03.12.2008">
Reteta trimisa de Alcip
Timp preparare:
2 ore
Ingrediente:
- 100 g faina - 125g zahar - 200g nuci coapte putin si macinate - 100g unt 80%grasime - 4 oua - glazura (100g unt+100g zahar+2 linguri apa +2 linguriu cacao - fierte10 min. la foc mic , amestecand continuu) - 100g mieji nuca copti
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu nucile macinate si putina sare. Ouale si zaharul se bat cu mixerul cateva min., se pune vasul (din inox) pe baie de abur si cu telul se bate in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Se ia de pe oala cu apa si se mai bate 5-6 min., se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si usor se amesteca de sus in jos, apoi untul topit si racit (lichid) se amesteca putin cate putin (ca si faina) si usor se amesteca de sus in jos.
Se coace 45 min la foc potrivit (primele 5 min .la foc mare). Dupa 20 min. de coacere se scoate si cu cutitul se face o taietura verticala pe lungime.
Cand s-a racit se adanceste taietura si se toarna glazura (sa patrunda bine in interiorul checului), se intinde si pe suprafata si se presara nuca sau krant.
Krant din 100g nuci si 2-3 linguri zahar caramelizat, bine maruntit ii da un parfum si un aspect apetisant.
Mod servire:
Rece taiat felii in momentul servirii
Timp preparare:
2 ore
Ingrediente:
- 100 g faina - 125g zahar - 200g nuci coapte putin si macinate - 100g unt 80%grasime - 4 oua - glazura (100g unt+100g zahar+2 linguri apa +2 linguriu cacao - fierte10 min. la foc mic , amestecand continuu) - 100g mieji nuca copti
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu nucile macinate si putina sare. Ouale si zaharul se bat cu mixerul cateva min., se pune vasul (din inox) pe baie de abur si cu telul se bate in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Se ia de pe oala cu apa si se mai bate 5-6 min., se lasa sa se raceasca. Se adauga faina si usor se amesteca de sus in jos, apoi untul topit si racit (lichid) se amesteca putin cate putin (ca si faina) si usor se amesteca de sus in jos.
Se coace 45 min la foc potrivit (primele 5 min .la foc mare). Dupa 20 min. de coacere se scoate si cu cutitul se face o taietura verticala pe lungime.
Cand s-a racit se adanceste taietura si se toarna glazura (sa patrunda bine in interiorul checului), se intinde si pe suprafata si se presara nuca sau krant.
Krant din 100g nuci si 2-3 linguri zahar caramelizat, bine maruntit ii da un parfum si un aspect apetisant.
Mod servire:
Rece taiat felii in momentul servirii
Articole recomandate:
Checul zebra este pufos si aspectuos, dar usor de pregatit. ...
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro