Piept de pui cu sos de alune
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
Incearca aceasta reteta ce imbina in mod placut gustul crocant al alunelor cu fragezimea pieptului de pui. O explozie de gusturi pentru masa in familie. 18.03.2010">

Ingrediente
1 piept de pui
2 lingurite amidon
1 lingura apa
2 linguri sos soya
2 linguri coniac
100 ml supa de pui- de casa sau din cub
2 linguri ulei floarea-soarelui
100 gr alune nesarate, de preferinta crude
ceapa verde
orez
Mod de preparare
Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.
Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.
Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.
Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Mod de servire
Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.
Pofta buna!
Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro

Ingrediente
1 piept de pui
2 lingurite amidon
1 lingura apa
2 linguri sos soya
2 linguri coniac
100 ml supa de pui- de casa sau din cub
2 linguri ulei floarea-soarelui
100 gr alune nesarate, de preferinta crude
ceapa verde
orez
Mod de preparare
Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.
Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.
Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.
Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Mod de servire
Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.
Pofta buna!
Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro