No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Retete de Pasti poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Retete de Pasti

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

06.03.2007">
Bors de miel

Ne trebuie:

- 1-1,5 kg carne de miel (partile cu oase: spate, coaste...)

- ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina (cam ca la ciorba de vitel)

- multa verdeata, in special leustean verde

- 1 l de bors, sau un plic din magazin

Se face foarte usor: se spala bine carnea, se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, dar nu prea multa (carnea fierbe repede), eventual se mai adauga apa pe parcurs, dar atentie ca urmeaza sa puneti si borsul. Dupa ce da in clocot se spumuieste si se adauga si zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt. Cand sunt fierte puneti borsul (daca este lichid se da in clocot inainte si apoi se adauga), daca este la plic, dupa instructiunile lor. Oricum se pune dupa gust, depinde cat de acra o vreti. La sfarsit se pune verdeata tocata.

Drob de miel

Ne trebuie:

- organele de la miel: ficatul, rinichii, inima, plamanii si ce mai are el

- 2-3 cepe, plus ceapa verde

- usturoi verde

- cat mai multa verdeata – patrunjel, marar,leustean

- 2 oua

- prapurele de la miel

Toate organele se fierb, se dau prin masina de tocat, sau se toaca marunt cu cutitul. Se curata ceapa, usturoiul, verdeata, se toaca si se amesteca totul, se adauga ouale crude si sare dupa gust.

Acum: daca avem prapure, il spalam cu grija, dar bine, ungem o tava (in functie de cat amestec avem) cu ulei, asezam prapurele pe fundul ei si daca se poate ridicam marginile lui pe peretii vasului, asezam amestecul si il invelim cu prapurele, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit aprox 40-60 min, pana se rumeneste.

Daca nu avem prapure, ungem vasul cu ulei, asezam amestecul de drob in vas si pe deasupra ungem cu o pasta obtinuta dintr-un ou amestecat cu putina faina ca pentru snitel. Se coace la fel.

Se serveste cald sau rece cu salata verde.

Iata o alta varianta de Drob de Miel

Friptura de miel

Pentru friptura cele mai bune sunt pulpele din spate.

Se spala carnea, se sareaza si se aseaza intr-o tava. Cu un cutit ascutit se fac crestaturi din loc in loc si se introduc bucatele de slanina si catei de usturoi; se pot adauga si condimente speciale pentru carne de miel, apoi se pun cateva linguri de ulei si apa, atat cat sa stea carnea jumatate acoperita. Se baga la cuptor si din cand in cand se umezeste carnea cu sosul format, el va scadea cu timpul si atunci completam cu vin alb.

Este buna si calda cu salata verde si garnitura de cartofi, dar si rece.

Pasca - foarte buna si usor de facut

Ne trebuie:

- 750 g branza dulce - 5 oua - 10 linguri zahar - 3 linguri lapte praf - 1/2 kg smantana - 2 linguri faina - 250 g stafide - 100 g unt topit - coaja vanilie, 2 plicuri zahar vanilat

Se amesteca branza cu galbenusurile, zaharul, laptele praf, faina, smantana, stafidele, mirodeniile, untul topit. Se omogenizeaza bine. Se adauga albusurile batute spuma, se amesteca incet. Se tapeteaza bine o cratita de 3 kg, cu hartie unsa cu unt si presarata cu faina. Se pune compozitia si se coace aprox 1 ora la foc potrivit.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?