Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Ozn-urile, Prieten, Pericol Sau PlĂsmuire?
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Religie si spiritualitate
giulia_0319
Pentru Biserica Creștină fenomenul OZN a însemnat un dureros "țepus în coaste", a cărui existență supărătoare i-a fost greu să o explice. Mulți creștini, educați sau needucați, s-au mulțumit fie să anatemizeze fenomenul, fie să-l ignore voluntar.

Impresia aceasta de slăbiciune în abordarea subiectului OZN putea să nu se ofere lumii dacă, ca și creștini, am fi fost angajați serios în analizarea lui în lumina Sfintei Scripturi. Lumea cu știința ei, cu toate mijloacele ei și metodele de cercetare, NU A PUTUT SĂ OFERE O EXPLICAȚIE ADECVATĂ ȘI ȘTIINȚIFICĂ a fenomenului. S-au făcut în schimb o mulțime de presupuneri, nici una adeverită până în zilele noastre. S-a speculat și s-a profitat nemilos de pe urma apariției Obiectelor Zburătoare Neidentificate în diverse locuri pe planetă, de către tot felul de oameni și organizații mai mult sau mai puțin bine intenționate, de s-a ajuns astăzi să fii considerat neserios la simpla pomenire a subiectului.

În ciuda aerului de controversă care plutește asupra subiectului, Biblia vine nu cu o explicație care dezarmează prin simplitate, ci cu un evident avertisment: cei ce nu recunosc autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu sunt victime neștiutoare ale unui cumplit război spiritual purtat pentru întunecarea minților celor necredincioși sau pentru iluminarea și protejarea celor ale credincioșilor!

Soluția pentru dezlegarea misterului fenomenului OZN, ca și soluția pentru dilema existenței omului pe acest pământ, se găsește într-o biblică relație personală a fiecăruia cu Creatorul acestui Univers, Domnul Isus Hristos.

Dați-mi voie să spun că, fără a porni de la această premiză, fenomenul OZN, care comparativ cu fenomenul răutății omului este oricum mult mai puțin grav, VA RĂMÂNE INEXPLICABIL! Cum de altfel și este deocamdată, în lumea seculară a zilelor noastre!

Noi, însă trebuie să avem explicații, iar ca și creștini și oameni raționali să examinăm explicația și apoi Scripturile. Întâi de toate există doar 7 explicații posibile pentru fenomenul OZN. Oricine încearcă să treacă de acestea nu face decât să speculeze. Iată care sunt aceste șapte posibile ipoteze:

TOATĂ POVESTEA ESTE O FARSĂ. Nimeni nu s-a întâlnit cu nimic și toate rapoartele care circulă prin lume nu sunt reale. Toate cazurile relatate de-a lungul secolelor au fost stimulate de imaginație. Nu a existat nimic care să le justifice. Sau, au fost în mod intenționat inventate de oameni pentru a păcăli. Este o farsă, o plăsmuire. Totuși, de unde le-a venit ideea?

Această teorie este eliminată imediat de faptul că oameni de știință reputabili cât și oameni simpli din toată lumea au experimentat același fenomen și în orice experiment închis aceasta constituie o realitate care nu poate fi negată. Deci, nu este farsă.

ESTE VORBA DE UN FENOMEN NATURAL. De fulgere globulare, plasmă, sau poate de baloane meteorologice, păsări, sau inversiuni de temperatură. După ce folosim toate aceste explicații pentru a nega fenomenul, nu putem explica cele mai mult de 2.000 de observații făcute de piloți și de oameni care cunosc cerul și tot ce zboară prin aer. Toți mărturisesc același lucru: fenomenul reprezintă o realitate!

Așadar, nu este doar un fenomen natural, ci este mai mult decât natural. Înseamnă mai mult decât atât. Este ori extraterestru, ori supranatural.

ESTE INTERPLANETAR. De undeva din sistemul nostru solar suntem vizitați. De pe Marte, Venus, Jupiter, Saturn, de undeva, "ei" ne vizitează. Poate în partea întunecată a Lunii se află una din bazele lor. Această teorie este infirmată de faptul că telescoape gigantice din întreaga lume, printr-o monitorizare de 24 din 24 de ore a cerului, nu au reușit să ofere nici o dovadă a unor astronave sau a altor obiecte care să călătorească între planete fie din sistemul nostru solar sau dintr-o altă galaxie. Dacă existau, acestea puteau fi observate foarte ușor! Cu siguranță ar fi putut fi observate în jurul Lunii care este la o distanță de numai 238.000 de mile. Astfel OZN-urile nu sunt de proveniență interplanetară. Nu sunt de origine din propriul nostru sistem solar, așa cum îl cunoaștem în clipa de față.

OBIECTELE AU PROVENIENȚĂ INTERGALACTICĂ. Adică, vin dintr-un alt sistem solar. Avem de-a face cu ființe dintr-un alt sistem solar care ne vizitează la fel cum noi am vizita o altă lume dacă am avea posibilitatea să o facem. Actualmente trimitem sonde spațiale spre alte planete și se vorbește de trimiterea de nave cu echipaj pentru a explora alte planete. Atunci, și noi am urma același proces și metodologie de culegere a mostrelor de sol, mostrelor de plante și chiar de examinare a ființelor, dacă am avea șansa, la fel cum ne indică fenomenul ce se petrece pe pământ că cineva a făcut-o sau poate o face încă, cu noi.

Astfel, fenomen intergalactic, ce provine din spațiul extraterestru, vrând nevrând trebuie să ramână o opțiune posibilă. Dar ce ne facem cu lipsa de dovezi și cu timpul care trece fără să găsim răspunsul. Ca ființe ce au o scurtă existență ne așteptăm la un răspuns în timp ce ne aflăm încă în viață. Acesta întârzie să apară, fie pentru că în spațiul intergalactic nu există unul, fie pentru că ne este ascuns intenționat de cineva care nu dorește ca noi oamenii să-l cunoaștem. Urât din partea "respectivului"!? Acesta nu poate fi Dumnezeu, pentru că El ne-a spus că ne va face cunoscut tot adevărul și că adevărul ne va face liberi!

SE SPUNE SĂ LUĂM ÎN CONSIDERARE FAPTUL CĂ S-AR PUTEA SĂ EXISTE O CIVILIZAȚIE PE PROPRIA NOASTRĂ PLANETA DESPRE CARE NU ȘTIM NIMIC. Planeta noastră nu a fost explorată încă în întregime. Există părți ale ei pe care nu le cunoaștem bine. Există posibilitatea ca o altă civilizație să existe, civilizație care a avut remarcabilul bun simț de a nu face nici un contact cu noi! Ca prin urmare, aceasta ar fi fost ferită de războaie și de multe din viciile care ne sunt proprii nouă.

Aceasta este o teorie care a fost avansată de unii savanți, dar trebuie să recunoaștem că nu există nici o dovadă care să o sprijine. Unele OZN-uri se spune că au fost văzute intrând în apă, îndeosebi în jurul Triunghiului Bermudelor, numit și "Triunghiul Diavolului"(?!), însă nu poate fi adusă nici o dovadă. Același fenomen s-a remarcat și în California. Dar, în ciuda legendelor, nu există nici o dovadă a existenței unei civilizații aflate sub crusta planetei noastre sau în jurul continentelor noastre, despre care noi să nu avem vreo idee. Ceea mai bună dovadă științifică ne spune că așa ceva nu este adevărat.

ESTE O ARMĂ SECRETĂ. Construită de fosta Uniune Sovietică sau de Statele Unite și acum fiecare păstrează tăcerea. Sper foarte mult să fie a noastră!! Dacă era a noastră, atunci chiar din 1952 eram inventatorii și posesorii unei aeronave ce călătorea cu o viteză de peste 7.000 de mile pe oră! Gândiți-vă la toți banii pe care i-am fi economisit în programele spațiale! Unul dintre aceste obiecte putea să ajungă de la Pământ la Lună foarte rapid. Progresele pe care le-am fi realizat ar fi fost inimaginabile! Dacă era a lor, rușii ar fi ajuns acolo primii sau noi am fi fost de mult acolo. Așadar nu este o "armă secretă" a cuiva despre care să avem cunoștință. Aș îndrăzni totuși să spun că atât Pentagonul cât Kremlinul ar fi vrut să o posede ca "arma lor secretă", procurând-o cât mai repede posibil!

AVEM DE-A FACE CU FIINȚE ULTRADIMENSIONALE (DINTR-O ALTĂ DIMENSIUNE, SAU DIN AFARA CELOR TREI DIMENSIUNI CUNOSCUTE NOUĂ.

În primul rând, Biblia este cea care vorbește autoritar despre existența unor ființe de acest fel. Ea îi avertizează pe oameni de existența unor creaturi spirituale și puternice, care nu sunt supuse limitărilor lumii noastre tridimensionale (timp - spațiu - materie), ele putându-se mișca în voie prin spațiul cosmic sau atmosfera terestră. Mai multe versete ale ei ne vorbesc despre manifestarea din zilele din urmă a Satanei și a îngerilor săi care se va face prin "tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase și cu toate amăgirile nelegiuirii" (2 Tes.2:9,10). De asemenea, că "vor fi arătări înspăimântătoare și semne mari în cer" (Luca 21:11).

Dacă aceste ființe se află în spatele fenomenului OZN, din punctul de vedere al Bibliei nu se pune problema, pentru că se află în caracterul acestora să imite, să falsifice, să creeze iluzii, iar Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă numeroase asemenea ilustrații. Ce altceva mai potrivit ar fi găsit acestea ca mijloc de amăgire pentru o generație preocupată de călătorii interplanetare și fascinată de atracția stelelor, decât aparența unor vizitatori extratereștri?

De aceea, un fenomen ca cel numit "OZN" este conform tiparului manifestărilor demonice și era de așteptat în epoca spațială. Efeseni 2:2 se referă la Satana ca fiind "domnul puterii văzduhului" sau "prințul aerului". În limba originală a textului, cuvântul putere (exousia) este un termen colectiv care descrie tot imperiul de spirite rele, iar termenul "văzduh" (grecescul "aer") descrie atmosfera terestră, pătura de aer numită văzduh. Astfel, conform acestui text, centrul de activitate demonică îl constituie atmosfera terestră din jurul Pământului. Iar dacă aerul este domeniul demonilor, atunci putem vedea legătura care există între aceștia și misteriosul fenomen a cărui localizare se face de regulă în atmosfera noastră terestră. Să mai adăugăm că Scriptura ne spune că noi ne luptăm împotriva (spiritelor rele) duhurilor răutății care se află în locurile cerești (vezi, Efes.6:12) și această legătură devine și mai evidentă. Pe deasupra, tot ceea ce poate fi numit război spiritual și amăgire spirituală, se poate observa în experiențele relatate de "contactați".

În concluzie, obținerea unui răspuns adecvat la această dilemă OZN depinde de considerarea atentă a revelației biblice a comportamentului acestor ființe puternice dar înșelătoare care operează nestânjenite în jurul planetei noastre, fiindcă "locul lor nu s-a mai găsit în cer (evident e vorba, de Rai!) și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșeală toată lumea, a fost aruncat pe Pământ și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui" (Apocalipsa 12:8-9). Cine sfidează această realitate a lumii noastre nu va fi sub nici o formă capabil să înțeleagă originea acestui fenomen popular și este probabil victimă a războiului spiritual ce se poartă împotriva lor.

MESAJELE OZN-URILOR, NEW AGE-UL, ÎNGERII, REÎNCARNAREA, TEOLOGIA ȘI OCULTUL

În sprijinul acestei concluzii vin mesajele receptate de la acești presupuși extratereștri a căror teologie este diametral opusă teologiei tradiționale creștine și revelației biblice. Aceste "mesaje" constituie o "altă revelație" care nu recunoaște existența unui Dumnezeu personal, Creator, a lui Dumnezeu Fiul, Mântuitor și Domn și neagă necesitatea pocăinței și a unei relații a individului cu El.

Având în vedere că unii au văzut în acest fenomen o legătură cu Creștinismul și au afirmat că OZN-urile sunt o manifestare divină și entitățile care se află în ele, mesageri angelici, negarea acestor adevăruri teologice cât și necinstirea lui Hristos fac să fie foarte greu de acceptat că aceștia ar fi îngeri ai lui Dumnezeu care aduc omenirii "mesaje" de la Dumnezeul Bibliei! Această ipoteză susținută la un moment dat de Reverendul american Barry H.Downing, autorul cărții "Biblia și Farfuriile Zburătoare" (Berkeley Books, 1989), licențiat în teologie al lui Princeton Theological Seminary, doctorand al Universității Edinburgh, consultant al lui Mutual UFO Network timp de 16 ani și editor al Jurnalului MUFON UFO, este infirmată chiar de cel ce a lansat-o și care mărturisește că în ciuda convingerilor sale, "trebuie să spun că nu pot numi nici măcar un singur teolog care să creadă că teoria mea este bună" și că, "se poate ca însăși realitatea OZN să fie frauduloasă (înșelătoare), încercând să ne convingă că este divină".1

Cheia înțelegerii originii spiritiste a acestui fenomen este totuși "teologia" mesajelor transmise contactaților. Conform zecilor de cărți scrise de aceștia și relatărilor verbale, rezumând, iată ce spun aceste "avansate ființe" extraterestre: (1) că, religia creștină este falsă și este demodată sau depășită de vremuri; (2) că, omul trebuie să-și dezvolte puterile sale psihice; (3) că, noi ne aflăm în pragul unei Noi Ere de iluminare ocultică; (4) că, omul, creația și Dumnezeu fac parte împreună din aceeași esență divină, tot este una și una sunt toți - panteism; (5) că, entități din spațiu sunt prezente aici pentru a asista umanitatea să atingă o stare avansată de spiritualitate. Pe lângă acestea nu sunt de neglijat mesajele care recomandă unele forme de control social drastic al unei autorități planetare unice care poate asigura supraviețuirea acestei planete.2

Știm că Antihristul se va revela cu "semne și puteri mincinoase" și dacă ar fi cu putință "i-ar amăgi chiar și pe cei aleși". Lumea nu este în așteptarea unui Salvator teologic, ci se află în căutarea unui mântuitor "tehnologic"!3 Lumea așteaptă apariția cuiva care să rezolve problema foametei în lume, să rezolve problema creșterii demografice, să rezolve problema războaielor, sau a bolilor. Este în așteptarea cuiva care să creeze ceea ce oamenii neregenerați spiritual vor. Adică, "raiul pe pământ", în condițiile pe care ei le impun!

Nu este altă cale mai bună prin care forțele întunericului să se reveleze la acest ceas pe Pământ, decât să pară că ar fi "mântuitorii" problemelor complexe ale unei omenirii confuze ce-și caută drumul spre viitor.

Ceea ce este interesant privitor la ipoteza lui Weldon, este constatarea că lumea ocultului a îmbrațișat ozeneologia. Lumea ocultului și exponenții ei vorbesc adesea despre contactele cu ființele din OZN-uri. Uri Geller, spiritistul de la Universitatea Stanford, omul ieșit din comun care putea să îndoaie chei, cuțite sau furculițe printr-un simplu act de voință, și care putea să oprească acele ceasornicelor doar poruncindu-le, care putea să spună ce se află pe fața zarului dintr-o cutie închisă, afirmă că este produsul unor forțe dintr-o altă lume ce l-au pus pe el aici pentru a-i convinge pe oameni să accepte că aceste forțe sunt binevoitoare(?!), și doritoare să ne conducă la o viață superioară.

Prin anii '50, George Adamski, unul din primii care a scris convingător despre subiectul OZN-urilor a declarat că, "a vorbit cu oamenii din OZN-uri" și că aceștia i-au spus că "omul nu ar trebui să se teamă de moarte, fiindcă reîncarnarea a avut loc în întreg Universul și că în tot Universul planetele sunt populate de suflete care au trăit aici apoi au murit și s-au reîncarnat altundeva". De fapt, John Keel care a scris mult despre OZN-uri și despre ocult subliniază că oamenii care pretind că sunt în contact cu OZN-uri afirmă invariabil că ocupanții acestor nave vorbesc despre adevărul reîncarnării și despre mântuirea universală a întregii omeniri!

Teologia ființelor din OZN-uri mi se pare cea mai revelatoare. Am cercetat care este teologia lor. Ce urmeaza a fost cules de la oamenii care au pretins că au vorbit cu ființele extraterestre ocupante ale OZN-urilor. Aceste ființe, orice ar fi ele, NU CRED CĂ DUMNEZEU ESTE O FIINȚĂ PERSONALĂ sau că ISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MÂNTUITOR. NU CRED CĂ DOAR BIBLIA ESTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. NU CRED ÎN ÎNVIERE. NU CRED ÎN STAREA DE PĂCAT A ÎNTREGII OMENIRI. NU CRED ÎN JUDECATĂ. NU CRED ÎN OFERTA DE IERTARE PRIN ISUS HRISTOS A PĂCATELOR NOASTRE. Cred, în schimb, în reîncarnare și că omul poate evolua singur de la planetă la planetă, ajungând la perfecțiune(?!). Cred că omul poate fi iluminat spiritual intrând în contact cu entități din spațiul cosmic.

Ceea ce ozenauții promovează este o teologie opusă Creștinismului. De aceea, s-ar sugera o evaluare mai serioasă decât s-a făcut până acum. Poate cei cu care avem de-a face sunt ființe ultradimensionale (deci, dintr-o altă dimensiune, sau din afara timpului, spațiului și materiei noastre) care au capacitatea de a se arăta în atmosfera planetei noastre, convingând pe oricine cu "semne și minuni mincinoase/false", care dacă este nevoie, să se poată demonstra pe peliculă de film în trei dimensiuni, spre satisfacția oamenilor de pe pământ, că există.

Mesajele din OZN-uri ne sugerează să abandonăm religiile noastre tradiționale și că Moise a primit în realitate Cele 10 Porunci de la un astronaut ce le-a decupat în piatră cu un fel de armă laser! Nu ar fi într-adevăr fascinant dacă o tehnologie (sau, civilizație) superioară ar fi hotărât să fie "mântuitoarea" omenirii și "creatoarea" lui homo sapiens. Acum la sfârșitul unei epoci de deosebite realizări științifice aceasta alege să se prezinte ca fiind "izbăvirea" noastră, dar, în realitate producând "amăgirea" noastră!!

