QUOTE(GeorgianaTudorache @ Oct 9 2010, 09:52 AM)
Pai cu supica am inceput asa: radacini cateva zile (morcov, o felie de telina si un pastarnac), la cateva zile a adaugat o radacina de patrunjel, apoi o jumatate de ardei gras si cam atat. Asa mi-a baut zeama strecurata. Cand am inceput sa pasez, am pasat cate putin din fiecare. Nu a mai mancat (adica a mancat cam 40-50 ml.... ft putin in comparatie cu 200 ml supa strecurata; si e a mancat, printre strambaturi, si scuipat din continut...). Apoi am dat in extrema noastra, de la morcovul pasat, s-a strans la burtica, si iar nu a mai iesit afara, deci am scos morcovul din leg pasate. Totodata, am citit ca radacinile albe (telina, pastarnac, patrunjel, sunt ft aromate, si le-am inlocuit cu dovlecel si pulpa de rosie, fara seminte, ambele. La aceasta combinatie am pus cateva picaturi de lamaie. Acelasi rezultat: strambaturi si scuipat. Joi am mai incercat o data, i-am adaugat si cartof, si i-am scos lamaia, pt ca am auzit ca pana la 6 luni copilul accepta mai degraba gustul de dulce decat alte gusturi... Nici asa nu am avut mare succes. O sa ma opresc vreo saptamana, sa ne obisnuim cu sucul, la lingurita, ca p-asta mi-l accepta oricum, ca e dulce; dupa ce ne obisnuim, o s aii dau, tot cu lingurita, si legume pasate. O sa ii fac, probabil ,cate un piure, din cate un tip de leguma; ma mai documentez pana ma incumet iar. Intr-una din zile am incercat chiar sa ii pun o masura de lapte in legmele pasate, nici asa nu a vrut... Cred ca am incercat cam tot ce e omeneste posibil... cateva zile numai despre asta am citit pe net. Sa nu credeti ca m-am panicat... incerc, ce accepta, ok, mergem mai departe, nu accepta, mai incercam cev amai tarziu. Adica asta nu imi schimba starea de spirit, si de cate ori incerc ceva nou, am acelasi avant ca la primul biberon pe care i l-am pregatit, si am fost sigura ca mi-l va accepta... Asta e ideea pe care pornesc, tocmai ca sa nu ii transmit din temerile si starea mea...
Geo, cred ca cel mai bine e sa-i dai cate o leguma pasata in fiecare zi, poate observi la care dintre ele face nazuri
cat de tare/moale avea consitenta pireutului facut de tine? eu l-am facut destul de solid, adica pasam doar legumele fara sa mai adaug zeama, oare e ok?
Mihnea face kaki de 2 ori pe zi de cand am inceput si cu legumele; morcovelul cum il papa asa il si face, portocaliu si cu aceeasi consitenta...nu tare/nu moale
Sunt sigura ca Ioana va papa si legumele, cu putina rabdare veti reusi!