Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Fericirea Copiilor Este Conditionata De Buna-dispozitie A Parintilor
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Familie, casnicie, viata in cuplu > Viata de cuplu
toia

La fel ca forma nasului sau culoarea ochilor si fericirea este mostenita de la parinti. Daca in momentul conceperii mama si tatal sint fericiti este foarte probabil sa aduca pe lume un copil fericit. Cu alte cuvinte, "fericit te nasti", dupa cum spunea celebrul actor italian Toto.

Aceasta este o ipoteza pe care un om de stiinta de la Research Center Halabe and Darwich din Mexic, Alberto Halabe Bucay, a descris‑o si teoretizat‑o intr‑un articol publicat de revista Bioscience Hypotheses, citat de ziarul Il Mattino.

Teoria s‑a nascut din ipoteza ca unele substante chimice produse de creierul parintilor nostri, pe baza starilor lor de spirit in momentul conceperii, ne marcheaza temperamentul si modul de a vedea viata. Prin urmare, datorita mamei si tatalui si modului lor de a vedea viata multe persoane pot spune ca sint fericite. In mod similar, daca tatal si mama erau in momentul conceperii intr‑o stare de spirit proasta, substantele chimice produse de creierul lor ar fi vinovate de viziunea negativa asupra vietii pe care copiii lor o pot avea pe viitor.

In opinia lui Halabe Bucay, diferite substante chimice ar putea influenta celulele germinale – ovocitele si spermatozoizii – care, unite, genereaza viata. Potrivit cercetatorului, hormonii si substantele chimice ce rezulta din starea de fericire, din cea de depresie si din alte stari mintale pot lovi ovocitele si sperma, provocind schimbari de durata si transmisibile copiilor. Aceste substante chimice naturale ar influenta prin urmare modul in care unele gene sint exprimate in celulele germinale. Din acest motiv, Halabe Bucay este convins ca dezvoltarea copilului si starea sa de spirit predominanta in viitor va depinde de substantele pe care creierul parintilor lor le‑au produs in momentul conceperii.

In sprijinul acestei teorii aparent bizare, cercetatorul a dat drept exemplu concluziile unor studii din trecut potrivit carora droguri precum marijuana si heroina au efecte concrete asupra spermatozoizilor si ovocitelor, facindu‑se vinovate de alterarea structurii unor gene. In opinia lui Halabe Bucay, acelasi lucru ar putea fi valabil si pentru substantele chimice produse in mod natural de creier, de exemplu endorfinele.

"Se stia deja ca, in general, comportamentul parintilor ii influenteaza pe copii si ca genele pe care un copil le primeste de la mama si tata contribuie la formarea caracterului sau", a explicat cercetatorul, care a mai precizat: "Studiul meu sugereaza ca psihologia parintilor inainte de concepere poate marca efectiv genele copilului". Acest lucru are loc printr‑un proces chimic ce survine la inceput la nivel cerebral.

Aceasta teorie ar putea genera numeroase polemici mai ales in rindul sustinatorilor inversunati ai ideii ca fericirea trebuie construita zi de zi, nefiind o trasatura innascuta. Este insa neindoielnic ca ipoteza lui Halabe Bucay nu se poate defini cu totul irationala.

"Este o idee intriganta. Am vrut sa o publicam pentru a vedea ce gindesc si alti oameni de stiinta si daca si altii detin date care o pot sustine sau dezminti", a afirmat William Bains, editorul revistei Bioscience Hypotheses.

Evenimentul zilei
ianamaria
nu stiu cat de adevarata este teoria ...insa cred ca legatura mama -fat- este foarte puternica. Simpatiile sau, invers, antipatiile pe care mama le-a simtzit pe perioada sarcinii fata de anumite persoane se vor manifesta la fel si la copil, atat cat este in burtica cat si dupa. Eu nu ma mir ,cand imi intra cineva antipatic in casa, ca bebe weu devine irascibil...mai ales cand pers respectiva ii vorbeste...si invers la o persoana draga va zambi si ii va raspune prin mimica si gesturi. yes.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.