Contradicția dintre aceste "mesaje" și revelația biblică este acută dar nu asupra acestui fapt doresc să vă atrag atenția. Ceea ce este mai surprinzător este faptul că aceste "mesaje speciale" transmise omenirii de pretinșii extratereștri sunt identice cu cele cunoscute în lumea străveche a ocultului.

Dacă am fi fost cu adevărat contactați de civilizații extraterestre extrem de avansate, dovada acestui contact ar fi trebuit să se găsească în miile de mesaje înregistrate cu credincioșie de "contactați". Din nefericire aceste mesaje nu reflectă o cultură științifică extrem de avansată ci mai degrabă un păgânism și ocultism decadent. De fapt, mesajele ce provin de la aceste pretinse entități venite din spațiu diferă foarte puțin de mesajele recent întemeiatei religii New Age. La urma urmei se poate observa că "contactații" OZN sunt cei ce au pus bazele modernei Mișcări New Age prin popularizarea unor astfel de mesaje extraterestre ce vestesc atingerea unei avansate conștiințe cosmice și pregătirea omenirii pentru descoperirea dumnezeirii latente din fiecare om. Mulți cercetători au remarcat că acestea sunt o formă avansată, modernă, a străvechiului ocultism. John Keel, o autoritate recunoscută în domeniul cercetării fenomenului OZN afirmă că, "nesfârșitele mesaje de la cei din spațiu pot umple o întreagă bibliotecă și deși aceștia pretind că reprezintă o altă lume, conținutul acestor mesaje sunt identice cu cele primite mai demult de mediumi și spiritiști".4

Cunoscutul evanghelist american, Billy Graham observă că, "în multe rapoarte de apariții OZN, entitățile care le pilotează sunt uluitor de asemănătoare cu îngerii".5 De aceea, nu putem trece cu vederea că Biblia ne spune că demonii sunt îngeri căzuți care se războiesc cu omul și cu Dumnezeu, spirite mincinoase care amăgesc pe oameni din punct de vedere spiritual.

În ciuda tendinței dominante de a da crezare ipotezei extraterestre, un număr de cercetători de seamă sunt convinși că ea nu este valabilă (o listă a acestor personalități științifice din domeniul cercetării fenomenului OZN vă poate fi oferită la cerere, pentru a verifica veridicitatea acestei afirmații). În locul acesteia, ei prezintă teoria spiritistă în care este examinată științific evidenta natură ocultică a fenomenului OZN. Această teorie propune următoarele idei:

- OZN-urile reprezintă o formă inteligentă de viață

- au existat de la începutul civilizației omenești, dar apărând sub forme diferite de-a lungul istoriei

- nu provin de la civilizații avansate din spațiul extraterestru ci dintr-o altă dimensiune sau altă lume invizibilă care coexistă cu lumea noastră

- reprezintă fără îndoială un fenomen spiritual (psihic) ce poate opera, cel puțin temporar, pe planul material al lumii noastre

Foarte puțini cercetători care se remarcă prin obiectivitate, neagă natura ocultică a experiențelor OZN. Dacă se cataloghează trăsăturile de bază ale ocultului și se compară cu fenomenul OZN, se poate descoperi o similaritate esențială.

John Ankerberg și John Weldon afirmă că după 20 de ani de cercetări, teoria spiritistă (demonică) se potrivește foarte bine fenomenului în toate aspectele lui. Acești cercetători creștini evidențiază că legătura OZN-urilor cu spiritismul este afirmată de unii ca, B.Schwartz, C.Wilson, Clark și Coleman, Brad Steiger, T.James, D.Scott Rogo și alții. Unii dintre aceștia, cum ar fi Brad Steiger, au avut parte de experiențe personale extrem de traumatice cu OZN-urile și au primit mesaje de la entitățile care le conduc. Ei relatează aspecte care sunt izbitor de asemănătoare cu manifestările demonice relatate de-a lungul timpurilor. Mărturia acestora nu poate fi negată. De asemenea, se poate spune că nu există nici un "contactat" OZN care să nu fi fost sau devenit un medium spiritist.

Considerați câteva dintre paralele dintre demonologia clasică și ozeneologie. O examinare a literaturii ocultice a sec.XIX-lea, să zicem, lucrarea autoritară a lui Francis Barret intitulată The Magus - Book 2 (New York: University Books, 1801 - 1967 - pag.48-54), îi descrie pe îngerii căzuți, pe demoni, în felul acesta:

"...unii care sunt aproape de noi urcă în sus și-n jos în aerul obscur. Alții locuiesc în lacuri, râuri sau mări; alții în pământ și îngrozesc tot ce-i pământesc...îi chinuie nu doar pe oameni dar și alte creaturi. Alții care se mulțumesc doar cu râsete și batjocură, își propun doar să-i obosească pe oameni decât să le facă rău; alții...care se schimbă singuri sub diferite forme, ca să-i tulbure cu teama... "

Câteva pagini mai încolo continuă spunând: "...așa vorbesc demonii, iar ceea ce omul face cu o firavă voce (fizică), ei imită prin a da impresia de vorbire audibilă celor cărora le vorbesc...de multe ori totuși emit o voce audibilă".

În cartea lui G.H.Pember, "Earth Earliest Ages and Their Connection with Modern Spiritualism and Theosophy" (Old Tappan, NJ: Revel,1876 - pag.254), acesta observă că ocultistul este inițiat "într-o comunicare inteligentă cu spiritele din aer și poate recepționa orice cunoștință pe care acestea o posedă, sau falsele impresii pe care acestea (deci, spiritele) decid să le ofere...demonilor părând că le este îngăduit să facă diverse minuni la cererea lor".

Marele teolog Augustin a observat că, "ceea ce oamenii pot să facă folosind culori reale, demonii pot face foarte ușor prin arătarea de forme ireale... ".6

Ipoteza extraterestră reprezintă "calul de bătaie" favorit al multor oameni iar a o pune la îndoială este considerat neștiințific. A afirma o teorie numită demonică este considerat un pic cam prea mult, ignorându-i valoarea explicativă. Într-un fel această reacție este de așteptat devreme ce o asemenea teorie îi plasează pe cercetătorii și promotorii OZN-eologiei, oarecum, în coliziune cu diavolul și ocultul.

