Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Mituri Si Realitati Despre Rochia De Mireasa
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Familie, casnicie, viata in cuplu > Mirese UtileCopii.ro
andaro
Conform ultimelor obiceiuri, albul nu mai este alb, printesele nu mai sunt o regula iar excentricitatile pot merge pana acolo unde mireasa imbraca o pereche de jeansi si spune "DA" pe tarmul marii sau cocotata intr-un varf de munte. Insa regula de baza numarul 1 este ca ea sa se simta bine si absolut totul sa ii vina perfect.
Iar daca traditiile se pastreaza, mirele va fi la fel de uimit caci nu va vedea rochia decat in ziua nuntii.


1. MIT

Modificarea unui model existent este o problema


Rochiile importate sau cele cumparate de-a gata, direct din magazin sunt realizate dupa anumite standarde si masuri si pot fi foarte diferite de fizicul oricarei femei. Pentru a-ti veni ca turnata si pentru a te avantaja perfect, rochia trebuie ajustata pana la marimea dorita. Nu este nimic imposibil in asta! Trebuie doar sa te programezi din timp si sa iei in calcul ca va trebui sa te duci la mai multe probe si sa astepti ceva vreme pana cand rochia va fi gata. De aceea, toate demersurile trebuie facute in momentul in care te decizi ca trebuie modificata.

2. ADEVAR

Nu ai cum sa arati ca in reclama din reviste


Din pacate, acest lucru este de cele mai multe ori adevarat. Ai vazut o rochie superba in reviste sau pe manechin si te-a fascinat pe loc. Nu visezi decat la cum vei arata tu in ea. Insa tine cont de faptul ca silueta ta poate sa nu fie potrivita pentru acel model de rochie si s-ar putea ca efectul dorit sa fie cu totul si cu totul altul. In plus, trebuie sa tii cont ca pozele din reviste sunt oarecum retusate, fotografiate intr-o anumita lumina si dintr-un anumit unghi. Doar trebuie sa capteze perfect atentia privitorului! De foarte multe ori, modelele din revista sunt diferite de cele din realitate. Unele sunt mai frumoase, insa exista si altele care nu sunt atat de reusite. Ideal este sa iti alegi un model care sa te avantajeze, asta dupa ce ai probat deja ceva rochite.

3. MIT

Rochiile facute la comanda sunt mai ieftine

Uneori, rochiile facute la comanda sunt chiar mai scumpe! In momentul in care ai mers in magazin si ai vazut ca modelul ales de tine este mult prea scump pentru bugetul tau, solutia ar fi sa apelezi la croitoreasa. Insa ai grija la ce fel de croitoreasa! Daca te vei decide sa mergi pe mana unor creatori celebri, asteapta-te si la preturi pe masura. Acestia vor folosi materiale poate mult mai scumpe decat cele din care este confectionata rochia originala si astfel te vor taxa la pret. Chiar daca liniile modelului sunt aceleasi. Incearca, totusi, daca te-ai decis in favoarea croitoresei sa mergi pe recomandari. Rochiile facute la comanda ies de foarte putine ori ca cele deja existente. Si asta nu pentru ca, croitoreasa nu ar fi una priceputa, ci din cauza faptului ca pozele sunt de cele mai multe neclare sau prea putin explicite, iar detaliile nu se vad. Intreaba, pentru siguranta ta, dinainte daca se poate realiza acel model, ci nu unul asemanator. Cere-i sa iti arate modele si astfel iti faci o parere. Negociaza pretul inca de la inceput si participa la alegerea materialelor si a accesoriilor.


4. REALITATE

Orice mireasa este frumoasa


Fiecare mireasa este frumoasa in felul ei. Rochita alba, coafura, machiajul, florile si voalul ii vor conferi acesteia un aer deosebit. Pur si simplu, faptul ca este mireasa si ca emana acea energie pozitiva si debordanta ii da un farmec aparte. Daca nu te descurci cu machiajul, incearca sa apelezi la un specialist. Accesoriile ocupa un rol important. Intreaga tinuta trebuie sa te reprezinte si sa se asorteze cu restul. Nu uita de pantofi! Acestia sunt foarte importanti! Trebuie sa fie eleganti, insa si comozi. Aminteste-ti ca te asteapta o noapte lunga. O mireasa pe care o rod sau o strang pantofii va avea o figura chinuita.


