Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Varza Alba
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Terapii si tratamente naturiste
giulia_0319
Varza alba este un remediu naturist uimitor. Virtutile terapeutice ale verzei albe sunt cunoscute inca din antichitate, ea fiind considerata o adevarata "farmacie naturala". Calitatile sale sunt de necontestat, astfel ca varza alba poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli.
Ea este bogata in special in provitamina A, vitaminele B, C si E, saruri minerale precum calciu, sulf, fosfor, potasiu, magneziu, cuprusi in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor.
Sucul de varza alba este folosit in cazul gastritelor cronice, insotite de obicei de aciditate scazuta, al ulcerului stomacal si duodenal, al bolilor de ficat si splina, al obezitatii.
In cazul persoanelor cu diabet este recomandat se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si inca o jumatate la pranz. Acest remediu are un efect de stabilizare a valorilor glicemiei atunci cand este prea mare sau prea scazuta.
Are actiune anticancerigena; specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. In acelasi timp, sulful si hitidina pe care le contine varza diminueaza tumorile, asigurind eliberarea toxinelor.
In urma unor cercetari, facut acum ceva timp s-a descoperit varza alba existenta unei vitamine: Vitamina U, supranumita si "factorul antiulceros". Rezultatul tratamentului impotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori de-a dreptul spectaculos.
Alte boli care pot fi prevenite sau tratate cu sucul de varza alba sunt: ulcerul gastric, gastrita, rahitism, oligurie, paraziti intestinali, ulcer duodenal, colita, boala lui Chron, boli articulare, bronsite, afectiuni pulmonare, seboree.


giulia_0319
Sucul de varza este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate anterior. Acest suc are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni.

Se remarca prin faptul ca deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul de stimulare si de normalizare a digestiei si prin actiunea sa anticancerigena. Va prezentam in continuare cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de varza:

Pentru constipatie si prevenirea viermilor intestinali se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar - un pahar de suc de varza. Pentru a avea un gust mai bun, se adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.

Pentru cancer al tubului digestiv se combina un pahar de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile. Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va mentine o alimentatie numai vegetariana si cu preponderenta crudivora.

Daac suferiti de cancer la gat trebuie sa aplicati tratamentul de la cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar, se va face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc proaspat de varza.

Diabeticii trebuie se bea jumatate de pahar de suc de varza dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect foarte interesant de stabilizare a valorilor glicemiei atunci cand este prea mare sau prea scazuta.

Pentru adenom de prostata se face o cura de trei luni, in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de varza, de trei ori pe zi. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului urinar.

O combinatie pentru a slabi rapid este urmatoarea : 200 ml varza si 200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin (sucul de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), ce are un puternic efect inhibitor al apetitului alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Un tratament dureaza doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de 10 zile
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.