Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Michael Jackson
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Monden
Pagini: 1, 2, 3, 4
miron_doina
Legenda vie a muzicii pop, Michael Jackson a fost diagnosticat de curand cu cancer de piele, in varianta incipienta, insa actrorul in varsta de 50 de ani este determinat sa se vindece total.

Medicii au descoperit celule canceroase in partea de sus a corpului si a fetei, dupa ce Michael a fost supus unor investigatii amanuntite. Acesta spera intr-o refacere completa, pentru a se putea reintoarce in iulie pe scena, perioada in care si-a programat un tur de forta, in care va sustine 50 de concerte, la Londra. Biletele pentru toate spectacolele au fost vandute deja, reintoarcerea sa pe planul muzical valorand peste 150 de milioane de dolari.

Potrivit The Sun, cantaretul este ingrijorat, insa medicii din Beverly Hills i-au dat asigurari ca se poate trata pana la data inceperii concertelor. Jacko, a primit diagnosticul luna trecuta, in ultima vreme el fiind vazut cu fata si capul acoperite cu o masca dermatologica si o casca. De asemenea declansarea bolii sale este pusa pe seama unei eruptii de pete pe piele (gen vitiligo), o boala care afecteaza pigmentarea.

Vedeta a fost avertizata de catre US Federal Drug Administration ca aceasta ar putea fi o potentiala consecinta a incercarii sale de a-si albi pielea, insa Michael Jackson neaga ca ar fi folosit vreodata produse de depigmentare a pielii.
In prezent acesta se afla in pregatiri intense in LA, lucrand zilnic la pasii sai faimosi pentru a nu-si dezamagii fanii in concertele de peste 2 ore pe care si le-a programat in acest tur. El a promis ca va schimba peste 22 de costume si nu va uita nici de celebrul sau dans „zomby”, din Thriller. Managerul sau Dr Tomhe a declarat ca nu mai are timp decat pentru copii sai Prince, 11, Paris Katherine, 10 si Prince Michael II, in varsta de 5 ani.

roxanne
Pai nah...la cate operatii a facut.... doh.gif Si nu inteleg de ce...Arata de mii de ori mai bine inainte, fata de halul in care arata acum. ohmy.gif
Alondra
ohmy.gif De neinteles!
Pacat de el...sanatate sa aiba, ca acum cred ca nu mai conteaza nimic altceva....
mia22_ro
rolleyes.gif imi pare rau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! unsure.gif
Claudia Elena
Eu stiam ca de fapt nu a incercat sa-si albeasca pielea, ci sufera de o boala genetica foarte rara...
danna68
QUOTE(Claudia Elena @ May 16 2009, 11:40 PM) *
Eu stiam ca de fapt nu a incercat sa-si albeasca pielea, ci sufera de o boala genetica foarte rara...

tot asa stiu si eu, oricum imi pare rau chiar are o voce deosebita sad.gif
natsandrea
te miri la cate operatii a facut...pacat de el
mia22_ro
CRED CA E MAI BINE AM VAZUT LA STIRI CA FACEA SELECTIE PENTRU DANSATORI rolleyes.gif POATE SE APUCA IARASI SERIOS DE MUZICA nanner.gif nanner.gif
natsandrea
da, a aparut in ziar un articol in care se dezminte tot, nu are cancer de piele si urmeaza sa aiba concerte
mia22_ro
QUOTE(natsandrea @ May 20 2009, 12:11 PM) *
da, a aparut in ziar un articol in care se dezminte tot, nu are cancer de piele si urmeaza sa aiba concerte

SPER SA SCOATA CEVA NOU CA ERA LA MARE CAUTARE CAND ERAm eu mica rolleyes.gif
Mih@ela
Si pe aici s-a anuntat la tv ca nu are cancer Michael..
dyanp
In stirile de aici s-a spus ca a murit. Inca nu-mi vine sa cred, spusesera ca a facut infarct si ca e spitalizat, dar..............ultimele stiri peste tot pe prima pagina spun ca a murit.
roxikira
ohmy.gif ohmy.gif pe bune??? parca nu pot sa cred oFloare1.gif
dyanp
Pe bune, nu ne o gluma proastra, nici mie nu-mi vine sa cred. eu sunt la scoala acum, in pauza, dar toate stirile de aici si din state arata acelasi lucru. Intra pe yahoo sa vezi.
roxikira
"După ce a suferit un stop stop cardio-respirator în locuința sa, cântărețul american, supranumit "regele muzicii pop", a murit la vârsta de 50 de ani, într-un spital din Los Angeles, informează TMZ.com. Și LA Times confirmă decesul artistului.
Atunci când au sosit paramedicii, starul pop nu respira și a fost nevoie imediat de manevre de resuscitare. Michael, în vârstă de 50 de ani, urma să revină pe scenă luna viitoare pentru o serie de concerte. Primul urma să aibă loc la Londra la 13 iulie. El a efectuat în acest scop o serie de repetiții în ultimele două luni."



trandafir.gif trandafir.gif trandafir.gif Dumnezeu sa-l odihneasca in pace oFloare1.gif

Se pare ca e adevarat... sad.gif
roxikira
QUOTE(dyanp @ Jun 26 2009, 03:24 AM) *
Pe bune, nu ne o gluma proastra, nici mie nu-mi vine sa cred. eu sunt la scoala acum, in pauza, dar toate stirile de aici si din state arata acelasi lucru. Intra pe yahoo sa vezi.


pai vad ca ajuns vestea si in Romania... trandafir.gif
Tania_25
D-zeu sa-l odihneasca...... Condoleante familiei....... oFloare1.gif

danna68
crybaby.gif DD sa-l odihneasca, imi pare tare rau ... acum am vazut si eu la stiri sad.gif
roxikira
Da...arata acum pe antena3 trandafir.gif
Lusha&Zbenguica
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!
si azi imi aduc aminte de isteria care s-a produs in liceu cand a venit in Romania ...
Sara1
crybaby.gif
Alondra
Nici mie nu-mi vine sa cred.....sad.gif
E o mare pierdere pt omenire....pacat......mare pacat!
Condoleante familiei! trandafir.gif
mamigeo

Regele muzicii pop, Michael Jackson, a murit, în urma unui stop cardiac. Artistul avea 50 de ani.

Informația privind decesul acestuia a fost confirmată, inițial, de LA Times și CBS News.

Ulterior, anunțul a fost făcut oficial de către purtătorul de cuvânt al Institutului medico-legal din Los Angeles.

Michael Jackson a fost internat într-un spital din Los Angeles, după ce a suferit un stop cardiac.

Artistul nu mai respira atunci când paramedicii au sosit la reședința sa din Los Angeles. Aceștia l-au resuscitat înainte de a-l transporta la spital.

Michael Jackson a debutat în cariera muzicală la vârsta de 11 ani, ca membru al formației The Jackson 5. Cariera solo și-a început-o în anul 1971, în timp ce era încă un membru al grupului.

În anii care au urmat, albumele Regelui muzicii pop, așa cum a fost supranumit, au fost printre cele mai bine vândute din întreaga lume. Printre acestea, se numără Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) și History (1995).

Michael Jackson avea programată o serie de 50 de concerte la Londra, care ar fi trebuit să aibă loc începând cu luna iulie 2009 și până în martie 2010. În ciuda scandalurilor în care a fost implicat în ultima perioadă, biletele pentru aceste concerte au fost epuizate în doar câteva ore.

Antena3.ro

trandafir.gif trandafir.gif trandafir.gif
ingerasu
QUOTE(Alondra @ Jun 26 2009, 04:55 AM) *
Nici mie nu-mi vine sa cred.....sad.gif
E o mare pierdere pt omenire....pacat......mare pacat!
Condoleante familiei! trandafir.gif

tocmai am auzit si eu la stiri sad.gif
imi pare tare rau,condoleante familiei! oFloare1.gif
adrianaO
neatza fetelor! inca nu-mi vine sa cred sad.gif sunt super trista si in lumea asta exista cativa oameni (execptie familia) a caror moarte ma intristeaza enorm. si el este unul din ei sad.gif
uof....
maria26
De obicei vinerea sunt f bine dispusa, e ziua mea preferata, dar astazi este o zi neagra sad.gif
Toata lumea l-a iubit pe Michael.. am crescut cu muzica lui..
andaro
Regele muzicii pop Michael Jackson, care a cunoscut consacrarea încă din copilărie și a marcat pentru zeci de ani lumea dansului cu ritmul său exuberant, a murit joi, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, a anunțat Los Angeles Times citând surse oficiale, informează NewsIn.



"Pop starul Michael Jackson a fost declarat mort de doctori, în această după-amiază (astazi - n.r.), după ce a sosit la spital în comă profundă, au declarat pentru LA Times surse municipale și din cadrul forțelor de ordine", anunță cotidianul californian pe site-ul său internet. Informația a fost preluată imediat de posturile de televiziune americane, care și-au întrerupt programele obișnuite și difuzează știrea în regim de "breaking news".


Vestea morții lui Michael Jackson fusese anunțată mai întâi de site-ul specializat de divertisment TMZ.com, care informa că vedeta a suferit un stop cardiac la domiciliul său din Holmby Hills, iar paramedicii nu au reușit să-l resusciteze. Când paramedicii au sosit, Michael Jackson nu mai avea puls.


Înainte să anunțe decesul, Los Angeles Times relata că starul pop a fost dus de urgență la un spital din Los Angeles de către un echipaj de pompieri paramedici, care l-au găsit fără suflare când au ajuns la domiciliul cântărețului. Cotidianul afirma că paramedicii au făcut manevre de resuscitare cardiopulmonară la fața locului, apoi au dus pacientul la centrul medical UCLA.


Deocamdată nu există o confirmare a decesului din partea vreunui purtător de cuvânt al vedetei celebre în întreaga lume pentru melodiile "Thriller" și "Billie Jean."


Michael Jackson anunțase un turneu de întoarcere pe scena pe care o părăsise de câțiva ani, turneu ce trebuia să înceapă luna viitoare, la Londra, urmând să continue până în martie 2010. În ultimele două luni, cântărețul a făcut repetiții în zona Los Angeles, pregătindu-se pentru seria de concerte.


Biletele pentru cele 50 de concerte programate la Londra, puse în vânzare în martie, s-au epuizat în câteva minute.
maryhynt
idolul copilariei mele a murit ! crybaby.gif


DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!
LoriG
Prma melodie ascultata la casti a fost cu Michael, aveam placi de picup, am fost la concert cand a venit in Bucuresti, stiam biografia, toata discografia, videoclipurile, ...imi pare foarte rau!
Dumnezeu sa-l odihnesca in pace!-
natsandrea
mie inca nu imi vine sa cred...nu am cuvinte...sunt inmarmurita...
regele muzicii pop s-a stins...
sunt sigura ca va ramane in mintile noastre forever...
parca si acum imi rasuna in urechi melodiile lui...
a lasat in urma lui recorduri aproape imposibil de egalat in lumea muzicii
D-zeu sa il odihneasca in pace!
roxanne
Am vazut si eu la tv mai devreme si am ramas socata. Mare pacat, am crescut cu muzica lui, aveam postere cu el pe perete, tin minte ca , la un moment dat, aparusera si niste autocolante cu el in diferite ipostaze, si pe alea le cumparam. Din pacate acest om s-a autodistrus...D-zeu sa-l odihneasca! pray.gif
oktavia
Nu-mi vine sa cred..... crybaby.gif
dyana
Nici mie nu imi vine sa cred, si eu am crescut pe ritmurile muzicii lui, nici ai mei nu puteau sa il sufere ca li se parea ca il imitam prea mult laugh.gif , si eu l-am caftit pe un baietel cand eram mica pentru ca a indraznit sa spun ca era barbat - cum sa fie barbat?? e femeie! E prea genial sa vi-l dam voua laugh.gif ...
Sper doar ca si gandul meu sa ii inalte si mai sus sufletul, oriunde i s-ar fi dus... trandafir.gif
nalya
Aseara spuneau la stiri,ca e spitalizat iar aumcand am vazut stirea pe forum..... picat cerul pe mine crybaby.gif crybaby.gif crybaby.gif
Deea2000
Ziua de azi a inceput prost,deschid televizorul si imi sare in ochi o editie speciala a stirilor care anunta moartea lui MICHAEL JACKSON.
Condoleante familiei.
lia maria71

"L-am admirat intotdeauna pe Michael Jackson. Lumea a pierdut unul dintre oamenii ei foarte mari, dar muzica sa va trai pentru totdeauna" - a declarat cantareata Madonna. Ea a precizat ca nu se poate opri din plans de cand a aflat de moartea lui Michael Jackson, rivalul sau in ceea ce priveste hiturile anilor '80 si '90 - relateaza France Presse.

"Transmit condoleante celor trei copii si celorlalti membri ai familiei. Dumnezeu sa va binecuvanteze!", a afirmat Madonna, intr-un comunicat citat de editia online a saptamanalului People.

Contactata de jurnalistii de la CNN, prietena de suflet a lui Michael Jackson, Elizabeth Taylor, nu a putut sa faca vreo declaratie din cauza durerii.

Si cantareata Celine Dion si-a exprimat parerea de rau, dupa moartea lui Michael: "Era un personaj spectaculos, dar foarte fragil in acelasi timp".
lia maria71
m-au trecut fiorii..............
odihneasca-se-n pace!! trandafir.gif
dariamidan
si eu acum am aflat, m-a socat vestea, sincer...Dumnezeu sa-l ierte si sa il odihneasca-n pace ! oFloare1.gif
Andrei
exista deja stirea si se discuta, la categoria party chat
nalya
crybaby.gif crybaby.gif
adela72
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!! CONDOLEANTE FAMILIEI!!! UN CANTARET DE EXCEPTIE....A FACUT ISTORIE CU MUZICA LUI....CRED CA NU EXISTA CINEVA FARA SA-I FI ASCULTAT MACAR O MELODIE...PACAT.....MARE PACAT....
ADIO, MICHAEL!!!

nalya
Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009) a fost un celebru cântăreț american de muzică pop, supranumit Regele muzicii pop.

Al șaptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la vârsta de 11 ani ca membru al formației The Jackson 5 și și-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului. Cunoscut ca și „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) și „HIStory” (1995).

La începutul anilor 1980, a devenit o figură dominantă în muzica de masă și primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV. Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” și „Thriller”, a transformat videourile muzicale într-o formă de artă distinctă și un instrument de promovare, ajutând un canal relativ nou să câștige faimă. Videouri cum ar fi „Black or White” și „Scream”, l-au menținut pe Michael Jackson ca un element de bază la MTV în anii 1990.

Cu un scenariu de muzică și clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul și moonwalk-ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influențat numeroși artiști hip hop, pop și R&B contemporan.

Michael Jackson a adunat și a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” și a ajutat 39 de organizații de caritate.

Deși a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmărire penală.

A fost căsătorit de două ori și este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creșterea lor.

În 2005, Michael Jackson a fost judecat și găsit nevinovat de încă o acuzație de abuz sexual.

Unul dintre puținii artiști care au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame de două ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de Guinness World Records, inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA) și vânzarea a peste 750 milioane de unități în întreaga lume. A fost unul din idolii culturii de masă, timp de aproape patru decenii. A fost menționat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbați.

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Suferea de cancer de piele
Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009) a fost un celebru cântăreț american de muzică pop, supranumit Regele muzicii pop.

Al șaptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la vârsta de 11 ani ca membru al formației The Jackson 5 și și-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului. Cunoscut ca și „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) și „HIStory” (1995).

La începutul anilor 1980, a devenit o figură dominantă în muzica de masă și primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV. Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” și „Thriller”, a transformat videourile muzicale într-o formă de artă distinctă și un instrument de promovare, ajutând un canal relativ nou să câștige faimă. Videouri cum ar fi „Black or White” și „Scream”, l-au menținut pe Michael Jackson ca un element de bază la MTV în anii 1990.

Cu un scenariu de muzică și clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul și moonwalk-ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influențat numeroși artiști hip hop, pop și R&B contemporan.

Michael Jackson a adunat și a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” și a ajutat 39 de organizații de caritate.

Deși a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmărire penală.

A fost căsătorit de două ori și este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creșterea lor.

