No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cel mai bun tortulet cu fructe poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cel mai bun tortulet cu fructe

In Retete pentru intreaga familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

17.05.2010">
Pentru un adevarat deliciu de vara pentru copii, serveste capsuni proaspete impreuna cu tortulete facute acasa si adauga un pic de lamaie pe frisca.

Pe langa ca reprezinta o completare la un gratar delicios pregatit in curte, acest desert este potrivit pentru a-i invata pe copii competentele de baza ale gatitului cum ar fi prepararea cremei si folosirea unui mixer.

Ingrediente:

• Tortulete

• 2 cani de faina

• 1/4 cana de zahar, si o cantitate suplimentara pentru a-l presara deasupra

• 1 1/2 lingurite praf de copt

• 1/2 lingurita de sirop de copt

• 1/2 lingurita de sare

• 1/8 lingurita nucsoara

• 6 linguri de unt rece, nesarat, taiat in bucati de 1/4-cm

• 1 ou

• 1/2 cana de lapte

• 1/3 ceasca smantana

• 1/4 lingurita extract de vanilie

• capsuni zaharisite

• 2 - 3 capsuni proaspete, coapte, spalate

• 1 - 3 linguri de zahar, dupa gust

• 1 - 2 lingurite suc de lamaie, dupa gust

Instructiuni:

1. Se incalzeste cuptorul la 400 grade. Foloseste o foaie de copt mare cu hartie de copt sau folie de aluminiu unsa usor cu grasime. Lasa tava deoparte.

2. Pune o sita intr-un castron mare, apoi se masoara faina, zaharul, praful de copt, bicarbonat de sodiu, sare si nucsoara. Cerne ingredientele in castron.

3. Adauga bucatile de unt peste ingredientele uscate. Folosind un mixer sau degetele amesteca untul pana cand acesta are consistenta de pesmet fin.

4. Bate oul usor intr-un bol de dimensiune medie. Adauga lapte, smantana si extract de vanilie, apoi amesteca. Lasa deoparte, intr-un bol mic, 1 1/2 linguri din acest amestec pentru a acoperi aluatul cu un rand mai tarziu.

5. Fa o adancitura in ingredientele uscate si toarna amestecul de oua ramas.

6. Se amesteca vioi pentru aproximativ 2 minute, cu o lingura de lemn pana cand aluatul se omogenizeaza. Apoi se lasa aluatul timp de aproximativ 3 minute. Aceasta pauza va da fainii sansa de a absorbi lichidele si de a face aluatul mai putin lipicios.

7. Da-te bine cu faina pe maini. Separa aluatul in 8 bale si pune-le pe o foaie de copt la aproximativ 3 cm distanta. Asigura-te ca iti mentii mainile date cu faina pe tot parcursul procesului.

Folosind o perie de patiserie (sau un prosop de hartie), inveleste usor fiecare bila cu amestecul de ou pus deoparte. Se presara cu zahar deasupra.

8. Coace tortuletele in cuptor pana devin maro aurii adica in aproximativ 18 - 20 de minute, rotind periodic hartia de copt pusa dedesubt. Aseaza mai apoi tortuletele pe un raft.

9. Pentru a face frisca cu lamaie: Pastreaza la rece un bol mare (preferabil de metal) si foloseste un mixer electric pentru 10-15 minute. Acest lucru ajuta la mentinerea cremei rece, asa ca se va bate mai repede si isi va pastra forma mai bine.

Toarna crema in castron si se bate la viteza medie pana incepe sa se ingroase. Adauga extractul de lamaie si zahar. Continua sa bati crema pana cand este moale si bine batuta astfel incat pastreaza varfuri.

In cazul in care crema prezinta cel mai mic semn de cocoloase, opreste-te imediat din a o bate. Acopera vasul si pastreaza-l in frigider pana la servire.

10. Folosind un dispozitiv special pentru capsuni sau un cutit pentru decojit, scoate frunzulitele de la capsuni. Feliaza-le subtire si pune-le intr-un castron mare.

Presara-le cu zahar, adauga cate 1 lingura odata, amestecand usor, dupa fiecare lingura si asteapta mai apoi un minut pentru a simti aroma. Gusta compozitia inainte de a adauga mai mult zahar.

Adauga suc de lamaie si amesteca din nou. Pune o treime din intreaga cantitate a compozitiei intr-un bol separat si striveste-le cu o masina de tocat sau cu o furculita. Combina compozitia cu fructele feliate si apoi se amesteca.

11. Odata ce tortuletele s-au racit taie-le in doua si pune inauntru compozitia de fructe si imbraca-le in frisca cu lamaie. Cantitatea este pentru 8 portii.

Sfat: Cand bati frisca, creezi bule de aer, care sunt prinse in procentajul sau de unt. Aceasta este ceea ce cauzeaza frisca sa creasca in volum si sa se intareasca, si este important de a folosi frisca cu un continut de unt de cel putin 30 la suta, cum ar frisca lichida sau solida. Ii poti ruga chiar pe copii sa te ajute in bucatarie.

Dar fii atent sa nu bati frisca prea mult! Daca o bati prea mult, frisca se va coagula si se va separa, lasand bucati de unt plutind intr-un bazin de lapte batut!








Cuvinte cheie: Mancare pentru bebelusi



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?