Daca oamenii fara prea multe posibilitati merg pe mana rudelor sau aleg varianta cresei, cei care au o situatie financiara buna angajeaza o doica pentru cel mic.


Si asa cum se intampla in general in viata, educatorul de acasa trebuie sa stie sa faca ce nu au facut la vremea lor mama si tatal pruncului.

Iata, doar cateva exemple.

Willmark stie un singur lucru: ca nu vrea un copil rasfatat. Asa ca a preferat o bona in loc sa il lase pe Lucas in grija bunicilor din Romania, care i-ar fi facut oricand, orice placere. Femeia i-a fost recomandata de niste cunostinte si a trecut testul parintilor pentru ca vorbeste foarte bine limba romana, ceea ce tatalui ii vine mai greu.

Spre deosebire de alti parinti, Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol au apelat la ajutorul unei dadace la doua zile dupa ce au adus-o pe Ruxandra acasa, de la spital. Spun despre ea ca e blanda si intelegatoare.

Asta nu inseamna ca toti romanii, vedete sau nu, au incredere ca niste straini le pot educa bine mostenitorii. De ai lui Ionut Iftimoaie vede in primul rand mama lor si din cand in cand o prietena de familie.

Fie ca vorbim despre parinti, bunici sau bone, psihologii sugereaza ca este esential ca cei mici sa primeasca din partea adultilor atentie, intelegere si afectiune. Fara toate acestea copilul risca sa fie nesigur, neprietenos si cu el si cu ceilalti.