Germania a devenit a 3-ea tara europeana afectata de gripa porcina, cu trei cazuri confirmate oficial, dintre care unul fiind o pacienta din apropiere de Regensburg ,Bavaria.

Virusul s-a raspandit si in America Centrala, cu doua cazuri confirmate in Costa Rica. Potrivit AFP, la ora actuala ,Germania are trei cazuri de gripa porcina confirmate.
Institutul Robert Koch (RKI),centrul federal de supraveghere, alerta se cercetare impotriva epidemiilor a confirmat de dimineata unul dintre cazurile suspecte de gripa porcina in Bavaria,a anuntat intr-un scurt comunicat ministerul.,,Este vorba despre o pacienta din regiunea Regensburg'',precizeaza comunicatul. Ministerul are prevazuta miercuri la ora 12:00, ora Romaniei, o conferinta de presa, relateaza AFP,citata da NewsIn.
Autoritatile bavareze anuntasera anterior doua cazuri suspecte de gripia porcina,plus un al treilea care s-a infirmat marti.Dintre cei trei, doi erau un cuplu care se intorsese recent din vacanta din Mexic.

Germania are inca un caz suspect, de data aceasta in Hamburg, in nordul Germaniei.
Este vorba despre o femeie tanara cu simptome de gripa care s-a intors recent din Mexic. Ea a fost izolata, iar rezultatele testelor sale urmeaza sa fie facute publice miercuri.

Luni,Ministerul german de Externe a a sfatuit populatia sa nu calatoreasca pe cat posibil,in Mexic, tara care pare sa fie focarul initial al acestei boli.
Purtatorul de cuvant al Guvernului a afirmat ca Germania mentine in prezent dispozitivul sau de reactie in faza trei,care prevede o intensificare a supravegherii, dar nu presupune masuri deosebite.

In afara de Germania,dintre tarile europene Spania si Marea Britanie au mai confirmat prezenta gripei porcine pe teritoriul lor.

Doua cazuri confirmate de gripa porcina si in Costa Rica,primele in America Centrala.
De asemenea autoritatile din Costa Rica au decretat stare de urgenta nationala dupa diagnosticarea a doua cazuri de gripa porcina la persoane care au revenit de curand din Mexic, a declarat Ministerul Sanatatii Maria Luisa Avila.

Prezenta virusului a fost confirmata la o tanara de 21 ani care a revenit din Mexic in urma cu trei zile.Boala a fost diagnosticata si la un barbat de 30 ani care fusese in Mexic saptamana trecuta.

Acestea sunt primele cazuri confirmate din America Centrala.
Barbatul se simte bine, iar tanara ,,e in afara oricarui pericol'' , a anuntat ministrul, precizand ca pentru mai multa siguranta au fost trimise esantioane si la Centrul de control al Bolilor de la Atlanta,Statele Unite.
In urma confirmarii celor doua cazuri, autoritatile, din Costa Rica au decretat stare de urgenta sanitara nationala, ,,pentru a opri epidemia venita din Mexic''. Presedintele Oscar Arias a difuzat totusi un apel la calm, dand asigurari ca tara este ,,pregatita sa faca fata epidemiei''.

Primul caz de gripa porcina in Portugalia
Si Portugalia a anuntat primul caz suspect de gripa porcina, mai precis un copil de 3 ani care a sosit recent din SUA, prezinta simptome gripale si a fost internat , a anuntat miercuri Agentia Lusa.
Potrivit agentiei,care citeaza surse din sectorul sanitar,copilul a fost transferat luni din Chaves (nord-est) la un spital din Porto, unde este supus unor analize.

Un medic de la spital, contactat de postul de radio TSF, a confirmat informatia, precizand ca minori, fiul unor emigranti portughezi din SUA ,unde au fost confirmate peste 60 de cazuri de infectie de gripa porcina , a ajuns in Portugalia in urma cu opt zile.