Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Retete Pentru Bebeii
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Bloguri. Pagini Personale > Bloguri > Blog Rose68
Pagini: 1, 2
Rose68
Buna, mamici!
Am sa incerc sa postez aici retete pentru bebelusi, dar preparate mai intai de mine pentru bebelusa mea
Rose68
Piure cu brinza de vaci

Ingrediente :
1 cartof mic, 1 galbenus, 1 lingura brinza de vaci

Mod de preparare :
Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete, pentru a fierbe mai repede. Oul se fierbe tare si i se scoate galbenusul.
Cartoful se paseaza impreuna cu galbenusul si se adauga brinza de vaci, frecand amestecul bine pentru o buna omogenizare.

Piure de dovlecel cu lamaie

1 dovlecel mediu, 1 iaurt, putin suc de lamaie.

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte si se fierbe intreg. Se scoate se scurge si se mixeaza sau se sfarama bine.
Se adauga iaurtul si putin suc de lamaie, apoi se amesteca din nou bine.

Crema de spanac

100gr spanac 100gr brinza de vaci, galbenus fiert

Frunzele de spanac se spala bine in apa cu otet si se clatesc din abundenta. Se scot tijele.
Intr-o craticioara cu apa clocotita se fierb frunzele de spanac, 15 minute.
Se scot si se mixeaza impreuna cu brinza de vaci si cu galbenusul.
Aceasta crema este foarte buna calduta.


Dovleac(de placinta) copt

140 grame dovleac, 1 cartof marime medie,branza proaspata 50 grame

Dovleac copt (sau fiert) se paseaza si se amesteca cu cartof tot copt sau fiert sau dovleac cu branza(am inceput sa ii dau branza proaspata si ii place- nu calcica)

Ficatel

1 ficatel, 1 cartof, un varf unt sau ulei porumb sau ulei masline, 30 ml lapte

Ficatel pus la steamer cu 1 cartof. Apoi se paseaza ambele se amesteca cu putin unt(sau ulei porumb) si 30 ml lapte
Kris&Robert
QUOTE(Rose68 @ Aug 20 2009, 11:05 AM) *
Buna, mamici!
Am sa incerc sa postez aici retete pentru bebelusi, dar preparate mai intai de mine pentru bebelusa mea


super idee! multumim, Rose!
Rose68
Aceasta reteta e fost propusa de TINA71 tot de la mamici de Decembrie 2008
Carne de vita cu legume

20g unt
125g carne vita taiata cuburi
1 leek( adica un fel de praz de al nostru)
1 lingura faina
100g ciuperci
275g cartof dulce curatat si taiat cuburi
200g zeama de pui
zeama de la o portocala

se topeste untul si cu faina pe foc mic, apoi se pune prazul taiat rondele, 4 min, pana se inmoaie un pic. Se da carnea prin faina si rumeneste in cratita, apoi se adauga ciupercile pentru 1min.
Se adauga cartoful dulce, zeama de pui si sucul de portocala si se da in clocot.Cand au inceput sa fiarba se muta in cuptor, la 180 C, 1ora si jum, pana se fierbe carnea.
Se pune in mixer cu cata zeama dorim si se mixeaza.
Rose68
Papa bun

2 cartofi, 10 g unt, 10 g branzica, 1 galbenus.
Se coace cartoful, se faramiteaza se amesteca cu unt, branza si galbenus si se fac gogosele mici care se dau la cuptor atata sa prinda un pic de culoare.
Dupa 1 an, se pune branzica rasa putin sarata
Rose68
Supa cu galusti

2 cartofi marime medie, 1 ceapa medie, 1 patrunjel, o bucatica telina, 2 morcovi, un copanel si o legatura verdeata(patrunjel)
Pentru galusti:
1 galbenus de ou si 2-3 lingurite gris.(fiti fara grija caci se leaga)

Se fierb legumele si o bucatica carne pui(eu pun copanel pentru ca are si os si da gust).
Dupa ce fierb legumele si carnita le scot apoi introduc galustile apoi pun si verdeata si gata

Apoi scot si galustile pun cate putin din legumele fierte si le pasez impreuna(le zdrobesc, nu ii mai dau pasat) iar carnita o toc cu cutitul.
Poate gresesc dar pentru ca ii place bebelinei mele mult mai pastrez o portie si pentru ziua urmatoare(am o cutiuta etansa care o bag in frigider sub congelator(avand cartof nu am voie sa o congelez, datorita amidonului)
Alte supe nu le pastrez de la o zi la alta, doar la asta fac exceptie.
tina71
Buna idee ai avut Rose, mie deja mi s-a facut foame citind.

Mai postez si eu o reteta

Cartof dulce cu sos de rosii

un cartof dulce de marime medie, curatat si taiat cubulete
150gr paste de rosii facuta in casa
40gr branza Cheddar data pe razatoare
cateva paste pt copii
ap pt gatit

Se fierbe cartoful sau se coace
Intre timp preparam o pasta din rosiile carora le-am scos semintele si coaja, putem adauga ierburi aromatice dupa gust
Cand cartoful e fiert il scoatem si il punem in pasta de rosii si le mai fierbem impreuna la foc mic , cam 10min.Daca mai e nevoie mai adaugam din apa in care au fiert cartofii;depinde cata zeama dorim sa aiba.
Se opreste focul, se adauga branza si se amesteca pana se topeste, apoi se paseaza totul.
Se poate servi cu ce fel de carnita vrem.
Pofta buna la bebei.
natsandrea
QUOTE(Rose68 @ Aug 20 2009, 11:09 AM) *
Crema de spanac

100gr spanac 100gr brinza de vaci, galbenus fiert

Frunzele de spanac se spala bine in apa cu otet si se clatesc din abundenta. Se scot tijele.
Intr-o craticioara cu apa clocotita se fierb frunzele de spanac, 15 minute.
Se scot si se mixeaza impreuna cu brinza de vaci si cu galbenusul.
Aceasta crema este foarte buna calduta.

chiar am sa incerc si eu...cautam sa vad cu sa ii prepar spanacul...merci trandafir.gif
Rose68
QUOTE(natsandrea @ Aug 20 2009, 02:11 PM) *
chiar am sa incerc si eu...cautam sa vad cu sa ii prepar spanacul...merci trandafir.gif


mai fac spanacul si altfel:
SPANAC II

spanac, 2 cartofi medii, 1-2 lingurite ulei sau unt, optional 50 gr carnita fiarta separat

spanac fiert sau la steamer apoi amestecat cu un cartof copt sau tot la steamer cu 1-2 lingurite ulei(masline sau porumb) sau unt. Se poate amesteca si cu carnita tocata. Bebe papa parca si mai bine spanacul pregatit astfel
natsandrea
QUOTE(Rose68 @ Aug 20 2009, 04:36 PM) *
mai fac spanacul si altfel:
SPANAC II

spanac, 2 cartofi medii, 1-2 lingurite ulei sau unt, optional 50 gr carnita fiarta separat

spanac fiert sau la steamer apoi amestecat cu un cartof copt sau tot la steamer cu 1-2 lingurite ulei(masline sau porumb) sau unt. Se poate amesteca si cu carnita tocata. Bebe papa parca si mai bine spanacul pregatit astfel

merci rose trandafir.gif
vasi
nu am vazut acest topic pana acum....foarte buna idea rose...te astept si cu alte retete...
Rose68
IAURT FACUT IN CASA
.La 500- de ml de lapte cald,nu fierbinte, pun 4 lingurite de iaurt si las craticioara pe un calorifer dar infasurata bine intr-un prosop sa nu vina in contact direct cu caldura.O las acolo toata noaptea si dimineata o bag in frigider;eu ii dau 2 zile din el,ca mi se termina,atat de mult ii place.Cand il fac pe urmatorul opresc iaurt din asta de casa si pun iar la facut.La saptamana reimprospatez iaurtul-maiaua-
Rose68
Branza de vaci cu biscuite si iaurt

Pentru masa de la ora 17 este ideala aceasta reteta:
amesteci 2-3 lingurite iaurt cu 4 lingurite de branza de vaci si cu 1-2 biscuiti, pentru a avea o consistenta mai tare. Este o retera bogata in calciu, ce ar putea inlocui siropul de calciu.
Rose68
SUPA DE PUI CU OREZ

1 pulpa de pui, 2 linguri cu orez ,100 ml lapte

Se pun la fiert puiul si orezul intr-o cratita. Se lasa pe foc minim 25 de minute (de fapt, cu cat se lasa sa fiarba mai mult cu atat mai buna va fi supa).
Se striveste si se amesteca totul, apoi se serveste.
Rose68
MAR CU BRANZICA CALCICA

1 mar mare sau 2 mere mici,250 ml lapte, 2 pastile calciu lactic sau zeama de lamaie

1.Merele se coc la cuptor cu un pahar cu apa. Laptele se pune la fiert si se adauga pastilele de calciu lactic sau zeama de lamaie pentru a obtine branza de vaci.Se amesteca apoi branza obtinuta cu marul copt curatat de coaja si cotor.
Rose68
MAR, CARTOF SI DOVLECEL LA CUPTOR

1 mar, 1 dovlecel mic si 1 cartof mediu

Se aseaza (de preferat) intr-o craticioara JENA cu putina apa
Apoi se introduc la cuptor
Apoi se scot si se paseaza
Merge si fara dovlecel
Optional se mai poate adauga putin lapte sau cereale
anku
super initiativa eusa_clap.gif
poopam printesa ta... tzuc.gif
Rose68
PIURE CU DOVLEAC de la 5 luni
1 cartof, un morcovel, un cubulet de dovleac, o radacina patrunjel, un varf lingurita ulei de masline

Fierbi legumele, le mixezi si apoi adaugi putina zeama(cum vrei: din care au fiert legumele sau putin lapte sau putina apa fiarta si racita)
Rose68
toate retetele merg pentru bebelusii de 8 luni, acum mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa specific varsta pentru fiecare reteta, desi cred ca fiecare stim de la pediatru ce si cand introducem
Rose68
OREZ CU LAPTE(dupa 4 luni)

2-3 linguri faina de orez , 300 ml lapte

Se amesteca laptele cald cu faina de orez.
DAca cumparati faina de orez ve-ti vedea ca se specifica urmatorul lucru:nu necesita fierbere. Asa ca se amesteca cu laptele formula cald(la temperatura lui de preparare)
anku
QUOTE(Rose68 @ Aug 20 2009, 10:09 AM) *
Piure cu brinza de vaci

Ingrediente :
1 cartof mic, 1 galbenus, 1 lingura brinza de vaci

Mod de preparare :
Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete, pentru a fierbe mai repede. Oul se fierbe tare si i se scoate galbenusul.
Cartoful se paseaza impreuna cu galbenusul si se adauga brinza de vaci, frecand amestecul bine pentru o buna omogenizare.

incerc si eu azi asta...sa vad dc papa...ca e ziua de ou... rolleyes.gif
Rose68
azi i-am facut una din retetele cu ficatel si am mai facut o portioara din brocoli, cartof iaurt asta in caz de este mofturoasa, dar spre surprinderea mea a papat ficatelul (cam 180 grame) si trei sferturi din cealalta mancarica.
A fost prima data cand i-am dat brocoli

BROCOLI(merge de la 7 luni desi eu i-am dat abia acum)

Pentru ca nu stiam nici o reteta, am facut cam asa:
Ingrediente: 3 buchetele mici de brocoli , un cartofel mijlociu, 1 lingura iaurt.

Am aburit brocoli cu cartofelul, apoi le-am zdrobit si am pus peste lingura de iaurt apoi am amestecat bine si gata, a papat pitica. Cred ca merge si mai bine cu smantana in loc de iaurt si cu putina verdeata(patrunjel) deasupra
Dupa cum a-ti observat la multe retete cu legume adaug cartof,dar asa am observat eu ca ii place
Rose68
Pasta de pui cu cartofi 7 luni

Ingrediente: -1 pulpa pui dezosata
-2 cartofi de marime mijlocie
-100ml iaurt
-verdeata pentru gust
Mod de preparare: Pulpa se fierbe pana cand carnea devine frageda.Separat,se fierb cartofii (curatati si taiati) cu verdeata.
Dupa ce au fiert,cartofii se paseaza ca pentru piure,carnea se toaca foarte fin si se amesteca cu iaurtul.
dyanp
nu stiu cat are pitica ta, scuze, dar de la 1 an ii poti da zilnic cartofi, sunt buni pt stomac si ajuta la absoptie in timpul diestiei alimentelor. bune retele eusa_clap.gif eating.gif
Rose68
QUOTE(dyanp @ Aug 21 2009, 11:27 PM) *
nu stiu cat are pitica ta, scuze, dar de la 1 an ii poti da zilnic cartofi, sunt buni pt stomac si ajuta la absoptie in timpul diestiei alimentelor. bune retele eusa_clap.gif eating.gif



8 luni 2 saptamani si 5 zile, ne apropiem de 9 luni si numai papa laptic aproape deloc, de aceea am nevoie de cat mai multe retete
Rose68
Piure de brocoli

brocoli, galbenus fiert, 1 lingura ulei

Se fierbe un brocoli cat pumnul strans in apa cat sa acopere bine si cu putina sare. Dupa fierbere se adauga un galbenus de ou fiert tare si o lingura de ulei (floarea soarelui) apoi se face piureu cu mixerul. Se pune din nou pe foc si se adauga malai extra cat sa se ajunga la un piure potrivit pentru gustul bebelusului.
Rose68
Suc de rosii

1-2 rosii ,

Rosiile bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in storcator sau in tifon.
Rose68
Ciorba de rosii cu orez dupa 7-8 luni, contine faina implicit gluten

400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou(doar galbenusul), 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.

Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
Rose68
CIORBITA ACRITA CU BORS (de la 8 luni)

1 morcov mare, 1 ceapa, 2 cartofei, jumatate ardei rosu, jumatate ardei galben, 1 patrunjel radacina,1 rosie, 1/2 pastarnac, 1 bucatica dovlecel , piept pui 140 grame, verdeata (patrunjel), putin orez

Am dat in fiert carnita apoi am pus zarzavatul in aceeasi ordine ca si la ciorba de adulti(in functie de fierbere) , separat am fiert orezul.
Le-am zdrobit (zarzavaturile) am adaugat si borsul si verdeata precum si carnea maruntita si am mai dat putin in fiert
Borsul l-am fiert separat.

Ca sa fiu sigura ca ii va place am adaugat si putin iaurt si nu m-am inselat a papat un castronel plin (cam 250 grame)
Initial ciorbica era cam subtire si pentru prima data i-am pus si putin miez de paine (secara)
Mi-au iesit portiile pentru 2 zile. Tinand cont ca e preparata cu bors tine in frigider fara a o pune la congelator. Eu am 2 cutii speciale pentru frigider care au capac si o garnitura pe margine pentru etanseitate
Rose68
Ne dau dintisorii si nu prea papam
De aceea mami a incercat ca intr-o singura masa sa bage cat mai mult fier

SPANAC CU FICATEL(7-8 luni)
Am facut asa:

spanac congelat (astept pana la toamna pentru cel verde) 2 gramajoare de la Dujardin, 1 cartofior mediu si 1 ficatel, 40 ml lapte

Le-am fiert la aburi apoi le-am strivit cu furculita, pe urma le-am amestecat cu 1-2 lingurite de ulei (masline sau porumb sau unt). Am adaugat si 40 ml de lapte formula preparat si gata.....bebe a papat
Am mai facut reteta asta dar cu carnita de pui.
simina_ana
Ce ma bucur ca ai facut acest topic.....nu mai stau sa caut retetele prin paginile unde trancanim noi.... tzuc.gif
Te iubesc Rose......parca l-ai facut special pentru mine...care stii ce "maestra culinara" sunt... wub.gif
hug.gif
petronici
super retetele...
pacat ca aici nu se gaseste branzica proaspata de vaci dar vad eu ce pot pune in loc...am sa intreb fetele de aici ce folosesc...
Rose68
QUOTE(petronici @ Sep 1 2009, 02:51 PM) *
super retetele...
pacat ca aici nu se gaseste branzica proaspata de vaci dar vad eu ce pot pune in loc...am sa intreb fetele de aici ce folosesc...

foloseste branzica calcica facuta de tine
petronici
QUOTE(Rose68 @ Sep 1 2009, 04:07 PM) *
foloseste branzica calcica facuta de tine

da am sa incerc sa fac dar cred ca ar merge bine si urda de vaca ca e dulce si moale...
Rose68
Am facut ciorba cu perisoare si a papat foarte bine

CIORBA DE PERISOARE de la 8 luni

zarzavat de ciorba (cel cu care s-a obisnuit copilul) (la noi inseamna: 1 ceapa, 1 patrunjel radacina, 1 pastarnac, uneori si o feliuta de telina,), putin bors (de casa de preferat)(merge si cu lamaie),1 feliuta ardei, 1 ou, putina carne de vita, putin orez,1 galbenus de ou, 1-2 cartofei,verdeata
Se fierbe zarzavatul de ciorba. Intre timp se fac perisoarele din carnita tocata cu orezul, oul si verdeata.
Apoi se pun perioarele la fiert, cartofeii si feliuta de ardei, eventual si putin orez suplimentar in loc de paste, dupa ce s-a scos zarzavatul. O parte din zarzavat de toaca si se adauga si el.Pe la jumatatea fierberii perisoarelor se adauga si borsul(nu la sfarsit ca pentru noi). Se zdrobesc toate (la 8 luni nu mai trebuie pasirat) si se dau. Pentru ca are in compozitie si bors poate fi tinut 2 zile chiar si 3.

Pofta buna, piticuti!
Rose68
Acestea sunt retetele postate pana acum dar am trecut si varsta aproximativa de la care se pot face. Bebica mea papa lapte formula si am inceput diversificarea de la 4 luni si 3 saptamani (doar cu suc de fructe ceea ce dupa unii specialisti inseamna ca inca nu s-a inceput diversificarea)
Le-am trecut alandala, in pare rau ca m-am grabit si nu le-am trecut pe categorii
Toate sunt incercate si acceptate de bebica mea

POFTA BUNA, piticutilor!

1. PIURE CU BRINZA DE VACI – 6 luni si jumatate
2. PIURE DE DOVLECEL CU LAMAIE - 6 luni si jumatate
3. CREMA DE SPANAC -6 luni si jumatate
4.DOVLEAC(DE PLACINTA) COPT- 6 luni si jumatate
6. FICATEL- 7 luni
7. CARNE DE VITA CU LEGUME - 9 luni
8.PAPA BUN- 7 luni
9.SUPA CU GALUSTI- 7-8 luni (dupa ce introduceti produsele cu gluten si oul)
10. CARTOF DULCE CU SOS DE ROSII - 8 luni
11. SPANAC II - 6 luni si jumatate
12. IAURT FACUT IN CASA - 7 luni
13. BRANZA DE VACI CU BISCUITE SI IAURT - 7-8 luni
14. SUPA DE PUI CU OREZ - 6 luni si jumatate (dupa ce ai introdus carnita)
15. MAR CU BRANZICA CALCICA- 6 luni si jumatate
16. MAR, CARTOF SI DOVLECEL LA CUPTOR- 6 luni si jumatate
17. PIURE CU DOVLEAC de la 5 luni
18. OREZ CU LAPTE(dupa 4 luni)
19. BROCOLI(merge de la 7 luni desi eu i-am dat abia acum)
20. PASTA DE PUI CU CARTOFI 7 luni
21. PIURE DE BROCOLI 7-8 luni
22. SUC DE ROSII – 7 luni
23. CIORBA DE ROSII CU OREZ 7-8 luni
24. CIORBITA ACRITA CU BORS (de la 8 luni)
25. SPANAC CU FICATEL - (7-8 luni)
26. CIORBA DE PERISOARE de la 8 luni
Rose68
27.CIORBA GRECEASCA de la 8 luni

zarzavat de supa( morcov, telina, patrunjel, ceapa, 2-3 cartofei), carnita pui sau vita,orez, iaurt sau smantanica mai putin grasa, zeama lamaie, 1 galbenus de ou crud, verdeata

se pune la fiert carnita apoi se pune si zarzavatul. Dupa ce fierbe zarzavatul se scoate si se adauga orezul si mai apoi cartofii. Se poate rade putin din morcovul fiert pentru aspect. Carnita se scoate si ea si se pune iarasi in ciorba dupa ce a-ti tocat carnita fin.
Se face dressingul astfel:Smantanica se amesteca cu galbenusul si zeama de lamaie. Cand ciorbica e gata se ia de pe foc si se pune dressingul. Mai se da un clocot. Nu se pune cand e pe flacara caci se taie dressingul. Apoi verdeata si gata.
Pofta buna!
Se face la fel si pentru adulti. Carnita normal nu se mai toaca se pune fasii.Se poate si fara cartofei.
Rose68

1. PIURE CU BRINZA DE VACI – 6 luni si jumatate
2. PIURE DE DOVLECEL CU LAMAIE - 6 luni si jumatate
3. CREMA DE SPANAC -6 luni si jumatate
4.DOVLEAC(DE PLACINTA) COPT- 6 luni si jumatate
6. FICATEL- 7 luni
7. CARNE DE VITA CU LEGUME - 9 luni
8.PAPA BUN- 7 luni
9.SUPA CU GALUSTI- 7-8 luni (dupa ce introduceti produsele cu gluten si oul)
10. CARTOF DULCE CU SOS DE ROSII - 8 luni
11. SPANAC II - 6 luni si jumatate
12. IAURT FACUT IN CASA - 7 luni
13. BRANZA DE VACI CU BISCUITE SI IAURT - 7-8 luni
14. SUPA DE PUI CU OREZ - 6 luni si jumatate (dupa ce ai introdus carnita)
15. MAR CU BRANZICA CALCICA- 6 luni si jumatate
16. MAR, CARTOF SI DOVLECEL LA CUPTOR- 6 luni si jumatate
17. PIURE CU DOVLEAC de la 5 luni
18. OREZ CU LAPTE(dupa 4 luni)
19. BROCOLI(merge de la 7 luni desi eu i-am dat abia acum)
20. PASTA DE PUI CU CARTOFI 7 luni
21. PIURE DE BROCOLI 7-8 luni
22. SUC DE ROSII – 7 luni
23. CIORBA DE ROSII CU OREZ 7-8 luni
24. CIORBITA ACRITA CU BORS (de la 8 luni)
25. SPANAC CU FICATEL - (7-8 luni)
26. CIORBA DE PERISOARE de la 8 luni
27.CIORBA GRECEASCA de la 8 luni
Rose68
28. BROCOLI CU CONOPIDA

