Mancare de carne afumata cu castraveti murati
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
04.05.2009">
Reteta trimisa de Anca
Timp preparare:
1,5 ore
Ingrediente:
2-3 linguri ulei 1-2 cepe (eventual ceapa verde) 500 grame carne afumata (ciolan dezosat, coasta afumata) 1-2 linguri faina 5-6 castraveti murati (nu foarte mari) marar 1 foaie dafin 1 cutie rosii in bulion
Mod de preparare:
Carnea se spala bine (se opareste daca este foarte afumata), se taie in bucati potrivite si se pune la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a prajit (nu foarte tare), se scot bucatile de carne si se caleste ceapa taiata marunt. Apoi se adauga carnea , apa cat sa acopere carnea si se pune la fiert. Castravetii murati (de preferat castraveti in saramura nu in otet) se curata de coaja, se taie in rondele cu grosimea de 1,5-2 cm si se pun la fiert cam 30 minute. Se schimba 2 ape in cazul in care castravetii sunt foarte sarati. Castravetii fierti ( se verifica cu furculita ) se adauga peste carnea afumata. Se adauga o foaie de dafin, cateva boabe de mustar si 2 linguri faina, desfacuta cu putina apa rece . Dupa 20-30 minute se toarna si conserva de rosii in bulion, se gusta de sare (atentie si carnea si castravetii sunt sarati) si se baga la cuptor pentru 15 minute. La sfarsit se presara marar verde. Pofta buna!
Mod servire:
Se serveste fierbinte cu marar deasupra.
Timp preparare:
1,5 ore
Ingrediente:
2-3 linguri ulei 1-2 cepe (eventual ceapa verde) 500 grame carne afumata (ciolan dezosat, coasta afumata) 1-2 linguri faina 5-6 castraveti murati (nu foarte mari) marar 1 foaie dafin 1 cutie rosii in bulion
Mod de preparare:
Carnea se spala bine (se opareste daca este foarte afumata), se taie in bucati potrivite si se pune la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a prajit (nu foarte tare), se scot bucatile de carne si se caleste ceapa taiata marunt. Apoi se adauga carnea , apa cat sa acopere carnea si se pune la fiert. Castravetii murati (de preferat castraveti in saramura nu in otet) se curata de coaja, se taie in rondele cu grosimea de 1,5-2 cm si se pun la fiert cam 30 minute. Se schimba 2 ape in cazul in care castravetii sunt foarte sarati. Castravetii fierti ( se verifica cu furculita ) se adauga peste carnea afumata. Se adauga o foaie de dafin, cateva boabe de mustar si 2 linguri faina, desfacuta cu putina apa rece . Dupa 20-30 minute se toarna si conserva de rosii in bulion, se gusta de sare (atentie si carnea si castravetii sunt sarati) si se baga la cuptor pentru 15 minute. La sfarsit se presara marar verde. Pofta buna!
Mod servire:
Se serveste fierbinte cu marar deasupra.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro