O reteta satioasa insa cu o complexitate redusa. Reteta de ardei umpluti imbina vitaminele ardeilor copti cu carne cu orez din umplutura. 10.08.2010">
O reteta pentru mamici care vor retete gustoase si hranitoare pentru copii. O reteta destul de greu de preparat, insa se pot gasi sarcini simple pentru copilul tau.
Ingrediente
- 6 ardei grasi rosii sau verzi, curatati;
- 450 gr de carne de vita macra;
- 1 ceapa medie, taiata marunt;
- 1 sau 2 catei de usturoi, tocati;
- 100 gr de orez alb cu bob lung;
- 60 ml de supa de carne sau de vita;
- 150 gr de cuburi de rosii (proaspete sau din conserva);
- 1 lingurita de boia;
- 1 lingurita de busuioc uscat;
- Jumatate de lingurita de sare;
- Piper, dupa gust;
- 60 gr de parmezan ras si inca putin pentru garnitura;
- Un ou mare, batut usor;
- 600 gr de sos de rosii.
Mod de preparare
Taie o felie de sase mm din capatul fiecarui ardei. Scoate-le semintele si curata-i pe interior si pune-i deoparte. Daca ardeii nu stau drept, taie o bucata din baza lor cu un cutit pentru a obtine o suprafata plata.
Pune o strecuratoare intr-o oala si adauga 2,5 cm de apa. Pune ardeii in strecuratoare. Pune oala la fiert si acoper-o cu un capac. Tine ardeii in oala cu aburi timp de opt minute. Scoate ardeii cu o penseta si pune-i pe un gratar la racit.
Amesteca ardeiul ramas taiat, carnea de vita macra, ceapa si usturoiul intr-o tigaie lata. Rumeneste carnea la foc mediu intre cinci si sase minute, invartind cu o lingura de lemn.
Indeparteaza grasimea din tigaie, apoi pune-o iar pe foc. Adauga orezul, supa, rosiile, boiaua, sosul, busuiocul, sarea si piperul.
Lasa compozitia la fiert, apoi redu focul si fierbe la foc mic, acoperita, intre 18 si 20 de minute sau pana cand este absorbit lichidul. Ia tigaia de pe foc si las-o sa stea intre 15 si 20 de minute. Adauga oul si 60 gr de parmezan.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Unge o cratita din inox sau o caserola si toarna 300 gr de sos de rosii. Folosind o lingura mare, pune aproximativ 150 gr de umplutura in fiecare ardei.
Pune ardeii umpluti in cratita pregatita, astfel incat sa fie inconjurati in mod egal de sos. Imprastie sosul ramas cu o lingura deasupra fiecarui ardei, pentru a mentine umplutura umeda si acopera cratita cu folie de aluminiu.
Baga ardeii la cuptor pana cand s-au copt bine, aproximativ 35 de minute. Scoate folia de aluminiu si presara parmezan peste ardei.
Serveste-i calzi, cu sos de rosii. Cu siguranta vor fi apreciati de intreaga familie, dar mai ales de copii, care sunt cei mai mari pofticiosi.
Ingrediente
- 6 ardei grasi rosii sau verzi, curatati;
- 450 gr de carne de vita macra;
- 1 ceapa medie, taiata marunt;
- 1 sau 2 catei de usturoi, tocati;
- 100 gr de orez alb cu bob lung;
- 60 ml de supa de carne sau de vita;
- 150 gr de cuburi de rosii (proaspete sau din conserva);
- 1 lingurita de boia;
- 1 lingurita de busuioc uscat;
- Jumatate de lingurita de sare;
- Piper, dupa gust;
- 60 gr de parmezan ras si inca putin pentru garnitura;
- Un ou mare, batut usor;
- 600 gr de sos de rosii.
Mod de preparare
Taie o felie de sase mm din capatul fiecarui ardei. Scoate-le semintele si curata-i pe interior si pune-i deoparte. Daca ardeii nu stau drept, taie o bucata din baza lor cu un cutit pentru a obtine o suprafata plata.
Pune o strecuratoare intr-o oala si adauga 2,5 cm de apa. Pune ardeii in strecuratoare. Pune oala la fiert si acoper-o cu un capac. Tine ardeii in oala cu aburi timp de opt minute. Scoate ardeii cu o penseta si pune-i pe un gratar la racit.
Amesteca ardeiul ramas taiat, carnea de vita macra, ceapa si usturoiul intr-o tigaie lata. Rumeneste carnea la foc mediu intre cinci si sase minute, invartind cu o lingura de lemn.
Indeparteaza grasimea din tigaie, apoi pune-o iar pe foc. Adauga orezul, supa, rosiile, boiaua, sosul, busuiocul, sarea si piperul.
Lasa compozitia la fiert, apoi redu focul si fierbe la foc mic, acoperita, intre 18 si 20 de minute sau pana cand este absorbit lichidul. Ia tigaia de pe foc si las-o sa stea intre 15 si 20 de minute. Adauga oul si 60 gr de parmezan.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Unge o cratita din inox sau o caserola si toarna 300 gr de sos de rosii. Folosind o lingura mare, pune aproximativ 150 gr de umplutura in fiecare ardei.
Pune ardeii umpluti in cratita pregatita, astfel incat sa fie inconjurati in mod egal de sos. Imprastie sosul ramas cu o lingura deasupra fiecarui ardei, pentru a mentine umplutura umeda si acopera cratita cu folie de aluminiu.
Baga ardeii la cuptor pana cand s-au copt bine, aproximativ 35 de minute. Scoate folia de aluminiu si presara parmezan peste ardei.
Serveste-i calzi, cu sos de rosii. Cu siguranta vor fi apreciati de intreaga familie, dar mai ales de copii, care sunt cei mai mari pofticiosi.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro