Ciorba ardeleneasca de perisoare
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
30.11.2005">
Timp de preparare: doua ore
Ingrediente:
- oase porc - carne tocata porc si vita - oua (unu sau doua) - ceapa, morcov, telina (legat de telina v-am mai povestit aici: Supa de rosii), patrunjel (radacina), ardei gras verde (e bun si rosu), morcovi, zeama de varza (in unele bucatarii se foloseste bors), smantina si leustean
Mod de preparare:
Se caleste o ceapa impreuna cu ardei gras ( si verde si rosu daca aveti), morcovii si patrunjelul taiati maruntit (sau rondele).
Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (lasati putina carne pe ele). Taiati si introduceti si telina bucatele mici. Cind sint aproape fierte, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu oul sarea piperul si putin orez.
Dupa ce perisoarele au fiert, se pune zeama de varza (bors) si se mai lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute.
La final, dupa ce ati luat de pe foc, se pune leusteanul tocat marunt.
Mod servicre: Cu smantina si... Dragoste
Ingrediente:
- oase porc - carne tocata porc si vita - oua (unu sau doua) - ceapa, morcov, telina (legat de telina v-am mai povestit aici: Supa de rosii), patrunjel (radacina), ardei gras verde (e bun si rosu), morcovi, zeama de varza (in unele bucatarii se foloseste bors), smantina si leustean
Mod de preparare:
Se caleste o ceapa impreuna cu ardei gras ( si verde si rosu daca aveti), morcovii si patrunjelul taiati maruntit (sau rondele).
Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (lasati putina carne pe ele). Taiati si introduceti si telina bucatele mici. Cind sint aproape fierte, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu oul sarea piperul si putin orez.
Dupa ce perisoarele au fiert, se pune zeama de varza (bors) si se mai lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute.
La final, dupa ce ati luat de pe foc, se pune leusteanul tocat marunt.
Mod servicre: Cu smantina si... Dragoste
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro