Toate cele 800 de pagini din prima Biblie crestina care au rezistat pana in zilele noastre vor fi puse cap la cap pe internet.
Site-ul Bibliotecii Britanice va gazdui imagini de foarte mare rezolutie ale manuscrisului vechi de peste 1.600 de ani. Pentru reunirea tuturor paginilor care au supravietuit timpului au fost solicitate mai multe institutii din Marea Britanie, Germania, Egipt si Rusia. Unele pagini, gasite intr-o camera ascunsa a Manastirii Sf. Catherina in 1975, vor fi publicate pentru prima data.

Biblia a fost scrisa in greaca pe foi de pergament de cativa scribi iar textul initial difera mult fata de versiunea actuala, pe care o stim cu totii.

La o simpla confruntare, se pot remarca sute de modificari, inclusiv doua noi carti ale Noului Testament la care s-a renuntat intre timp si Epistola lui Barnabas. Ulima este cu atat mai controversata cu cat sustine ca evreii, si nu romanii, l-au ucis pe Isus.

La fel ca si celelate prime versiuni ale Bibliei, Codexul nu contine nici o referire la inviere sau la inaltare. Nici celebra fraza spusa de Isus pe cruce, “Iarta-i tata ca nu stiu ce fac”, nu se regaseste in varianta cea mai veche de Biblie.