No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca De post poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

De post

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

06.03.2006">
Retete de post

Salata de vinete

Ingrediente:

- cateva vinete potrivite, proaspete, putin moi si mai inchise la culoare - o ceapa, sare si 200 ml ulei

Mod Preparare:

Vinetele se spala bine dupa care se usuca pe un servetel. Le asezam pe plita incinsa la foc mare aproximativ o jumatate de ora, timp in care le invartim pe toate partile. Cand coaja exterioara a vinetei s-a inegrit si s-a crapat vom observa ca incepe sa iasa abur si lichid pe la crapaturi, moment in care le luam de pe foc si le lasam la racit intr-o oala, dupa care le decojim. Dupa ce se indeparteaza coaja se taie in lung la capatul superior si se indeparteaza semintele Pentru a elimina substantele si sucurile acide se aseaza pe un fund de lemn pus inclinat si se preseaza cu un altul aprox jumatate de ora. Se iau apoi vinetele si se toaca pana cand devin o pasta. Cu mixerul sau cu cutitul nu ies la fel de gustoase. Suntem acum aproape de final cu o minunata salata de vinete de post. Alegem un vas in care asezam salata, adaugam sare si amestecam usor timp in care punem ulei dupa gust. In sfarsit, presaram ceapa taiata marunt si adaugam cateva felii de rosii Fiind o reteta de post nu adaugam maioneza decat de post

Mod Servire:

Pe paine, in postul pastelui, dupa care va recomandam (pentru a simtii Pastele asa cum se cuvine) Drob de miel



Fasole Batuta de Post

Timp preparare:

10 minute

Ingrediente:

2 cutii de fasole batuta din comert, 3 cepe mari, 1 lingura rasa de bulion, ulei 2 linguri, cativa catei de usturoi, sare, condimente si un varf de cutit de zahar.

Mod de preparare:

Se prepara fasolea batuta respectand indicatiile de pe cutia de fasole batuta. Se curata cele 3 cepe mari, se toaca marunt si se pun la calit in uleiul neincins. Cat timp se rumeneste ceapa, se curata usturoiul si se toaca marunt. Cand e ceapa aurie, moale, se adauga jumatate din usturoi si bulionul, sare, condimente si se amesteca. Cand s-a omogenizat compozitia se pune zaharul, se pune si cealata parte de usturoi si se opreste focul. Se amesteca cu fasolea si categoric postul o sa fie mult mai gustos.

Mod servire:

Se serveste pe felii de paine, sau din castronele, eventual cu un castravete murat!



Mazare cu ciuperci

Ingrediente:

130 g ciuperci 1 cutie de mazare 1 ceapa potrivita, piper si sare

Mod de preparare:

Se curata si se spala ciupercile. Ceapa se taie marunt si se caleste cateva minute in putin ulei. Ciupercile taiate felii, se pun la prajit 2-3 minunte, dupa care se adauga mazarea si se amesteca. Se lasa sa dea in clocot, apoi se acopera vasul.

Mod Servire: Calde



Clatite de post (cu dulceata sau spanac)

Ingrediente:

100 g faina, 100 ml apa minerala (ne obliga posturile, altfel foloseam lapte), 50 ml ulei, 25 g zahar, sare

Preparare:

Punem faina intr-un vas si treptat, pentru a nu se forma cocoloase adaugam apa, ulei si sare pana ce compozitia se leaga si devine o crema. Intr-o tigaie bine incinsa cu putin ulei turnam cu polonicul si intindem pe toata suprafata. Fiind fara oua le facem putin mai groase. Intoarcem clatitele pe o parte si pe alta pana se patrund. repetam pana terminam compozitia. La final le umplem cu dulceata, spanac, urzici sau cu varza.





Articole recomandate:

Mucenici - reteta de post

Se apropie postul pastelui iar daca nu stii ce sa pregatesti familiei tale in aceasta perioada, uti ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?