În 2005, Michael Jackson a fost judecat și găsit nevinovat de încă o acuzație de abuz sexual.

Unul dintre puținii artiști care au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame de două ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de Guinness World Records, inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA) și vânzarea a peste 750 milioane de unități în întreaga lume. A fost unul din idolii culturii de masă, timp de aproape patru decenii. A fost menționat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbați.

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Suferea de cancer de piele
Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009) a fost un celebru cântăreț american de muzică pop, supranumit Regele muzicii pop.

Al șaptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la vârsta de 11 ani ca membru al formației The Jackson 5 și și-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului. Cunoscut ca și „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) și „HIStory” (1995).

La începutul anilor 1980, a devenit o figură dominantă în muzica de masă și primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV. Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” și „Thriller”, a transformat videourile muzicale într-o formă de artă distinctă și un instrument de promovare, ajutând un canal relativ nou să câștige faimă. Videouri cum ar fi „Black or White” și „Scream”, l-au menținut pe Michael Jackson ca un element de bază la MTV în anii 1990.

Cu un scenariu de muzică și clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul și moonwalk-ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influențat numeroși artiști hip hop, pop și R&B contemporan.

Michael Jackson a adunat și a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” și a ajutat 39 de organizații de caritate.

Deși a fost acuzat de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmărire penală.

A fost căsătorit de două ori și este tatăl a trei copii, provocând mai multe controverse în legătură cu creșterea lor.

În 2005, Michael Jackson a fost judecat și găsit nevinovat de încă o acuzație de abuz sexual.

Unul dintre puținii artiști care au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame de două ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de Guinness World Records, inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 ERA) și vânzarea a peste 750 milioane de unități în întreaga lume. A fost unul din idolii culturii de masă, timp de aproape patru decenii. A fost menționat ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbați.

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Suferea de cancer de piele
Biografie
1958–1975: Primele etape ale vieții și The Jackson 5

Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958 în orașul Gary, Indiana (o suburbie industrială a orașului Chicago, Illinois) într-o familie de muncitori. Fiul lui Joseph "Joe" Walter și Katherine Esther (născută Scruse), el este cel de-al șaptelea din nouă copii. Frații lui sunt Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Randy și Janet. Joseph Jackson a fost angajat la o fabrica de oțel și cânta deseori într-o trupa R&B numită „The Falcons” cu fratele său Luther. Michael Jackson a fost crescut ca Martor al lui Iehova de către devotata sa mamă. De la o vârstă fragedă Michael a suferit abuzuri fizice și mentale din partea tatălui său. Abuzurile din copilărie l-au afectat pe tot parcursul vieții. Într-o altercație amintită de către Marlon Jackson, Joseph îl ținea pe Michael în sus de un picior și „îl snopea din bataie iar și iar cu mâna, lovindu-l pe spate și fund”. Joseph greșea mereu, sau lovea copiii de sex masculin de pereți. Într-o noapte, în timp ce Michael Jackson dormea, Joseph s-a dus în camera lui, prin fereastra de la dormitor. Purtând o mască înspăimântătoare, el a intrat in cameră țipând. Joseph a spus că a vrut să-și învețe copiii sa nu lase fereastra deschisă, atunci când se duc la culcare. Ani de zile după aceea, Michael a suferit coșmaruri, că ar fi răpit din dormitor. Michael a vorbit deschis despre abuzul din copilaria sa în 1993 într-un interviu cu Oprah Winfrey. El a spus că în timpul copilăriei sale a plâns de multe ori de singurătate. Într-un alt interviu Living with Michael Jackson (2003), cântarețul și-a acoperit fața cu mâna și a început să plângă, atunci când vorbea despre abuzul din copilăria sa.

Michael Jackson și-a arătat talentul muzical la vârsta de cinci ani în fața colegilor de clasă și a altora, în timpul unui recital de Crăciun. În 1964, Michael și Marlon s-au alăturat fraților Jackson - o trupă formată de frații Jackie, Tito și Jermaine. Mai târziu grupul a fost numit The Jackson 5. Trupa a cântat într-un șir de cluburi și în locuri cunoscute cum ar fi „Chitlin' Circuit”, unde adesea deschideau pentru stripteoze și alte acte pentru adulți. Conduși de Michael, au câștigat în 1966 un show important cu versiuni ale unor melodii Motown și James Brown "I Got You (I Feel Good)" condus de Michael.

The Jackson 5 au înregistrat mai multe cântece pentru Steeltown în 1967 și au semnat un contract cu Motown Records în 1968. Revista Rolling Stone l-a descris mai târziu pe tânărul Michael ca „un fenomen” cu „talente muzicale copleșitoare„. De observat este faptul că Michael a apărut rapid ca principalul cantăreț după ce a început să danseze și să cânte cu frații săi. Grupul a stabilit un grafic de înregistrare în momentul în care primele patru single-uri ("I Want You Back", "ABC", "The Love You Save" and "I'll Be There") au fost numărul unu în Billboard Hot 100. În timpul primilor ani în The Jackson 5, Motown a spus că Michael ar avea doar nouă ani, cu doi ani mai tânăr decât era de fapt, pentru a-l face să pară mai drăguț și mai accesibil publicului general.

Începând din 1972, Michael a lansat un total de patru albume solo cu casa de discuri Motown, printre ele „Got to Be There” și „Ben”. Acestea au fost puse, ca parte din franciza The Jackson 5, și au produs single-uri de succes ca "Got to Be There", "Ben" și un remake a lui Bobby Day "Rockin' Robin". Grupul a marcat mai multe hituri Top 40 incluzând single-ul disco top 5 „Dancing Machine” și hitul top 20 „I Am Love”. Jackson 5 a părăsit Motown în 1975

1976–1981: Pleacă la Epic și Off the Wall

Jacksons. După schimbarea numelui, trupa a continuat un turneu internațional, lansând încă șase albume între 1976 și 1984. Din 1976 până în 1984, Michael Jackson a fost principalul compozitor al grupului scriind hituri ca „Shake Your Body (Down to the Ground)”, „This Place Hotel” și „Can You Feel It”.

În 1978, Michael a jucat rolul unei sperietoare în filmul muzical „The Wiz”. Muzica au fost orchestrată de Quincy Jones, care a format un parteneriat cu Michael Jackson, în timpul producției filmului și acordul de a produce cântărețului albumul solo „Off the Wall”.

În 1979, Michael și-a rupt nasul în timp ce dansa. Rinoplastia nu a fost complet reușită, Michael plângându-se de dificultăți respiratorii, fapt care i-a afectat cariera. A fost îndrumat la Dr. Steven Hoefflin, care i-a făcut cea de-a doua rinoplastie.

Jones și Michael au produs împreuna „Off The Wall”. Lansat în 1979, „Off The Wall” a fost primul album care a generat patru US top 10 hituri, inclusiv graficul de single de calitatea întâi „Don't Stop 'Til You Get Enough” și „Rock With You”. „Off The Wall” a ajuns pe locul trei pe Billboard 200 și de atunci a fost certificat ca fiind vândut în 7 milioane de exemplare în SUA, în cele din urmă vândându-se mai mult de 15 de milioane de exemplare în întreaga lume.

În 1980, Michael Jackson a câștigat trei premii la American Music Awards pentru eforturile sale solo: Albumul favorit Soul/R&B, artistul Soul/R&B favorit și favoritul single Soul/R&B (pentru „Don't Stop 'Til You Get Enough”). În acel an, a câștigat de asemenea, Billboard Music Awards pentru „Top Black Artist” și „Top Black Album” și un premiu Grammy pentru „Best Male R&B Vocal Performance” (pentru "Don't Stop 'Til You Get Enough"). În ciuda succesului său comercial, Michael a simțit că „Off The Wall” ar fi trebuit sa fi făcut un impact mult mai mare și a fost determinat de a depăși așteptările sale cu următorul album.

În 1980, Michael a obținut cea mai mare rată de drepturi de autor în industria muzicală: 37% din cel mai mare beneficiu album.

