No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Placinta cu chili si crusta din faina de malai poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Placinta cu chili si crusta din faina de malai

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

O reteta gustoasa cu care iti vei surprinde familia in mod placut. Placinta de malai si chilli, aparent exotica, este o delectare pentru simturi.

09.08.2010">
Crusta crucanta de paine si aroma de chili rezulta intr-o mancare de doua ori delicioasa. Desi este mai greu de preparat, copilul tau te poate ajuta si astfel va fi mai multumit la sfarsit stiind ca a participat si el cu ceva. 

placinta pentru copii
Este o reteta gustoasa si va fi adorata atat de adulti cat si de copii.

Ingrediente

Pentru umplutura

- 450 gr de carne tocata de vita sau curcan;
- 2 catei de usturoi, zdrobiti;

- 60 gr de ardei rosu maruntit;
- 1 lingura de ulei vegetal;

- 400 gr de rosii tocate in conserva;
- Lingura de praf de chili (pentru copii poti folosi mai putin);

- 1 lingurita de chimen;
- 1 lingurita de oregano uscat;

- Jumatate de lingurita de sare;
- Piper pentru gust;

- 500 gr de fasole boabe in conserva, strecurate si uscate.

Pentru aluat

- 130 gr de faina;
- 80 gr de faina de malai;

- Jumatate de lingurita de sare;
- 120 gr de unt nesarat, racit si taiat felii subtiri;

- 60 ml de apa rece.

Mod de preparare


Pentru umplutura: rumeneste carnea impreuna cu usturoiul si ardeiul taiat rondele in ulei intr-o tigaie lata, la foc mediu, invartind tot timpul.

Adauga rosiile si condimentele si lasa compozitia pe foc timp de 5 minute sau pana cand s-a ingrosat putin.

Redu focul la mic, adauga boabele de fasole strecurate si mai lasa umplutura pe foc inca cinci minute, invartind des. Pune umplutura intr-o caserola rotunda sau intr-un vas din inox si las-o sa se raceasca in timp ce tu prepari crusta

Pentru aluat: incalzeste cuptorul la 200 de grade. Amesteca intr-un vas faina, faina de malai si sarea.

Adauga untul taiat bucati. Adauga apa si zdrobeste aluatul usor cu o furculita, pana cand se omogenizeaza.

Framanta-l inca putin, apoi batuceste-l astfel incat sa aiba o forma rotunda. Pe o suprafata data cu faina, intinde aluatul pana cand are 6,5 mm grosime si este putin mai mare decat vasul tau.

Pune aluatul deasupra vasului, ca la placinta. Taie marginile, lasand aluat de 1,3 cm sa atarne pe margini, pe care il vei indesa spre interior.

Taie crapaturi mari in cruste pentru a lasa aburul sa iasa. Daca vrei, poti decora crusta cu aluatul ramas.

Baga placinta la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand crusta este bine rumenita. Vei obtine patru portii.




Cuvinte cheie: Mancare pentru copii , Alimentatia copilului



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?