Ciorba de Tarhon cu Afumatura
In Retete pentru intreaga familie
, adaugat in
(0/
0)
27.02.2007">
Reteta trimisa de madi
Timp preparare:
Maxim o ora
Ingrediente:
- ati auzit de "scarita" (coasta afumata), ciolan afumat sau orice afumatura - ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac, cartofi - tarhon, otet, sare, piper - oua
Mod de preparare:
Se pune scarita la fiert, se spumuieste. Se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras, tocate marunt. Cand s-au fiert, se adauga tarhonul, sarea si piperul si se mai lasa putin ca sa fiarba tarhonul, care de obicei este uscat. Se adauga otet dupa gust si se mai lasa 2-3 clocote.
Se stinge focul. Se iau 2-3 oua, albusul se toarna in oala, unde ciorba nu mai fierbe si se acopera cu capacul. Se lasa un minut ca sa se inchege. Galbenusurile se bat bine si se incorporeaza in ciorba. Pofta buna si nu uitati, nu folositi servete pentru sters degetele, deoarece asa de buna este ca veti simti nevoia sa va lingeti pe degete. Se poate face si fara carne.
Mod servire:
Daca are carne, se serveste calda, daca nu, se poate servi si rece.
Timp preparare:
Maxim o ora
Ingrediente:
- ati auzit de "scarita" (coasta afumata), ciolan afumat sau orice afumatura - ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac, cartofi - tarhon, otet, sare, piper - oua
Mod de preparare:
Se pune scarita la fiert, se spumuieste. Se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras, tocate marunt. Cand s-au fiert, se adauga tarhonul, sarea si piperul si se mai lasa putin ca sa fiarba tarhonul, care de obicei este uscat. Se adauga otet dupa gust si se mai lasa 2-3 clocote.
Se stinge focul. Se iau 2-3 oua, albusul se toarna in oala, unde ciorba nu mai fierbe si se acopera cu capacul. Se lasa un minut ca sa se inchege. Galbenusurile se bat bine si se incorporeaza in ciorba. Pofta buna si nu uitati, nu folositi servete pentru sters degetele, deoarece asa de buna este ca veti simti nevoia sa va lingeti pe degete. Se poate face si fara carne.
Mod servire:
Daca are carne, se serveste calda, daca nu, se poate servi si rece.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro