No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Pasca cu branza si ciocolata (pasca poloneza) poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Pasca cu branza si ciocolata (pasca poloneza)

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Pasca cu ciocolata si branza a devenit preferata familiei inca de prima data cand am incercat-o. Aceasta reteta de pasca este perfecta pentru Pasti.

22.04.2016">

Crema fina de branza este completata perfect de blatul de ciocolata si trebuie sa va spun ca aceasta varianta de pasca imi place mult mai mult decat cea clasica, cu aluat de cozonac.

Reteta de pasca cu ciocolata si branza

Ingrediente:

Blat:

- 250g faina grau;
- 125g zahar pudra;
- 1 ou;
- 125ml lapte dulce;
- 100 gr unt;
- 3 linguri cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 1 plic zahar vanilat.

Crema de branza:
- 500 gr branza de vaci sau mai mult, stoarsa bine de zer;
- 2 oua;
- 250g zahar pudra (puteti sa reduceti din cantitate si sa lasati doar dupa gust);
- semintele de la 1 pastaie de vanilie;
- 3 linguri faina;
- 50g stafide - daca nu vor consuma si copiii din pasca puteti sa inmuiati stafidele inainte de folosire cu 30 de minute in rom.

pasca-poloneza-cu-ciocolata-si-branza


Metoda de preparare Pasca poloneza cu branza si ciocolata

Pentru blat se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata inainte cu praful de copt. Se omogenizeaza bine compozitia, care trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.

Pentru crema de branza se mixeaza foarte bine (daca nu aveti o branza moale usor de mixat, puteti sa o dati putin si prin blender) branza de vaci cu zaharul pudra, semintele de la pastaia de vanilie si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele  si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. (daca va grabiti tare puteti sa puneti ouale intregi de la bun inceput).

Pregatiti o tava de copt rotunda, cu pereti detasabili, cu diametru de 28cm, tapetand-o cu hartie pentru copt.

Turnati 1/2 din cantitatea de aluat intr-un strat, adaugati apoi crema de branza pe care o nivelati usor iar la final adaugati cantitatea de aluat pentru blat ramasa. Intindeti bine compozitia cu cacao deasupra cremei de branza si dati la cuptor la 150 grade Celsius pentru aproximativ 1 ora si 20 de minute - veti vedea ca incepe sa se desprina de pereti atunci cand e gata.

Lasati pasca cu branza si ciocolata sa se raceasca in forma, dupa care o puteti scoate si pastra la frigider pana in momentul servirii.

O mai puteti "dichisi" cu glazura si oua de ciocolata.

Pofta buna!






Cuvinte cheie: Retete cu branza , Traditii si obiceiuri de paste , Retete pentru pasti


Articole recomandate:

Briose cu bucati de ciocolata

Reteta de briose pufoase cu bucati de ciocolata este foarte usor de pregatit si va deveni cu siguran ...

Prajitura cu branza pentru copii. Desert intre 1-3 ani

Prajitura cu branza pentru copii intre 1 si 3 ani este o optiune dulce si sanatoasa pentru copilul t ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?