No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Pizza cu aluat pufos poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Pizza cu aluat pufos

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

07.06.2010">
Spanacul, crenvurstii si branza umplu aceasta minunata si stufoasa pizza. Este grozava pentru petreceri sau pentru reuniunile de seara deoarece din ea se hranesc o multime de oameni si poate fi servita fierbinte sau la temperatura camerei.

Ingrediente:


•    1 pachet de aluat usor de preparat acasa.
•    2 (280 grame) pachete de spanac proaspat.
•    Sare.
•    2 linguri de ulei de masline.
•    340 de grame de crenvursti italienesti de porc, cu membrana eliminata.
•    2 cepe de marime medie, curatate.
•    Piper.
•    1 cutie (420 grame) branza ricotta.
•    ½ ceasca de parmezan proaspat dat pe razatoare.

Mod de preparare:

1.    Prepara aluatul si lasa-l deoparte cat timp pregatesti umplutura.

2.    Spala spanacul si indeparteaza toate partile inferioare ale tulpinilor. Fierbe spanacul intr-un vas mare, acoperit, impreuna cu ¼ ceasca de apa si un pic de sare, pana cand frunzele devin moi, aproximativ 5 minute. Strecoara bine spanacul si lasa-l sa se raceasca. Aseaza-l apoi pe un prosop curat de bucatarie (sau intr-un tifon prin care strecori branza) si stoarce cat de mult lichid poti. Toaca spanacul.

3.    Intr-o tigaie de marime medie, infierbanta uleiul peste temperatura medie. Adauga crenvustii si ceapa si amesteca des, pana cand ceapa este moale si crenvurstii sunt bine patrunsi (cam 10 minute).

4.    Muta crenvurstii si ceapa intr-un vas larg. Amesteca in spanac branza ricotta si parmezanul. Adauga sare si piper pentru gust.

5.    Ridica temperatura cuptorului la 425 de grade. Unge cu 150 ml de ulei o forma pentru pizza.

6.    Lucrand pe o suprafata presarata usor cu faina alba, intinde o foaie de aluat, de forma circulara, cu un diametru de 30 cm. Aseaza aluatul peste sucitor si pozitioneaza-l peste forma pregatita. Distribuie umplutura peste aluat, lasand o margine libera de jur imprejur, cam de 1,5 cm.

7.    Din aluatul ramas intinde intinde o foaie rotunda de 30 cm diametru si aseaz-o peste umplutura. Marginile celor doua foi de aluat lipeste-le cu putere una de alta pentru a etansa placinta. Cu ajutorul uni cutit mic cu lama ondulata, fa 6 -8 crestaturi in varful aluatului pentru a permite aburului sa iasa afara.

8.    Coace pizza pana cand se maroneste si devine crocanta, 30-35 de minute sau cam asa ceva. Apoi las-o sa se raceasca cel putin 15 minute inainte de a o taia sub forma de felii triunghiulare.





Articole recomandate:

Mini-pizza in forma de mumii

Deghizarile nu sunt doar pentru Halloween. Surprinde-ti familia cu aceste gustari delicioase, in f ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?