În martie 2009, Jackson a anunțat că începând cu 8 iulie, va susține un turneu de 10 con—certe mai târziu adăugându-se încă 40 — intitulat: „This Is It”. Concertele urmau să aibă loc în Arena 02 din Londra. El a explicat "Vreau doar să spun că aceasta vor fi ultimulele mele concerte în Londra. Când spun ultimele, vorbesc serios", adaugând că "ultima cortină va cădea".

Cel mai bine vândut album al său este „Thriller”, care este pe primul loc dintre cele mai vândute albume ale tuturor timpurilor, urmat pe locul 2 de cei de la AC/DC cu „Black is Black”.

Decesul

În dimineața zilei 25 iunie 2009, Michael Jackson a suferit un stop cardiac la domiciliul său din Holmby Hills, Los Angeles. Paramedici care au ajuns de urgență la reședința artistului, au spus mai târziu că acesta era fără suflare. Cu toate acestea paramedicii au făcut manevre de resuscitare cardiopulmonară la fața locului, apoi au dus pacientul, care intrase în comă, la Centrul Medical UCLA. La ora 02.25 (ora României), legistul Fred Corral, a confirmat decesul starului.

adela72
QUOTE(Andrei @ Jun 26 2009, 01:19 PM) *
exista deja stirea si se discuta, la categoria party chat

CUPLEAZA-LE TU PE AMANDOUA ANDREI!!! smile.gif DACA SE POATE...CA ACUM AU APARUT UNA SUB ALTA....
lia maria71
acum am vazut topicul si tocmai voiam sa il rog pe andrei sa stearga topicul meu.........insa el e, ca intotdeauna ,la treaba si a facut modificarea!!!
sunt offtopic.gif
lia maria71
care e numele sotiei lui?
adela72
QUOTE(lia maria71 @ Jun 26 2009, 01:37 PM) *
care e numele sotiei lui?

EU STIAM CA NU E CASATORIT CU TIPA CU CARE AVEA CEI 2 COPII oFloare1.gif ....SAU POATE MA INSEL... unsure.gif
roxanne
roxanne
QUOTE(adela72 @ Jun 26 2009, 01:59 PM) *
EU STIAM CA NU E CASATORIT CU TIPA CU CARE AVEA CEI 2 COPII oFloare1.gif ....SAU POATE MA INSEL... unsure.gif


Nu era cu fiica lui Elvis? unsure.gif
maryhynt
IMI PARE RAU SI ACUM K 1996 NU AM INFRUNTATO PE MAMA K SA MA LASE SA MA DUC LA CONCERTUL LUI DE LA BUCURESTI! DA TIN MINTE SI ACUM K AM REUSIT SAI AUD VOCEA ''LIVE'' DIN BALCONUL CASEI MEI ! AVEA O VOCE DE INGER!!! crybaby.gif VOCEA LUI ERA MAI PRESUS DE CORUL GOSPEL ALATURI DE CARE CANTA!!!! TIN MINTE MELODIA ''BLACK OR WHITE'' CARE SE AUZEA DE PE STADION VOCEA LUI SI GEAMURILE CASEI MELE CARE SE CUTREMURAU APROAPE SA SE SPARGA LA NOTELE CELE MAI INALTE A MELODIEI !!! CE MAI A MURIT UN IDOL AL PLANETEI! MA GANDESC LA PRIETENA MEA MIHAELA ACUM ,MA GANDESC K EA SUFERA ENORM PENTRU K IL IUBEA MULT PE MICHAEL JACKSON ,ERA PUR SI SIMPLU LESINATA DUPA EL ,VISA SAL INTALNEASCA INTRO ZI SI SA SE MARITE CU EL !
ERA UN SFANT PENTRU EA ZI SI NOAPTE IMI VB DESPRE EL...SI ACUM.......... crybaby.gif crybaby.gif crybaby.gif

IMI PARE TARE RAU K A PLECAT DINTRE NOI SI NU AM APUCAT SI EU SAL VAD LIVE IN CARNE SI OASE DAR ASTA E SA DUS SA-I CANTE LUI DOAMNE-DOAMNE!

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!
marimaria
Rmas bun Michael Jackson.................melodiile, videoclipurile tale vor fi mereu la inaltime.
Noi, cei din generatia '80 '90 am crescut cu ele.

Adio Michael!
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.