50 gr conopida, 50 gr brocoli, apa, putin lapte

Legumele se fierb in apa sarata. Se paseaza si se amesteca cu laptele pina capata consistenta unei creme.
roxanne
Foarte faine retetele prezentate aici! yes.gif eusa_clap.gif Am sa incerc si eu cateva, mai ales dovlecel cu lamaie si iaurt, ca vad ca-i place dovlecelul foarte mult. Multumim, Rose! tzuc.gif
Rose68
29.PIERSICI CU OREZ- de la 6 luni si 1/2 ( de cand introduci branzica caci orezul are voie de la 4 luni)
2 piersici, suc de mere, iaurt sau brinza de vaci, 50 gr orez, margarina
se poate face pentru cei mici cu faina de orez( orezul rasnit?)

Orezul se fierbe 20 minute. Piersica se curata de coaja se face pireu
Peste orez se toarna sucul de mere si pireul de piersica.
Optional :Compozitia se toarna intr-o cratita unsa cu margarina si se pune la cuptor 15-20 minute.

Se poate mixa in blender. Se serveste cu brinza de vaci sau iaurt.
Rose68
QUOTE(roxanne @ Sep 17 2009, 01:27 PM) *
Foarte faine retetele prezentate aici! yes.gif eusa_clap.gif Am sa incerc si eu cateva, mai ales dovlecel cu lamaie si iaurt, ca vad ca-i place dovlecelul foarte mult. Multumim, Rose! tzuc.gif

multumim pentru vizita
papa mami capsunica cu ochi albastri
Rose68

PAPANASI CU BRANZA ( DUPA 6 LUNI)

- 100 G.BRANZA DE VACI DULCE;
- 20 G. FAINA SAU GRIS;
- galbenus ou;
- 5 GR. DE UNT SAU 1/2 LINGURITE SMANTANA;
-

Se amesteca branza de vaci cu oul apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei "bile" din compozitie si le puneti la fier intr-un vas cu apa deja clocotitacu putina (ffff)sare;cand papanasii se ridica la suprafata si ii puteti lua; se servesc cu smantana sau cu unt;cine vrea "ceva dulce" ii serveste cu dulceata sau sirop de fructe.
Rose68
1. PIURE CU BRINZA DE VACI – 6 luni si jumatate
2. PIURE DE DOVLECEL CU LAMAIE - 6 luni si jumatate
3. CREMA DE SPANAC -6 luni si jumatate
4.DOVLEAC(DE PLACINTA) COPT- 6 luni si jumatate
6. FICATEL- 7 luni
7. CARNE DE VITA CU LEGUME - 9 luni
8.PAPA BUN- 7 luni
9.SUPA CU GALUSTI- 7-8 luni (dupa ce introduceti produsele cu gluten si oul)
10. CARTOF DULCE CU SOS DE ROSII - 8 luni
11. SPANAC II - 6 luni si jumatate
12. IAURT FACUT IN CASA - 7 luni
13. BRANZA DE VACI CU BISCUITE SI IAURT - 7-8 luni
14. SUPA DE PUI CU OREZ - 6 luni si jumatate (dupa ce ai introdus carnita)
15. MAR CU BRANZICA CALCICA- 6 luni si jumatate
16. MAR, CARTOF SI DOVLECEL LA CUPTOR- 6 luni si jumatate
17. PIURE CU DOVLEAC de la 5 luni
18. OREZ CU LAPTE(dupa 4 luni)
19. BROCOLI(merge de la 7 luni desi eu i-am dat abia acum)
20. PASTA DE PUI CU CARTOFI 7 luni
21. PIURE DE BROCOLI 7-8 luni
22. SUC DE ROSII – 7 luni
23. CIORBA DE ROSII CU OREZ 7-8 luni
24. CIORBITA ACRITA CU BORS (de la 8 luni)
25. SPANAC CU FICATEL - (7-8 luni)
26. CIORBA DE PERISOARE de la 8 luni
27.CIORBA GRECEASCA de la 8 luni
[/b]
28.BROCOLI CU CONOPIDA - de la 7 luni
29.PIERSICI CU OREZ - de la 6 luni si 1/2
30. PAPANASI CU BRANZA - de la 6 luni
Rose68
Dragelor, nu am mai scris deoarece nu prea am mai incercat ceva nou
Totusi intr-o zi i-am dat un fel de iahnie de cartofi adaptata pentru ea