5. MIT

Miresele insarcinate trebuie sa isi ascunda burta


Este o idee absurda! De ce ti-ai ascunde burtica de care esti atat de mandra tocmai in cea mai frumoasa zi din viata ta? Din contra, este un moment in care sa ti-o etalezi plina de feminitate. O mireasa insarcinata este absolut gratioasa si fermecatoare. Alege rochite vaporose, din dantela, matase, tulle, cu decolteuri generoase si motive pretioase care sa te faca sa te simti confortabil si sa nu te incomodeze.

6. ADEVAR

Materialul rochiei depinde de locul nuntii si de anotimp


Materialele usoare precum sifonul, jorjetul, organza, panza de in si crepul de matase sunt ideale pentru primavara si vara, in timp ce nuntilor tomnatice sau celor care au loc iarna li se potrivesc materiale mai groase cum ar fi brocartul, catifeaua sau crepul din lana. Satinul, taftaua, tulle-ul si dantela sunt potrivite pentru tot timpul anului.

7. MIT

Mireasa trebuie sa fie romantica, ingenua si delicata, nicidecum sexy

Nimic mai fals ca aceasta afirmatie! Fiecare poarta ce i se potriveste. Este normal ca, din moment ce ai o fire provocatoare si iti place sa iti pui feminitatea in evidenta prin fuste scurte, tocuri inalte si decolteuri adanci, acelasi look sa il adopti si in ziua nuntii. Bineinteles ca nu vei alege vreo tinuta vulgara, ci una sexy! Iar aici diferenta trebuie sa fie destul de clara.

8. ADEVAR

Intr-o firma specializata de rochii se munceste in echipa

Uneori preturile foarte ridicate ale rochiilor se datoreaza muncii pe care o implica crearea lor. Exista un designer care pe langa gandirea modelelor trebuie sa fie la curent cu ultimele tendinte internationale. Acesta lucreaza impreuna cu creatorii (croitorii propriu-zisi) pentru ca rochia sa iasa asa cum a fost gandita. Alegerea materialelor este iar o decizie destul de dificila. Oferta este foarte variata, dar nu tuturor modelelor li se potrivesc orice fel de materiale. Trebuie sa il gasesti pe cel potrivit!

9. MIT

Daca cumperi rochia din strainatate, te costa mai mult


De cele mai multe ori, fals! Daca ai drum prin Europa de vest, dar nu numai, vei constata ca rochiile sunt foarte reduse mai ales la unii creatori destul de cunoscuti. In acelasi timp, nu e exclus ca un designer roman de succes sa aiba un pret la fel sau chiar mai mare decat cel din strainatate. In SUA, spre exemplu, preturile sunt la jumatate comparativ cu cele din Romania si pe deasupra sunt calculate in USD.


10. REALITATE

Rochia de mireasa poate sa aiba orice culoare


Intra-adevar, mai putin negru. Poate avea diferite accente ale acestei nuante, insa nu trebuie sa fie neagra in intregime. Acest lucru a inceput sa se puna in practica de foarte multi ani, atunci cand miresele au inceput sa poarte rochii cu diferite accesorii colorate: panglici, funde, flori, in nuante diferite. Cu timpul, rochia a inceput sa capete alte culori, de la bej la vernil pal, roz, bleu. Apogeul l-au atins rochiile in nuante puternice: rosu, mov, visiniu. Daca totusi nu indraznesti sa pui aceasta imagine in practica, poti purta rochii bej, crem sau cele cu tente de auriu si argintiu.

andaro
Sfaturi utile 1_3ani.gif

1.Daca iti doresti cu adevarat, poti pastra rochia de mireasa amintire, pentru tine si copiii tai. Astfel vei avea ce arata la batranete chiar si nepotilor. Insa nu uita si de nunta de argint.

