06.03.2007">
Bors de miel
Ne trebuie:
- 1-1,5 kg carne de miel (partile cu oase: spate, coaste...)
- ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina (cam ca la ciorba de vitel)
- multa verdeata, in special leustean verde
- 1 l de bors, sau un plic din magazin
Se face foarte usor: se spala bine carnea, se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, dar nu prea multa (carnea fierbe repede), eventual se mai adauga apa pe parcurs, dar atentie ca urmeaza sa puneti si borsul. Dupa ce da in clocot se spumuieste si se adauga si zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt. Cand sunt fierte puneti borsul (daca este lichid se da in clocot inainte si apoi se adauga), daca este la plic, dupa instructiunile lor. Oricum se pune dupa gust, depinde cat de acra o vreti. La sfarsit se pune verdeata tocata.
Drob de miel
Ne trebuie:
- organele de la miel: ficatul, rinichii, inima, plamanii si ce mai are el
- 2-3 cepe, plus ceapa verde
- usturoi verde
- cat mai multa verdeata – patrunjel, marar,leustean
- 2 oua
- prapurele de la miel
Toate organele se fierb, se dau prin masina de tocat, sau se toaca marunt cu cutitul. Se curata ceapa, usturoiul, verdeata, se toaca si se amesteca totul, se adauga ouale crude si sare dupa gust.
Acum: daca avem prapure, il spalam cu grija, dar bine, ungem o tava (in functie de cat amestec avem) cu ulei, asezam prapurele pe fundul ei si daca se poate ridicam marginile lui pe peretii vasului, asezam amestecul si il invelim cu prapurele, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit aprox 40-60 min, pana se rumeneste.
Daca nu avem prapure, ungem vasul cu ulei, asezam amestecul de drob in vas si pe deasupra ungem cu o pasta obtinuta dintr-un ou amestecat cu putina faina ca pentru snitel. Se coace la fel.
Se serveste cald sau rece cu salata verde.
Iata o alta varianta de Drob de Miel
Friptura de miel
Pentru friptura cele mai bune sunt pulpele din spate.
Se spala carnea, se sareaza si se aseaza intr-o tava. Cu un cutit ascutit se fac crestaturi din loc in loc si se introduc bucatele de slanina si catei de usturoi; se pot adauga si condimente speciale pentru carne de miel, apoi se pun cateva linguri de ulei si apa, atat cat sa stea carnea jumatate acoperita. Se baga la cuptor si din cand in cand se umezeste carnea cu sosul format, el va scadea cu timpul si atunci completam cu vin alb.
Este buna si calda cu salata verde si garnitura de cartofi, dar si rece.
Pasca - foarte buna si usor de facut
Ne trebuie:
- 750 g branza dulce - 5 oua - 10 linguri zahar - 3 linguri lapte praf - 1/2 kg smantana - 2 linguri faina - 250 g stafide - 100 g unt topit - coaja vanilie, 2 plicuri zahar vanilat
Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, mirodeniile, untul topit. Se omogenizeaza bine. Se adauga albusurile batute spuma, se amesteca incet. Se tapeteaza bine o cratita de 3 kg, cu hartie unsa cu unt si presarata cu faina. Se pune compozitia si se coace aprox 1 ora la foc potrivit.
Ne trebuie:
- 1-1,5 kg carne de miel (partile cu oase: spate, coaste...)
- ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina (cam ca la ciorba de vitel)
- multa verdeata, in special leustean verde
- 1 l de bors, sau un plic din magazin
Se face foarte usor: se spala bine carnea, se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, dar nu prea multa (carnea fierbe repede), eventual se mai adauga apa pe parcurs, dar atentie ca urmeaza sa puneti si borsul. Dupa ce da in clocot se spumuieste si se adauga si zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt. Cand sunt fierte puneti borsul (daca este lichid se da in clocot inainte si apoi se adauga), daca este la plic, dupa instructiunile lor. Oricum se pune dupa gust, depinde cat de acra o vreti. La sfarsit se pune verdeata tocata.
Drob de miel
Ne trebuie:
- organele de la miel: ficatul, rinichii, inima, plamanii si ce mai are el
- 2-3 cepe, plus ceapa verde
- usturoi verde
- cat mai multa verdeata – patrunjel, marar,leustean
- 2 oua
- prapurele de la miel
Toate organele se fierb, se dau prin masina de tocat, sau se toaca marunt cu cutitul. Se curata ceapa, usturoiul, verdeata, se toaca si se amesteca totul, se adauga ouale crude si sare dupa gust.
Acum: daca avem prapure, il spalam cu grija, dar bine, ungem o tava (in functie de cat amestec avem) cu ulei, asezam prapurele pe fundul ei si daca se poate ridicam marginile lui pe peretii vasului, asezam amestecul si il invelim cu prapurele, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit aprox 40-60 min, pana se rumeneste.
Daca nu avem prapure, ungem vasul cu ulei, asezam amestecul de drob in vas si pe deasupra ungem cu o pasta obtinuta dintr-un ou amestecat cu putina faina ca pentru snitel. Se coace la fel.
Se serveste cald sau rece cu salata verde.
Iata o alta varianta de Drob de Miel
Friptura de miel
Pentru friptura cele mai bune sunt pulpele din spate.
Se spala carnea, se sareaza si se aseaza intr-o tava. Cu un cutit ascutit se fac crestaturi din loc in loc si se introduc bucatele de slanina si catei de usturoi; se pot adauga si condimente speciale pentru carne de miel, apoi se pun cateva linguri de ulei si apa, atat cat sa stea carnea jumatate acoperita. Se baga la cuptor si din cand in cand se umezeste carnea cu sosul format, el va scadea cu timpul si atunci completam cu vin alb.
Este buna si calda cu salata verde si garnitura de cartofi, dar si rece.
Pasca - foarte buna si usor de facut
Ne trebuie:
- 750 g branza dulce - 5 oua - 10 linguri zahar - 3 linguri lapte praf - 1/2 kg smantana - 2 linguri faina - 250 g stafide - 100 g unt topit - coaja vanilie, 2 plicuri zahar vanilat
Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, mirodeniile, untul topit. Se omogenizeaza bine. Se adauga albusurile batute spuma, se amesteca incet. Se tapeteaza bine o cratita de 3 kg, cu hartie unsa cu unt si presarata cu faina. Se pune compozitia si se coace aprox 1 ora la foc potrivit.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro