No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Prajitura cu 2 blaturi si portocale poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Prajitura cu 2 blaturi si portocale

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

26.03.2009">
Reteta trimisa de Lidia

Timp preparare:

1 si 1/2h

Ingrediente:

Blat 1- 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 5 linguri de nuca macinata, 50gr ciocolata menaj cacao, 1 lingura de cacao, 1/2 praf de copt.

Blat 2 - la fel ca blat 1.

Blat 3 - 5 linguri de zahar, 5 oua, 5 linguri de faina, 5 linguri de apa, 1/2 praf de copt.

Crema 1 - 300 ml lapte, 7 linguri de zahar,1 budinca de vanilie (praf).

Crema 2 - 100 ml lapte caldut, 9 linguri de zahar, 50 gr ciocolata menaj de cacao, coaja si zeama de la 2 portocale, nuca macinata cat cuprinde +250 gr de margarina pt prajituri.

Glazura - 100 gr. ciocolata menaj de cacao +50 ml ulei

Mod de preparare:

Cele 2 blaturi (1 si 2) din cite 5 oua fiecare se prepara astfel:

Se separa ouale, se bat bine albusurile cu zaharul. Separat se amesteca faina cu praful de copt , nuca, ciocolata razuita si cacaoa. Se amesteca albusul cu apa si galbenusurile si la urma se adauga amestecul de faina si se uniformizeaza usor compozitia. Se toarna compozitia in tava mare de la aragaz si se coc cele 2 blaturi. Se lasa sa se raceasca.

Blatul 3 se prepara la fel ca si celelalte 2 blaturi si se coace in aceasi tava. Dar atentie! cind e copt, se scoate din tava si se ruleaza imediat, pe latura mai lunga a blatului.

Crema 2 - preparare: se dizolva zaharul in lapte incalzind putin compozitia, si amestecam pina se topeste zaharul, dupa care se adauga ciocolata razuita, coaja (rasa) si zeama de la 2 portocale si nucamacinata cit cuprinde a.i. sa rezulte o crema.

cu aceasta crema se va umple rulada (blatul 3)

Crema 1 - preparare: se fierbe laptele cu zaharulsi cu praful de budinca. Cind budinca se ingroasa se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa racire se amesteca cu 250 gr de margarina pina devine o crema fina.

Aranjare prajitura: se pune blatul 1,1/2 din crema 1, rulada taiata felii subtiri si pusa peste crema in forma de foaie, 1/2 din crema 1, blatul 2 .

Deasupra se pune glazura de ciocolata menaj de cacao care se topeste pe aburi cu ulei si se intinde pe prajitura. Se poate orna cu bombonele sau nuca macinata.

Mod servire:

Prajitura se taie a doua zi dupa preferinte.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?