Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Noua Structură A Examenului De Bacalaureat
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Bebelusi si copii > Copii intre 14 si 18 ani - adolescenta
Matei
Emil Boc a confirmat noua structură a examenului de Bacalaureat
9 Septembrie 2009

"Am luat decizia de a simplifica examenul de Bacalaureat", a confirmat, astăzi, premierul Emil Boc.

Astfel, în examenul va consta în trei probe scrise, obligatorii: limba și literatura română, o probă scrisă la alegere între matematică și istorie și o probă opțională, conformă profilului urmat, la alegere între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filozofie, logică, economie și sociologie.

"Am decis ca celelalte competențe pe care le solicităm să fie desfășurate pe parcursul clasei a XII-a", a completat Emil Boc.

"Pe parcursul clasei a XII-a, elevii vor avea de obținut trei certificate de competență: unul în limba română, unul într-o limbă străină și un altul în abilități de folosire a calculatorului. Certificatele sunt obligatoriu de obținut pentru a putea ajunge la proba scrisă. Calificativul primit îi va servi elevului la angajare, cu privire la exemplificarea abilităților pe care trebuie să le aibă elevul la absolvire", a explicat premierul.

Competențele se vor măsura în calificative de la slab la foarte bine.

Sursa Realitatea.net
Matei
Tot ce trebuie să știi despre bacul de anul viitor

Elevii de clasa a XII-a vor trebui să se înscrie la bacalaureat încă din acest an, perioada prevăzută în noua structură a examenului maturității fiind 14-18 decembrie. Conform metodologiei concepute de Ministerul Educației (MECI), bacul va începe imediat după întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă, prima probă orală urmând a avea loc în intervalul 11-13 ianuarie, când candidaților le vor fi testate competențele de comunicare în limba română. O săptămână mai târziu, în perioada 18-29 ianuarie, liceenii vor trece prin evaluarea competențelor digitale, în urma căreia vor primi unul dintre următoarele calificative: utilizator începător (0-20 de puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 de puncte), utilizator avansat (51-74 de puncte) și utilizator experimentat(75-100 de puncte).

Testarea imediat următoare va avea loc între 19 și 22 aprilie și va privi competențele lingvistivce, evaluare ce va conține trei probe: un test scris de 90 de minute, un examen oral de 10-15 minute și o probă de înțelegere a unui text audiat ce se va derula în maximum 20 de minute. Toți elevii care vor trece prin examenele orale vor intra în cele scrise indiferent de rezultatul obținut și vor primi certificate de competență. Pentru a primi diploma de bacalaureat, viitorii absolvenți vor fi nevoiți să susțină și cele trei probe scrise programate la finalul anului școlar în trei zile consecutive: 28, 29 și 30 iunie. Acestea vor consta din examenul la limba română, cel la matematică (pentru profilul real și filiera tehnologică), respectiv, istorie (pentru profilul umanist și filiera vocațională) și examenul la fizică, chimie, biologie sau informatică (pentru profilul real , cel militar și filiera tehnologică), respectiv, geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie (pentru profilul umanist și filiera tehnologică).

Rezultatele se vor afișa pe data de 3 iulie, iar cei care nu vor obține o medie de cel puțin șase vor mai avea o șansă în cadrul celei de-a doua sesiuni ce se va derula între 23 august și 8 septembrie 2010.

Gandul
01 OCTOMBRIE 2009
dyana
Dar se invarte lumea, nu gluma. laugh.gif
Imi amintesc de bacul meu, cu cele 6-7 materii cate erau... in ultimele zile, dadeam proba de profil, anti-talent (...) si abia mai puteam tine ochii deschisi, de oboseala. Nu prea apucasem sa dorm in saptamana aia mai deloc. doh.gif

Poate e mai bine asa. smile.gif Si sunt curioasa si ce note o sa fie acum... rolleyes.gif
Anca74
QUOTE(dyana @ Oct 1 2009, 09:43 AM) *
Dar se invarte lumea, nu gluma. laugh.gif
Imi amintesc de bacul meu, cu cele 6-7 materii cate erau... in ultimele zile, dadeam proba de profil, anti-talent (...) si abia mai puteam tine ochii deschisi, de oboseala. Nu prea apucasem sa dorm in saptamana aia mai deloc. doh.gif

Poate e mai bine asa. smile.gif Si sunt curioasa si ce note o sa fie acum... rolleyes.gif


eu dupa ultimul examen eram ferm convinsa ca mai am de dat unul! Nu imi aminteam la ce materie dar eram sigura ca mai avem un examen...si incercam sa-i conving pe colegi rolleyes.gif Noroc ca s-au afisat rezultatele si am scapat de dubii.... liwlol.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.