cat cuprinde
iese un aluat elastic
b ) 200 g margarina + 7 lg de faina
Umplutura: mere razuite + zahar + scortisoara
Mod de preparare
Eu nu am calit merele, le-am scurs doar de zeama
- primul aluat se imparte in doua- pentru a se lucra mai usor;
- se intinde in foaie subtire si se unge cu o parte din amestecul b )- adica margarina+faina;
- se ruleaza si apoi cu rabdare se intinde o foaie cat tava;
- peste aluat se pun merele rase, apoi cealalta foaie,
- inainte de a pune tava la cuptor se taie in patratele cu cutitul cald;
- aluatul se desface in foite;
- se pudreaza cu zahar dupa coacere.
![]() |
Mod de servire
Pofta buna!
Reteta O alta prajitura cu mere a fost propusa de Paloma pe forum culinar.ro
Articole recomandate:

Mucenicii au intotdeauna succes! Trebuie stiut ca mucenicii se servesc pe 9 martie, dar trebuie preg ...

Se apropie postul pastelui iar daca nu stii ce sa pregatesti familiei tale in aceasta perioada, uti ...