Și totuși a ajunge corect la o asemenea concluzie, convingerile cuiva, indiferent care ar fi acestea, nu ar trebui să împiedice acceptarea ei. În afară de cazul în care prejudecățile față de astfel de convingeri ale comunității științifice sunt prea puternice. Cu toate acestea au existat necredincioși care au recunoscut că, "în mod cert demonologia reprezintă una din posibilitățile logice".7

Fenomenul are toate trăsăturile tipice demonologiei, și de aceea a-l înfățișa ca o entuziasmantă întâlnire cu extrem de avansate forme (binevoitoare ?!) de civilizație extraterestră face un mare deserviciu societății umane. Dacă OZN-urile sunt manifestări demonice, a nu le identifica ca atare, poate avea consecințe nefaste pentru întreaga civilizație. Dacă acestea sunt precursoarele viitoarei dar apropiatei dominații mondiale a Antihristului, cei implicați în cercetarea fenomenului sau cei doar interesați de concluziile lor, nu pot ignora teoria spiritistă, cea mai logică explicație, din cauza unor concepții materialiste despre lume, a necredinței sau datorită captivantei ideii de autentic contact cu avansate forme de viață extraterestră. Responsabilitatea pentru dezinformarea publicului le-ar reveni atunci în întregime lor și ar fi păcat ca din cauza prejudecăților să rămânem în obscurantism.

Dați-mi voie în încheiere la acest scurt material despre un subiect atât de tulburător să vă ofer concluzia d-nilor John Ankerberg și John Weldon.

Noi credem că lipsa de dovezi în sprijinul ipotezei extraterestre și eșecul celorlalte teorii de a explica în mod adecvat fenomenul OZN ne obligă să considerăm teoria demonică. Această teorie este confirmată de nefastele efecte fizice, psihologice și psihice ale întâlnirilor OZN, de cazurile de posesiune, de mesajele anticreștine, nebiblice și multe altele. Să considerăm orientarea neetică, nebiblică a entităților OZN și învățăturilor lor. Comportamentul lor bizar și evidentele corelări ocultice și demonice. Observați de asemenea, nenumăratele cazuri de întâlniri de gradul III, care au fost evenimente înscenate pentru beneficiul observatorilor și care sugerează intenția lor de a amăgi. Atenția de care se bucură Pământul nostru demonstrată istoric și faptul că fenomenul se aliniază teoriei demonice indică această explicație ca fiind cel mai bun răspuns posibil la misterul fenomenului OZN.

giulia_0319
Câteva personalități din domeniul cercetării fenomenului OZN care susțin că OZN-urile sunt manifestări ocultice și/sau demonice

Un fapt regretabil este că cei mai mulți cercetători OZN nu au înțeles încă adevărata natură a OZN-urilor și problemele pe care acestea le ridică. Teoria spiritistă, explicația cea mai logică, este respinsă fie din cauza unei părtinitoare vederi materialiste preconcepute, scepticismului sau atrăgătoarei speranțe a unui autentic contact cu forme avansate de viață extraterestră.

Spre exemplu, munca de inițiere a lui John Keel, a dr.Jacques Vallee și a altora, a fost adesea ignorată de către serioși cercetători OZN. Referitor la propria lui lucrare, Vallee se plânge spunând: "faptul că nimic din acest material nu a fost vreodată serios examinat...este stupefiant....Ceea ce publicul află despre fenomen provine de la micile porțiuni de realitate ce au fost preselectate de adepți pentru a promova un sprijin entuziast al teoriei extraterestre"

Trebuie de asemenea menționat că un număr destul de mare de cercetători inițial devotați ipotezei extraterestre, s-au convins de dovada că OZN-urile au o natură supranaturală sau ocultică. De exemplu, Raymond Fowler autorul a cinci cărți despre OZN-uri, mărturisește. "Am privit cu rușine cum un număr de respectați cercetători OZN au trecut de la interpretarea fizică la cea parapsihologică a bizarului fenomen OZN...Acum și eu sunt forțat să reexaminez fenomenul OZN în lumina evidentei lui naturi supranaturale".

O autoritate ca dr.Vallee a concluzionat:

Avem de-a face cu un nivel de conștiență încă nedescoperit, independent de om dar îndeaproape legat de pământ...Nu mai cred deloc că OZN-urile sunt pur și simplu niște nave spațiale ale vreunei rase de vizitatori extratereștri. Ideea este prea simplistă ca să explice înfățișarea lor, frecvența manifestărilor lor în toată istoria cunoscută și forma informației schimbate cu ei în timpul contactului.

În continuare vom prezenta o listă cu proeminenți cercetători care au concluzionat că OZN-urile reprezintă un fenomen ocultic și/sau demonic.

Lynn E.Catoe. În 1969 tipografia guvernului Statelor Unite o lansat pentru Biroul de Cercetare Științifică a Forțelor Aeriene a S.U.A. o publicație întocmită de Biblioteca Congresului intitulată OZN-urile și Subiectele Asociate cu Ele: O Bibliografie Adnotată (UFOs and Related Subjects: An Annotated Bibliography). Înșiruind peste 1600 de cărți și de articole, ea a fost cea mai cuprinzătoare bibliografie a vremii. Bibliograful ei principal a fost Lynn Catoe. Studierea de către ea a literaturii a necesitat doi ani pentru a citi mii de cărți, articole și publicații în vederea pregătirii volumului de peste 400 de pagini. În prefața lui, ea observa următoarele:

O mare parte a literaturii OZN disponibile este strâns legată de misticism și metafizică. Se adresează unor subiecte ca, telepatia mintală, scrierea automată (în transă - n.tr.) și vorbește despre ființe invizibile și despre un fenomen asemănător cu arătările de stafii ("poltergeist") și "posesiunea". Multe din rapoartele OZN care sunt astăzi publicate în presa populară relatează presupuse incidente care sunt izbitor de asemănătoare posesiunii demonice și spiritismului...