IAHNIE DE CARTOFI cu PUI ( 7 luni si jumatate)

2 cartofi, o rosie, 1 ardei, copanel, verdeata

Am pus intr-o tavita 2 cartofei taiati cubulete, o rosie fara coaja si seminte tocata, un ardei taiat in doua si un copanel de pui cu putin ulei de masline si apa.
Am pus la cuptor si cand au fost gata am presarat si patrunjel tocat

Le-am sfaramat si gata a papat bebica foarte bine
Iar ieri i-am dat o mancarica de legume cu conopida si carnita pui

CONOPIDA CU PUI ( de la 8 luni)

4 buchetele conopida, 1 cartof, 1 morcov, 1 ceapa mica, 1 copanel (partea superioara) si 1 lingurita lamaie, verdeata

Conopida buchetele , cartoful si morcovul le-am fiert la steamer iar copanelul l-am fiert cu o feliuta de morcov si o ceapa mica.
Apoi am tocat totul am pus si din zeama in care a fiert copanelul ca sa fie mai subtire si am adaugat si lamaia si gata. Optional si verdeata , eu nu am avut

1. PIURE CU BRINZA DE VACI – 6 luni si jumatate
2. PIURE DE DOVLECEL CU LAMAIE - 6 luni si jumatate
3. CREMA DE SPANAC -6 luni si jumatate
4.DOVLEAC(DE PLACINTA) COPT- 6 luni si jumatate
6. FICATEL- 7 luni
7. CARNE DE VITA CU LEGUME - 9 luni
8.PAPA BUN- 7 luni
9.SUPA CU GALUSTI- 7-8 luni (dupa ce introduceti produsele cu gluten si oul)
10. CARTOF DULCE CU SOS DE ROSII - 8 luni
11. SPANAC II - 6 luni si jumatate
12. IAURT FACUT IN CASA - 7 luni
13. BRANZA DE VACI CU BISCUITE SI IAURT - 7-8 luni
14. SUPA DE PUI CU OREZ - 6 luni si jumatate (dupa ce ai introdus carnita)
15. MAR CU BRANZICA CALCICA- 6 luni si jumatate
16. MAR, CARTOF SI DOVLECEL LA CUPTOR- 6 luni si jumatate
17. PIURE CU DOVLEAC de la 5 luni
18. OREZ CU LAPTE(dupa 4 luni)
19. BROCOLI(merge de la 7 luni desi eu i-am dat abia acum)
20. PASTA DE PUI CU CARTOFI 7 luni
21. PIURE DE BROCOLI 7-8 luni
22. SUC DE ROSII – 7 luni
23. CIORBA DE ROSII CU OREZ 7-8 luni
24. CIORBITA ACRITA CU BORS (de la 8 luni)
25. SPANAC CU FICATEL - (7-8 luni)
26. CIORBA DE PERISOARE de la 8 luni
27.CIORBA GRECEASCA de la 8 luni
[/b]
28.BROCOLI CU CONOPIDA - de la 7 luni
29.PIERSICI CU OREZ - de la 6 luni si 1/2
30. PAPANASI CU BRANZA - de la 6 luni

31.IAHNIE DE CARTOFI CU PUI - de la 7 luni si 1/2
32. CONOPIDA CU PUI - de la 8 luni
simina_ana
Azi ii dai si eu ficatel lui Iancu....sa vad daca papa. Ii fac prima reteta de la tine cu ficatei....pare mai usoara....si pt mine... biggrin.gif
alexa21
rose,esti o minune!multumim mult de tot pt retete.sunt o adevarata binecuvantare.
noi suntem mici dar usor usor ne facem mari si trebuie sa papam cat mai bine.
pupacim dulce. floare2.gif
Rose68
QUOTE(alexa21 @ Nov 9 2009, 07:06 PM) *
rose,esti o minune!multumim mult de tot pt retete.sunt o adevarata binecuvantare.
noi suntem mici dar usor usor ne facem mari si trebuie sa papam cat mai bine.
pupacim dulce. floare2.gif

vad ca dulceata ta papa san, nu te grabi cu diversificarea.........daca vrei ajutor cand o vei incepe, imi scrii si eu iti transmit toate sfaturile pediatrei mele daca pediatrul tau nu te multumeste........unii se rezuma la a spune doar asa cate putin....a mea imi da detalii mai multe deoarece fetita mea este prematura
si .......... va multumim de vizita, sper sa va fim de folos
Rose68
Fetita mea a facut vaccinul de 1 an si de atunci e tare mofturica
Astazi i-am dat supa crema de brocoli si a papat tot

