Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Bona Batausa
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Discutii generale > Stiri de ultima ora
lia maria71


Bona "batausa" ar putea sta 15 ani in spatele gratiilor!


Marti seara am vazut imagini in care femeia ii lovea pe cei mici si ii cataloga drept nesimtiti. Miercuri, intr-un nou film pus la dispozitie de familia revoltata, descoperim ca micutii erau pusi in genunchi, cu mainile ridicate.

Scena in care bona violenta face militarie ca un ofiter SS cu doi copii de-o schioapa este revoltatoare. Fratii sunt umiliti in casa parintilor lor si pusi sa stea pe gresia rece, desi sunt desculti si imbracati foarte subtire. Scoasa din minti de copilasi, femeia ii desparte ca sa ii pedepseasca si mai tare. O duce pe fetita in hol si nu se abtine sa nu dea cu piciorul in ea.

Pentru ca astfel de situatii sa devina istorie, cei de la Protectia Copiilor spun ca pana la sfarsitul anului vom avea o lege prin care bonele angajate fie prin agentie, fie de pe piata libera sa fie evaluate si sa primeasca un atestat cum ca sunt capabile sa lucreze cu copiii.

Grav este ca politistii catalogheaza toata povestea ca pe o banala infractiune de lovire pentru ca mama copiilor nu o angajase pe individa cu un contract scris.

Procurorii care supravegheaza ancheta in acest caz le-au cerut insa politistilor sa inceapa urmarirea penala impotriva bonei, Ecaterina Spirea de 55 de ani, si pentru infractiunea de comitere de rele tratamente aplicate minorilor.

In aceste conditii, cei doi frati, de 4 respectiv 2 ani, vor trebui evaluati de un psihiatru care va trebui sa spuna daca in urma agresiunile suporate din partea bonei vor ramane cu sechele.

Daca bona va fi gasita vinovata risca pana la 15 ani inchisoare si chiar ar putea primi interdictia de a se mai apropia de alti copii.
lia maria71
Tot cu niste inregistrari graitoare facute dupa ce a vazut ca cea mica plangea si nu se mai dezlipea de ea cand vroia sa plece.

Fetita de doi ani a primit pe langa mancare o palma zdravana de la dadaca. Pentru ca s-a rasfatat si nu a mai vrut sa inghita a venit inca o lovitura. Vizibil deranjata de copila care dorea sa fie alintata si bagata in seama, bona a avut din nou iesiri necontrolate.

Ingrijitoarea - trecuta de 50 de ani - a intrat in casa oamenilor in 2008, cu o recomandare nemaipomenita. Ascultati-o insa pe cea a specialistilor in justitie: faceti mereu un contract bine pus la punct.

Oamenii au depus luni plangere la politie pe numele bonei, Lovinica Dinu. Ingrijitoarea n-a fost de gasit, dar sotul ne-a transmis ca nu are nimic de comentat.

Acest nou caz apare dupa ce parintii fetitei au vazut la Stirile ProTv o alta bona care agresa doi frati, tot in Bucuresti, si si-au facut curaj.

In ambele dosare, procurorii le vor cerceta pe bone pentru rele tratamente aplicate minorilor, dar si pentru loviri si alte violente.

Asta desi exista voci care apreciaza ca prima acuzatie ar fi mai greu de dovedit: imaginile nu au valoare in instanta, ar fi nevoie de un certificat medico-legal sau de o dovada de psiholog ca acel copil a avut de suferit.

Unul dintre judecatorii care au lucrat la elaborarea noului Cod Penal spune ca o lege speciala dedicata bonelor ar putea sanctiona mult mai dur asemenea comportamente.

Mai ales ca in viitorul Cod Penal este prevazuta o reducere la jumatate a pedepselor care pot fi date unor astfel de femei.

Chiar daca in prezent activitatea bonelor nu e reglementata in Romania, parintii ar trebui sa fie constienti ca baga in casa o persoana straina care la prima vedere poate parea painea lui Dumnezeu.

Cum sa evitati astfel de situatii?

Foarte importanta este semnarea unui contract cu bona careia ii lasati in ingrijire copilul pentru ca ea sa poata fi trasa la raspundere.

In act trebuie sa apara prevederile articolului 197 din Codul Penal, pe care dadaca sa si-l asume - articol care spune ca risca sa faca puscarie daca in vreun fel supune la rele tratamente copilul.

De asemenea, asigurati-va ca femeia are toate analizele la zi. Iar daca aveti posibilitatea montati un sistem de supraveghere video, discret, intr-un loc in care nu poate fi depistat.

Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.