Dr.Pierre Guerin. Dr. Guerin este un eminent om de știință asociat Consiliului Național Francez pentru Cercetare Științifică. După examinarea și discreditarea oricărei speranțe a ipotezei extraterestre și respingând ca neplauzibile teoriile umane (și psihologice), el concluzionează spunând: "Comportamentul OZN-urilor este mult mai înrudit cu magia decât cu fizica pe care o cunoaștem".6După aceea el subliniază că, "Ozenauții moderni și demonii din trecut sunt probabil identici". Deși e rar ca vreun savant și expert OZN de statura lui Guerin să fie dispus să admită că legătura demonologică are relevanță pentru subiectul OZN, vederile sale materialiste se impun atunci când el conchide că manifestările supranaturale ale OZN-urilor sunt o consecință a propriei lor "supertehnologii".Cu toate acestea chiar și Guerin crede că "ceea ce-i foarte cert este că fenomenul este activ aici pe planeta noastră și activează ca și stăpân, al ei".

John A.Keel. John A.Keel este considerat de unii ca fiind printre cei mai informați oameni din lume despre OZN-uri. Timp de zeci de ani a făcut cercetări pe teren printre oamenii care au avut tot felul de întâlniri cu OZN-urile, dar în special printre aceia care au avut contacte apropiate. El cunoaște domeniul mai bine decât mulți și a scris numeroase cărți asupra subiectului, printre care se includ de acum faimoasa, OZN-urile: Operațiunea Calul Troian, cât și Profețiile Omului-Molie (The Mothman Prophecies), Cel de-al Optulea Turn și Bântuita noastră Planetă. Aceste cărți ale lui, precum și altele sunt un filon prețios de documentație ce dezvăluie natura demonică/ocultică a fenomenului OZN. După studierea literaturii demonologiei, el observă: "Manifestările și întâmplările descrise în această literatură impunătoare sunt similare dacă nu cu desăvârșire identice fenomenului OZN". Putem rezuma cercetările lui Keel cu această afirmație făcută de el. "Manifestările OZN par să fie în mare doar minore variații ale străvechiului fenomen demonic". De aceea, un alt veteran al cercetării OZN, Trevor James face această observație: "O cunoaștere vastă a științei ocultului...este indispensabilă investigării OZN-urilor". În cuvintele sociologilor Stupple și McNeece, "studiile cultelor farfuriilor zburătoare ne arată în repetate rânduri că acestea sunt parte a mai marii lumii a ocultului".

Jacques Vallee. Dr.Vallee este de asemenea considerat de mulți ca fiind printre cei mai de seamă investigatori ai fenomenului OZN, din lume, fiind autorul a opt cărți asupra subiectului. În cea de-a treia sa carte, Pașaport pentru Magonia, el descrie 923 de aterizări ce au avut loc între 1868 și 1968. Din nou descoperim referințe la o mare varietate de fenomene ocultice iar natura demonică a OZN-urilor este evidentă la toate. În Mesageri ai Amăgirii el observa că, "poate fi făcută o impresionantă paralelă între ocupanții OZN-urilor și concepțiile populare despre demoni", și că OZN-urile pot "proiecta imagini sau scene plăsmuite (false) destinate să ne schimbe sistemele noastre de crezuri". În Colegiul Invizibil el susține că sursa puterii din spatele OZN-urilor constituie o puternică forță mondiala care a influențat de-a lungul istoriei modelarea crezurilor oamenilor. "Credința oamenilor... este controlată și condiționată", "Conceptele oamenilor sunt rearanjate" noi îndreptându-ne spre "o masivă schimbare a atitudinilor oamenilor față de puterile paranormale și viața extraterestră".

În cartea Confrontations, el scoate în evidență:

"Examinarea medicală" la care se spune că sunt supuși cei ce sunt răpiți la bordul OZN-urilor, este adesea însoțită de acte sexuale sadice ce ne aduc aminte de descrierile medievale ale întâlnirilor cu demoni. Acestea nu ar avea nici un sens într-un sofisticat cadru tehnic sau biologic. Orice ființă inteligentă echipată cu minunile științifice pe care le posedă OZN-urile ar putea să atingă oricare dintre acele pretinse obiective științifice într-un timp mai scurt și cu riscuri mai puține.

Citând vasta lucrare a lui Bertrand Meheust (Science-Fiction et Soucoupes Volantes - Paris, 1978; Soucoupes Volantes et Folklore - Paris, 1985), Vallee revelează că "simbolurile observate de contactați sunt identice celor din ritualul de inițiere sau voiajului astral care se găsesc in tradițiile (ocultice) ale fiecărei culturi".Astfel că ,"descrierile de răpiri (la bordul OZN-urilor - n.tr.) sunt identice ritualurilor de inițiere în ocult". Mai continuă spunând că, "ocupanții de astăzi ai OZN-urilor aparțin aceleiași clase de manifestări ca și entitățile (oculte) descrise în secolele trecute..." Într-un alt loc el observă că în lumina profundului lor efect asupra noastră, noi suntem aparent neputincioși în a-l preveni, încât la urma urmei, "nu contează de unde vin".

Ivar Mackay. E.A.I.Mackay este fost președinte al respectabilei Asociații Britanice pentru Cercetarea OZN, petrecându-și jumătate din viață cercetând ocultul și parapsihologia. La examinarea ființelor ce se găsesc în ocultism el face observații cu privire la natura lor paralelă cu entitățile asociate fenomenului OZN:

În plus, dacă cineva compară cele trei grupe ale ocultului cu cele trei clase de entități OZN, cu caracteristicile lor, este foarte surprinzător cât de complementare pot să pară, nu doar prin înfățișarea, activitățile și felul lor de comportament ci și prin felul de reacție mintală și îndeosebi emoțională care s-a remarcat în cazul contactului.

Un studiu din două părți efectuat de el intitulat "OZN-urile și Ocultul" descrie un număr mare de similarități dintre OZN-uri și fenomenele ocultice, studiu care este inspirat în cea mai mare parte din aparițiile OZN, fară contactați. Multe din corelările evidențiate se găsesc și în literatura mediumismului și a ședințelor de spiritism.

Kenneth Ring și alții. Experiențele OZN se aseamănă multor experiențe ale ocultismului, cum ar fi călătoria astrală sau chiar rudenia ei, "Near Death Experience" ("Experiență Aproape de Moarte"). În cartea noastră, Adevărul despre viața de apoi, am documentat natura tipic ocultă a Experiențelor Aproape de Moarte.

