Ciorba de ciuperci - "bors de ciuperci"
Ciorba de ciuperci
30.11.2005">Timp de preparare: o ora
Ingrediente:
- jumatate kg de ciuperci - 4 litri zeama de carne (unii ii spun supa) - 2-3 morcovi, un ardei gras, o rosie, o albitura si frunze de leustean si patrunjel verde - 1 ceapa - 1 galbenus, otet, piper, usturoi (5-6 catei). - smantana, condiment
Mod de preparare:
Taiati legumele marunt si calitile in ulei.
Adaugati apoi ciupercile, zeama de carne, frunzele de leustean si condimentul (piper etc)
Lasati la fiert bine dupa care puneti mujdeiul; lasati acum sa fiarba. Sa dea de doua ori in clocot si adaugati galbenusul amestecat cu smintina plus un polonic de ciorba fierbinte.
Pentru servire se pune patrunjelul taiat.
Mod servire: cu ardei iute (pentru cine nu are hemoroizi).