Te-ai grabit si ai renuntat la o relatie care era cat se poate de satisfacatoare? Atunci ar fi cazul sa apelezi la solutiile de urgenta necesare pentru a salva o relatie. Analizeaza cu atentie situatia, asigura-te ca vrei sa faci asta si actioneaza rapid!
Trebuie sa recunoastem ca uneori ne grabim exact in momentele in care nu ar fi cazul. De aceea, din motive minore, alegem sa renuntam la relatii care nu aveau prea mari probleme si apoi regretam greseala pe care am facut-o.

Inainte de a reveni asupra deciziei luate, incearca sa analizezi situatia. Fa o lista cu lucrurile placute ale relatiei si cu lucrurile mai putin placute, incearca sa evaluezi relatia voastra si sa vezi daca iubitul tau acumula mai multe puncte pozitive decat negative.
Incearca sa raspunzi la unele intrebari cheie, precum:


1. Iti e cu adevarat dor de el sau doar de placerile unei relatii?

2. Crezi ca lui ii e dor de tine?

3. Nu suporti ideea de a-l vedea cu alta?

4. Esti in stare sa renunti la deciziile tale pentru a fi cu el?

5. Merita sa te impaci cu el?


Dupa ce ai raspuns la aceste intrebari, citeste cu atentie raspunsurile (ar fi bine sa raspunzi in scris si cat mai amplu cu putinta) si observa adevaratele motivatii din spatele dorintei tale.

Daca ai analizat cu atentie situatia si ai ajuns la concluzia ca ai gresit, atunci cand ai decis sa te desparti de el, atunci e momentul sa actionezi.

O sa ai destul de mult de munca, vei avea nevoie de timp si energie pentru a-l convinge sa revina si el asupra deciziei (asta daca nu de abia asteaspta sa va impacati). Cele mai bune trucuri pentru a va impaca sunt si cele mai usoare. Noi ti-am pregatit doar cateva:


1. Scuze
Incearca sa iti ceri scuze si sa ii explici care au fost cu adevarat motivele pentru care ai decis sa inchei relatia. Spune-i ce te-a facut sa iei o decizie atat de pripita.

2. Analiza
Ofera-i timp sa analizeze situatia. Nu te astepta sa te primeasca fericit, cu bratele deschise dupa primul telefon pe care i l-ai dat. Lasa-i timp pentru a se obisnui cu ideea si pentru a lua o decizie.

3. Rabdare
Nu il forta sa iti raspunda cat mai curand. E drept, pentru tine minutele vor parea ani, dar trebuie sa te gandesti ca i-ai ranit sentimentele atunci cand ai decis sa rupi relatia.

4. Mult calm
Incearca sa iti mentii echilibrul emotional in preajma lui. Nu e cazul sa faci o scena, singurul lucru pe care il vei face va fi sa te pui intr-o situatie penibila. Daca reactionezi exagerat, s-ar putea sa il indepartezi, nu sa il impresionezi.

5. Promisiuni
Convinge-l ca nu se va mai repeta niciodata si ca de acum inainte vei evalua cu atentie situatia inainte de a lua o decizie drastica.

Bafta!