În Jurnalul Analizelor OZN, Vol.2, din 1990 cercetătorii "experiențelor aproape de moarte", Kenneth Ring și Christopher J.Rosing de la Departamentul de Psihologie al Universității Connecticut, sugerează că experiențele OZN (UFOE) și "experiențele aproape de moarte" (NDE) sunt în multe feluri "echivalente din punct de vedere funcțional". De exemplu, aceștia afirmă că indivizii care experimentează întâlniri cu OZN-urile sau au experiențe aproape de moarte ca și adulți, au devenit adesea sensibili față de realitățile lumii ocultului încă de pe vremea când erau copii.Cei doi mai observă că, "fie în urma unei experiențe OZN sau experiențe aproape de moarte există puternice și profunde schimbări fizice și psihice". Printre consecințele obișnuite experimentate în ambele categorii (UFO sau NDE) se numără creșterea curenților de energie din corp, expansiunea minții, inundarea cu informație și puterile psihice. Ei concluzionează spunând că, în mod vizibil "schimbările psiho-fizice raportate în asociere cu UFO-urile sau NDE (deci, experiențele Near Death), reflectează unele schimbări psihobiologice" și indică ocultica energie kundalini ca fiind posibila și probabila explicație. Adică, "activarea energiei kundalini este mult mai probabil...să fie raportată după participarea în vreuna din experiențe, fie că e vorba de NDE sau UFO (respectiv, OZN)".

Participanții atât în experiențe OZN cât și în experiențe NDE confirmă că acestea sunt parte integrantă a unei dramatice transformări evolutive a New Age-ului ce are loc acum în umanitate: "...aceste experiențe reflectă un plan bine orientat...ele sunt parte a unui accelerat curent evolutiv care propulsează rasa umană înspre o superioară conștiință (ocultică) și o exacerbată spiritualitate".

Acești autori conchid cu următoarele:

Ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost similaritatea indiscutabilă dintre cele două grupuri experimentale, ale participanților în experiențe OZN și experiențe ND (Aproape de Moarte).... Ar trebui să ne gândim că în ciuda diferențelor în natura acestor experiențe, acestea ar putea să aibe o sursă comună care să le stea la bază - oricare ar fi aceasta.

Nimeni nu poate nega că și mulți cercetători necreștini au concluzionat că fenomenul OZN este ocultic. Iar dacă este suficient de clar că lumea ocultului este o lucrare a biblicului Satan și a demonilor lui, atunci este logic să concluzionăm și noi că OZN-urile constituie un fenomen demonic care are o agendă ascunsă.

Impactul OZN-urilor asupra omenirii

Puțini înțeleg impactul colectiv pe care OZN-urile îl au nu doar asupra Americii ci asupra lumii întregi. De exemplu, la puțin timp după ce în 1947 au început primele apariții moderne de OZN-uri, s-au făcut programe de televiziune care să popularizeze OZN-urile, extratereștrii, călătoriile interstelare, etc. Printre zecile de seriale de televiziune celebre se pot număra, "Aventurile lui Superman", "Zona Crepusculară", "Marțianul meu Favorit", "Star Trek", "Morky și Mindy", "Buck Rogers", "Alien Nation", și altele.

Chiar și în desenele animate (de exemplu, "Stăpânii Universului", "Captain Planet șI Planetarii", etc.), temele spațiului extraterestru și ale contactului cu viața extraterestră au produs fascinația a milioane de copii din întreaga lume.

Luați în considerare generația de dinainte de primele observații de OZN-uri, din perioada dintre 1920 și 1947. În această perioadă existau mai puțin de o duzină de filme științifico-fantastice având ca teme OZN-urile și extratereștrii. Însă, începând din 1950 și până în 1980, s-au produs mai bine de peste 100 de astfel de filme. Printre acestea se numără cunoscutele, "Ziua în care Pământul s-a oprit", "Războiul Lumilor", "Odiseea Spațială, 2001", "Sindromul Andromeda", "Războiul Stelelor", "Întâlnire de gradul III", "Alien", "ET, Extraterestrul" și "Cocoon".

Această fascinație socială față de temele extraterestre, este unul din motivele pentru care astrofizicianul francez Dr.Jacques Vallee, unul dintre cercetătorii OZN cei mai recunoscuți din lume, afirmă: "În ultimii 20 de ani (extraterestrul sau marțianul) și-a atras atât de multă popularitate, încât am ajuns să credem că el se află de fapt printre noi..."

Autorul devenit celebru, Whitley Strieber, care a avut parte personal de înspăimântătoare contacte cu presupuse entități OZN, afirmă că aceste ființe ciudate și înfricoșătoare "au deja un uriaș impact, deși în mare parte ascuns, asupra societății noastre, iar prezența lor ar trebui tratată cu cea mai mare seriozitate".Chiar dr.Vallee se referă la OZN-uri ca fiind "un fenomen bizar, seducător și adesea înspăimântător raportat de mulți martori sub forma unui contact cu o formă extraterestră de inteligență".

Orice s-ar fi concluzionat astăzi privitor la OZN-uri, marea majoritate a omenirii a auzit de ele. Dar ceea ce n-au auzit cei mai mulți oameni este că ele sunt periculoase. Literatura OZN serioasă este presărată de cazuri de urmări/consecințe fizice, psihice și spirituale rezultate în urma contactului cu OZN-uri, fie că acest contact a fost dorit sau nu. Deși nu este un tot atât de bine cunoscut fapt, realitatea indică că unii oameni au și murit în urma contactului cu OZN-uri și cu pretinși lor ocupanți.

Expertul în OZN-uri, dr.Jacques Vallee face de asemenea următoarea observație: "Experiența unei întâlniri (contact îndeaproape -n.tr.) cu un OZN este un zdrobitor șoc fizic și mintal. Trauma are efecte care depășesc cu mult ceea ce martorul își amintește conștient. Noi feluri de comportament sunt condiționate și noi feluri de crezuri sunt promovate. Consecințele sociale, politice și religioase ale experienței sunt enorme dacă sunt calculate, nu doar în zilele și săptămânile ce urmează observației ci în viața unei întregi generații".