2.In alegerea rochiei si a accesoriilor potrivite, este bine sa ceri sfatul mamei, prietenelor, surorii, al nasei sau oricui consideri ca este necesar. Insa pana la urma decizia iti apartine.

3.Rochia de mireasa trebuie sa fie gata cu cateva saptamani inainte de nunta si trebuie verificata: nasturii bine cusuti, fermoarul sa functioneze perfect si de preferinta sa fie unul rezistent (niciodata nu poti sti ce surprize vei avea), iar tivul si cusaturile sa fie impecabile.



ssimmona
Multumim pntru informatie! partners.gif Mie imi este de folos!
andaro
In timp ce citeam acest articol chiar ma gandeam cum am procedat eu....din start mi am dorit ceva ce nu are nimeni si nu am luat la pas magazinele de specialitate.
Mi-am inchipuit modelul iar din 2 vizite la croitoreasa mi-a fost gata rochia ( cu voalul, un sal - pe care n-a fost cazul sa l folosesc, o mini poseta si plasa de sub rochie - in loc de cercuri). Sotul meu a platito si mi-a cumparat bijuteriile pt ea... partners.gif
Acum este asezata la loc de cinste in dulap si nu am de gand sa o vand...
Nu m-a interesat parerea nimanui cu privire la rochie, nici inainte si nici dupa eveniment....mie mi-a placut f mult si m am simtit minunat...asta a contat.... trandafir.gif
andaro
QUOTE(ssimmona @ Mar 13 2009, 03:46 PM) *
Multumim pntru informatie! partners.gif Mie imi este de folos!

Cu multa placere Simona....si ma bucur ca iti sunt de folos aceste informatii. floare2.gif
Luka
Iata un subiect frumos! notworthy.gif

In iulie se implinesc 5 ani de cand ne-am casatorit si cam tot atati de cand alergam sa-mi fac o roche de mireasa!
Cred ca aproape orice femeie se gandeste si cu drag dar si ca o usurare (in sesul ca a scapat , a trecut totul cu bine !)in ce priveste acest subiect !
Eu am facut-o la croitoreasa ,era o cunostinta care lucra la un atelier specializat in acest domeniu dar mergeam la ea acasa .Au fost doar doua probe , totul a mers snur si am fost multumite amandoua !
Materialele m-au costat mai mult decat manopera , le-am cunparat de la Picasso (langa Pro tv) , au fost pe gustul meu si nici acum nu cred ca as schimba ceva !
Am avut sal, un top si o fusta lunga, dar slabisem in ultimele saptamanii si nu prea mai statea de mine fusta ca la probe dar a fost ok ! Am gasit o cutie mare si le-am pus in ea , la pastrare ,sus in pod , impreuna cu bughetul de trandafiri galbeni .
Nu as putea sa le vand poate doar intr-un gest exprem sa le dau cu imprumut dar nici asa nu cred .... nu este egoism ,dar am impresia ca este ceva mai mult decat personal , sunt emotiile , sentimentele , bucuriile si toate trairile noastre de ATUNCI !
Ce amintiri frumoase ! wub.gif
andaro
Frumos spus, Luka... oFloare1.gif
Si avem cateva lucruri si in comun... yes.gif
Noi tot in iulie, 31, avem 4 ani....de cand am intemeiat o familie.... partners.gif
Sa fiti sanatosi si fericiti multi ani de acum incolo..... smile.gif
inesg
Eu am avut o rochie alba, cea mai frumoasa din punctul meu de vedere, eram si ma simteam o mica printesa.Conteaza sa te si simti bine in rochia respectiva.Da acum vad ca albul nu mai are aceeasi semnificatie ca in vremurile trecute.
sukamin88
I have read your article, it is very informative and helpful for me. I admire the valuable information you provide in your articles. Thank you for posting it. shell shockers
geebranz
ALL myth

www.fencecompanybakersfieldca.com
tillyracker25
Oamenii lor și obiceiurile proaste pi
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.