SUPA-CREMA DE BROCOLI
Ingrediente
- 1 cana apa
- 1 pachet de brocoli taiat congelat sau un brocoli proaspat care se fierbe apoi in apa cat sa il acopere si in realabil portionat
- 2 cani lapte
- cascaval taiat cubulete(exista desi mai rar cascaval aproape nesarat)
- putina branza (sau lasati doar cascavalul cum am lasat eu)
- 2-3 linguri faina
- 1/2 cana smantana (eu am pus iaurt cremoso)
- crutoane daca se doreste

Mod de preparare
Intr-o oala de dimensiune medie puneti la fiert brocoli taiat in bucati intr-o cana de apa. Aduceti la punctul de fierbere si dupa reduceti caldura inspre medium-scazut. Lasati pe foc inca aproximativ 7 minute, pana cand brocoli devine moale. Puneti laptele, cubuletele de branza, si faina in mixer. Procesati la viteza maxima. Adaugati acesta mixtura in oala cu brocoli fiert. Turnati smantana. Lasati in continuare la copt pana cand mixtura capata o consistenta groasa. Reduceti intensitatea focului. Fierbeti la foc mic pentru inca 10 minute.
Se serveste calda, cu cascaval ras si crutoane dupa gust.


1. PIURE CU BRINZA DE VACI – 6 luni si jumatate
2. PIURE DE DOVLECEL CU LAMAIE - 6 luni si jumatate
3. CREMA DE SPANAC -6 luni si jumatate
4.DOVLEAC(DE PLACINTA) COPT- 6 luni si jumatate
6. FICATEL- 7 luni
7. CARNE DE VITA CU LEGUME - 9 luni
8.PAPA BUN- 7 luni
9.SUPA CU GALUSTI- 7-8 luni (dupa ce introduceti produsele cu gluten si oul)
10. CARTOF DULCE CU SOS DE ROSII - 8 luni
11. SPANAC II - 6 luni si jumatate
12. IAURT FACUT IN CASA - 7 luni
13. BRANZA DE VACI CU BISCUITE SI IAURT - 7-8 luni
14. SUPA DE PUI CU OREZ - 6 luni si jumatate (dupa ce ai introdus carnita)
15. MAR CU BRANZICA CALCICA- 6 luni si jumatate
16. MAR, CARTOF SI DOVLECEL LA CUPTOR- 6 luni si jumatate
17. PIURE CU DOVLEAC de la 5 luni
18. OREZ CU LAPTE(dupa 4 luni)
19. BROCOLI(merge de la 7 luni desi eu i-am dat abia acum)
20. PASTA DE PUI CU CARTOFI 7 luni
21. PIURE DE BROCOLI 7-8 luni
22. SUC DE ROSII – 7 luni
23. CIORBA DE ROSII CU OREZ 7-8 luni
24. CIORBITA ACRITA CU BORS (de la 8 luni)
25. SPANAC CU FICATEL - (7-8 luni)
26. CIORBA DE PERISOARE de la 8 luni
27.CIORBA GRECEASCA de la 8 luni
[/b]
28.BROCOLI CU CONOPIDA - de la 7 luni
29.PIERSICI CU OREZ - de la 6 luni si 1/2
30. PAPANASI CU BRANZA - de la 6 luni

31.IAHNIE DE CARTOFI CU PUI - de la 7 luni si 1/2
32. CONOPIDA CU PUI - de la 8 luni

33. SUPA-CREMA DE BROCOLI de la 9 luni
Rose68
Fetita mea are deja 1 an si 1 luna. Acum mananca din ce in ce mai apropiat de meniul nostru, dar fara porc, prajeli...
Ca sa ii fac trecerea mai usoara modific un pic retetele..........
Astazi i-am facut si a papat CIULAMA

CIULAMA: 2 linguri faina, 2 lingurite ulei masline, 1 borcanel iaurt cremoso, 40 ml apa fiarta si racita, carnita de pui
Am dizolvat faina in apa racita. Apoi am amestecat cu iaurtelul Cremoso. AM pus intr-o tavita acest amestec plus suvite de carnita de pui.
Am pus totul la cuptor ...........si fetitei ia placut mult ........si va spun eu ca am fetita mofturoasa



Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.