No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Piept de pui cu sos de alune poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Piept de pui cu sos de alune

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Incearca aceasta reteta ce imbina in mod placut gustul crocant al alunelor cu fragezimea pieptului de pui. O explozie de gusturi pentru masa in familie.

18.03.2010">

sos alune cu piept de pui


Ingrediente


1 piept de pui
2 lingurite amidon
1 lingura apa
2 linguri sos soya
2 linguri coniac
100 ml supa de pui- de casa sau din cub
2 linguri ulei floarea-soarelui
100 gr alune nesarate, de preferinta crude
ceapa verde
orez


Mod de preparare


Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.
Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.
Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.
Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.


Mod de servire


Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.
Pofta buna!

Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro








Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?