No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tratamentele naturiste la copii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tratamentele naturiste la copii

In Povestea ta , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Sunt mama de cativa ani si mereu am emotii si temeri cand vine vorba de copiii mei in ceea ce priveste sanatatea si educatia lor. E asa usor sa ii iubesti, sa ii hranesti, sa ii imbraci, sa ii adormi si sa le veghezi somnul, dar cand vine vorba de sanatatea lor, de educatia lor apar in minte multe intrebari si framantari.

Am inceput capitolul boli de sezon rece cu o banala raceala in urma cu 4 ani, dar fiind la primul copil a fost greu pentru mine sa fiu calma (sa nu ma urc in masina si sa ma duc la Urgente pentru o febra care nu mai scadea). Am primit medicatia clasica de la doctorul de familie si inarmata cu rabdare am pornit la actiune: administrarea cu plansete a siropurilor amare care pana la urma au fost respinse de copilul de un an si cateva luni, dar nu m-am dat batuta si am incercat toate metodele despre care citisem sau mi se sugerasera sub forma de sfat (amagirea copilului prin punerea siropului in mancarea preferata, administrarea cu o siringa...) - chestii traumatizante pentru un copil, pana la urma, mai ales cand nu te pricepi.

Am trecut cu bine, pana la urma, de acest episod, si m-am hotarat, dupa ce vorbisem cu alte mame, ca ar fi timpul sa incerc si alte tipuri de medicamente. Stiam ca, pe langa medicina alopata, mai era si cea alternativa care avea rezultate satisfacatoare pentru copii in ceea ce privea bolile respiratorii, dar mai stiam si ca nu toti copiii raspund bine la tratament. Asa ca inarmata cu un munte de curaj si tot atata speranta am apelat la o doamna doctor pediatru si homeopat si am inceput aventura care, pentru noi, s-a dovedit benefica. Copilul meu a fost incantat de noile medicamente si ne-am linistit amandoi, iar raceala nu mai era "un cosmar" nici pentru el, nici pentru mine.

Invatasem ca pe langa tartamentul prescris, febra o poti combate si cu o baie care ne facea placere la amandoi (temperatura apei sa fie cu 2 grade mai mica ca si febra), ca puteam sa respiram si sa dormim mai bine cu o ceapa pe-aproape, ca puteam sa reducem inflamatia amigdalelor cu un fular plin de cartofi rasi inmuiati in otet diluat. De asemenea am introdus ceaiurile de macese, catina cu miere si lamaie, siropuri, facute in casa, din afine, catina, apoi m-am gandit la cresterea imunitatii si am citit despre produsele apicole asa ca am inceput sa-i dau amestec de miere cu tinctiura de propolis, polen, pastura.

Pana la urma noi, mamicile, citim, ne documentam, incercam diferite metode ca sa reusim sa ne vindecam copiii cu cat mai putine traume psihice si cu o colaborare eficienta intre mama si copil, dar impreuna cu un medic care vegheaza si indruma oricand este nevoie.

 


Irina Raileanu





Cuvinte cheie: Medicamente naturiste


Articole recomandate:

Tratamente naturiste pentru ingrijirea pielii bebelusului

Pielea bebelusului este sensibila si multe din produsele disponibile contin multe elemente chimice. ...

Metode naturiste sa tratezi tusea sau raceala copilului

Copii au un sistem imunitar sensibil, de aceea ei racesc des in perioada toamna-iarna. Afla ce trebu ...

Bolile copiilor: tratamente naturiste

Copiii sunt vulnerabili si foarte sensibili, prin urmare organismul acestora face fata cu greu virus ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
ampva300
ampva300

Practicing gentle parenting is quite challenging for Delaware Drywallers because of it's hectic schedule.

2023-02-22 la 23:51
Sandro78
Sandro78

Being a mother is the toughest job in the world, specially when dealing the kids illness. I've read some ingredients for colds at Best Caramels online

2022-06-05 la 06:20
leolink
leolink

Hardest thing to ever do is dustless blasting when you are about to pop.

2020-07-23 la 06:57
leolink
leolink

I remember my kids first cold. Definitely easy to get in a panic. kitchen

2020-07-23 la 06:29

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?