Sunt observațiile și experiențele OZN frecvente? Doar examinând istoria fenomenului începând cu 1947, documentele recent dezvăluite prin Decretul Libertății Informației și publicațiile unor proeminente organizații civile din 20 de țări din toată lumea, putem începe să percepem ceva din magnitudinea fenomenului. Ne vine greu să credem că organizații ca CIA, Departamentul de Stat, Agenția Națională de Securitate, FBI, Armata, Marina, Aviația și Contraspionajul (DIA), ar irosi zeci de ani și uriașe resurse pentru studierea unui fenomen inexistent.

Combinația de observații, de întâlniri de gradul III, de presupuse răpiri și alte fenomene de contact sunt mai mult decât semnificative, în special în lumina dorinței moderne de contact cu entități extrem de evoluate și avansate dar chipurile, binevoitoare, care se presupun că pot salva planeta noastră de la distrugere.

Și într-adevăr, există actualmente în întreaga lume o speranță și o căutare după contactul cu viața extraterestră. Chiar și în comunitatea oamenilor de știință se desfășoară un proiect vast de descoperire a vieții extraterestre sub denumirea de SETI - The Search for Extraterrestrial Intelligence. Cel puțin 6 inițiative științifice s-au materializat prin încercarea de a "asculta" comunicațiile extraterestre cu scopul de a lua legătura cu civilizațiile cărora le aparțin. De fapt, "în 27 de ani de cercetare, s-au efectuat 48 de ascultări de către 7 țări, cu precădere a undelor radio" care reprezintă zeci de mii de ore de observație.36 Pe data de 12 Octombrie 1992, pentru a sărbători cinci sute de ani de la descoperirea Americii de către Columb, NASA, Agenția Spațială Americană a început cea mai mare căutare cu radio-telescopul a vieții extraterestre, din istorie. "În doar primele 60 de secunde, NASA va investiga mai mult decât în toate căutările precedente luate la un loc".

OZN-urile sunt o realitate nu un mit. Căutarea noastră de semne ale vieții inteligente în Univers, nu este o fantezie. Un mit și o fantezie este însă ideea că evoluția umană s-a extins în evoluție cosmică și implicit la o pluralitate de lumi locuite care justifică așteptarea de vizite de OZN-uri și eventual, de contact. Oricât ar fi de improbabil faptul acesta, un mare număr de oameni, printre care influenți savanți și politicieni, îl consideră o posibilitate, îngrijorați fiind de starea gravă a acestei lumi.

Sociologul David Swift de la Universitatea Hawaii-ului, observă că mesajul care stă la baza fenomenului OZN este limpede. Și anume, că creatorii acestui "uluitor obiect" (OZN-ul) posedă o incredibilă putere și cunoaștere. El recunoaște că nădejdea tuturor este ca o asemenea putere și cunoaștere să fie folosită la rezolvarea problemelor universale ale umanității. "Acesta este un mesaj atrăgător și va deveni și mai atrăgător cu fiecare tentativă convențională eșuată în rezolvarea problemelor noastre complexe. Ideea salvării din cer/cosmos este foarte probabil să crească în atractivitate".

Însă fenomenul OZN nu se comportă ca și un vizitator extraterestru! În realitate, acesta se modelează/adaptează singur pentru a se potrivi unei anume culturi. Scopul OZN-urilor nu este un contact deschis de felul contactului prietenesc pe care noi îl așteptăm de la alte civilizații avansate din spațiu. Mai degrabă, țelul lor pare să fie manipularea psihologică și socială. Câțiva dintre cercetării OZN cu renume au recunoscut acest fapt. Printre aceia se numără, John Keel (The Eight Tower; UFOs: Operation Trojan Horse) și dr. Jacques Vallee (Messengers of Deception). Acești savanți cred că entitățile OZN își programează în mod deliberat observatorii lor umani, cu informație falsă pentru a-și ascunde adevărata lor natură și scopul acestora.

Dr.Vallee a vorbit la ONU despre OZN-uri și el a constituit modelul personajului "Lacombe" din filmul regizorului Steven Spielberg, "Întâlnire de gradul III". El și-a petrecut peste două decade în cercetarea serioasă a OZN-urilor. Asemenea veteranului în domeniu, John Keel, Vallee a scos cu înțelepciune în evidență numitorul comun de bază al tuturor contactelor OZN - amăgirea - și de asemenea paralela cea mai întâlnită la fenomenul OZN - păgânismul și demonologia.

Împreună cu alți cercetători el a observat că la nivel mondial există serioase consecințe sociale, religioase și culturale ale fenomenului OZN deoarece "crezul în realitatea OZN-urilor se răspândește rapid în toate aspectele societății"39 Vallee postulează ideea că OZN-urile intenționează să "schimbe sistemele noastre de crezuri...angajându-se într-un proiect mondial de seducere subliminală (subconștientă - n.tr.) ".

Imensa popularitate a unor cărți ca cele ale lui Erich Von Daniken, ce afirmă ideea că umanitatea este într-un fel produsul unei forme de viață extrem de avansate care a ghidat evoluția noastră, revelează faptul că oamenii au abandonat conceptul intervenției divine și sunt tot mai interesați de conceptul intervenției extraterestre. Vallee susține că OZN-urile "ajută la crearea unei noi credințe, o așteptare a unui contact real a unei mari părți a publicului. În schimb, această speranță îi face pe milioane de oameni să aștepte realizarea iminentă a visului vechi de veacuri: salvarea de sus, cedare marii puteri a unor înțelepți navigatori ai cosmosului... ".

Dar, argumentează Vallee, în schimb OZN-urile îi plasează în realitate pe oameni "sub controlul unei forțe stranii care-i modelează absurd, forțându-i să joace un rol într-un bizar joc al amăgirii.... Dacă OZN-urile au un impact asupra realităților noastre sociale atunci este posibil ca ele să schimbe și realitățile noastre politice".

La un nivel individual, mii de oameni pretind să aibe contact cu OZN-urile și cu ocupanții lor. Puțini pot nega că societatea nu este acum înclinată să accepte ideea contactului la o scară cu adevărat planetară. Dar, a contactului cu cine?
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.