02.02.2006">
Ingrediente:
- 1 kg de burta de vaca - jumatate kg, poate chiar mai mult de oase de vitel - 1 kg zarzavat: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, hrean, leustean - piper, sare - otet si 4 oua (galbenusuri) - 14-15 catei de usturoi - smantana
Mod de preparare:
Se curata bine burta ( de piele si tendoane ) dupa care se spala bine, se scurge de apa si se lasa
pana a doua zi la rece (dupa ce s-a presarat o lingura de bicarbonat cu care s-a frecat bine). A doua zi se va trece din nou prin doua trei ape, pana devine alba si ii dispare mirosul.
Acestia au fost pasii pregatitori, pe care ii puteti sari in trei variante: ori cumparati burta deja curatata si oparita, ori se ocupa partenerul ( cazuri rare, dar exista ), ori alegeti varianta Restaurant. Abia acum ne putem apuca de ciorba in sine.
Se sparg picioarele si se aseaza pe fundul oalei, dupa care se aseaza burta, rulata, peste picioare, cu o lingura de sare si apa, Se lasa la fiert la foc mic, pana se desprinde carnea de os, dupa care se adauga ceapa taiata, telina, morcov, usturoi si piper si se lasa in continuare la fiert la foc mic.
Dupa ce picioarele si burta au fiert bine, se scot si se lasa la racit. Se taie burta fasii de 5 centimetri (daca nu aveti rigla e bine si 4), dupa care se pun din nou in oala pentru cateva clocote.
La final, se adauga sare dupa gust, se acreste (cu bors, otet sau zeama de lamaie) si se drege cu galbenus si smantana. Se adauga 3 sau 4 linguri de untdelemn. Unii presara deasupra patrunjel tocat.
Mod de servire:
Verifica partenerul daca a adormit la televizor, caz in care prietena ta cea mai buna va fi incantata sa savureze impreuna cu tine o adevarata ciorba de burta, preparata ca la tine acasa.
PS: Cu aceasta reteta am incercat sa depasesc romanul Shogun ca lungime, dar e clar ca nu am reusit.
- 1 kg de burta de vaca - jumatate kg, poate chiar mai mult de oase de vitel - 1 kg zarzavat: morcovi, ceapa, telina, patrunjel, hrean, leustean - piper, sare - otet si 4 oua (galbenusuri) - 14-15 catei de usturoi - smantana
Mod de preparare:
Se curata bine burta ( de piele si tendoane ) dupa care se spala bine, se scurge de apa si se lasa
pana a doua zi la rece (dupa ce s-a presarat o lingura de bicarbonat cu care s-a frecat bine). A doua zi se va trece din nou prin doua trei ape, pana devine alba si ii dispare mirosul.
Acestia au fost pasii pregatitori, pe care ii puteti sari in trei variante: ori cumparati burta deja curatata si oparita, ori se ocupa partenerul ( cazuri rare, dar exista ), ori alegeti varianta Restaurant. Abia acum ne putem apuca de ciorba in sine.
Se sparg picioarele si se aseaza pe fundul oalei, dupa care se aseaza burta, rulata, peste picioare, cu o lingura de sare si apa, Se lasa la fiert la foc mic, pana se desprinde carnea de os, dupa care se adauga ceapa taiata, telina, morcov, usturoi si piper si se lasa in continuare la fiert la foc mic.
Dupa ce picioarele si burta au fiert bine, se scot si se lasa la racit. Se taie burta fasii de 5 centimetri (daca nu aveti rigla e bine si 4), dupa care se pun din nou in oala pentru cateva clocote.
La final, se adauga sare dupa gust, se acreste (cu bors, otet sau zeama de lamaie) si se drege cu galbenus si smantana. Se adauga 3 sau 4 linguri de untdelemn. Unii presara deasupra patrunjel tocat.
Mod de servire:
Verifica partenerul daca a adormit la televizor, caz in care prietena ta cea mai buna va fi incantata sa savureze impreuna cu tine o adevarata ciorba de burta, preparata ca la tine acasa.
PS: Cu aceasta reteta am incercat sa depasesc romanul Shogun ca lungime, dar e clar ca nu am reusit.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro