Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Este Verigheta, Cea Mai Pretioasa Bijuterie?
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Familie, casnicie, viata in cuplu > Viata de cuplu
andaro
"Mai mult decat un cerc de metal, verigheta este iubire dusa pana la capat-Pana cand moartea ne va desparti."

Verigheta este o cununa in miniatura. Ea spune ca in interiorul caminului, in casa a doi soti, barbatul si femeia sunt rege si regina. Aceasta se poate spune ca este infinita, fara inceput si fara sfarsit.

Istoria primului inel aparut nu se stie cu exactitate. Unii ar spune ca a aparut in Egiptul Antic, iar altii ar spune ca in Roma. Cert este ca acesta a provenit dintr-un sigiliu sau dintr-un inel cu sigiliu. Deoarece sigiliul era un semn al puterii, purtatorul inelului era privit ca o persoana cu mare autoritate. Transformarea sa din sigiliu in bijuterie si obiect de ornament are loc in Egipt. Egiptencele bogate purtau inele de aur pe toate degetele. Cele sarace purtau inele din materiale mai ieftine: argint, bronz, sticla sau lut acoperit cu o glazura silicioasa in albastru sau verde. Sclavii insa purtau inele de fier.

In Roma Antica, lucrurile stateau un pic diferit. Fiecare material din care era confectionat inelul definea clasa sociala. Insa tot romanii au fost cei care, pe langa faptul ca purtau aceste inele pentru a le defini rangul, le purtau si in semn de casatorie. Astfel ei se legau de partenerii de viata.

La inceput, inelele nu aveau roluri decorative, ele erau strict practice si protective. Femeile le purtau pentru a sigila lucrurile primite in grija de la sotii lor, ele reprezentand autoritatea pe care o aveau pentru a se ocupa de bunurile casei. Daca un rob fugea cu vreun lucru din casa, el era imediat descoperit datorita sigiliului.

Adoptarea inelului la ceremonia de nunta pe post de verigheta se face abia la jumatatea sec. IV tot in Roma. El era folosit ca semn al fidelitatii si al legamantului celor doi. Purtarea obligatorie a verighetei vine din superstitiile mai vechi, cand un barbat lega funii in jurul taliei, incheieturilor mainilor si gleznelor iubitei pentru a ii tine spiritul sub control. Inelul de logodna a fost insa acceptat mai greu in randul primilor crestini datorita provenientei lui pagane.

Conducatorii bisericii au acceptat cu greu acest obicei pagan si au incercat pe cat posibil sa reduca purtarea inelelor. Eventual, acestea trebuiau sa se rezume doar la statulul marital. Unele inele aveau puteri tamaduitoare, insa altele erau otravitoare. In interiorul inelului se introducea o cantitate mica de otrava si un ac. In momentul in care se punea pe mana, acul facea o mica zgarietura in piele si astfel otrava lua contact cu sangele. In felul acesta se spune ca a murit generalul cartaginez Hannibal, iar familia Borgia din Italia secolului al XVI-lea a folosit asemenea inele pentru a-si ucide dusmanii.

In ceea ce priveste puterea vindecatoare, in sec. XI, regele Angliei, Eduard, este presupusul initiator al folosirii inelelor cu acest scop. Se spune ca ele vindecau crampele si alte dureri. Povestea relateaza ca, in momentul in care regele a intalnit un cersetor, i-a daruit un inel de pomana in schimbul banilor pe care nu ii avea in momentul respectiv la el. Acesta era, in realitate, apostolul Ioan deghizat, care i-a inapoiat inelul spunandu-i ca i-a conferit puteri miraculoase. Din ziua aceea si pana in sec.XVI, in timpul reginei Maria I, in Vinerea Mare, regii Angliei si reginele binecuvantau si distribuiau inele, caci se considera ca aveau puteri de vindecare a epilepsiei.




andaro
In prezent, nu se stie cu exactitate cand a fost purtat primul inel de logodna. Despre acestea, nu se mentioneaza nicaieri in Noul Testament. Cel mai timpuriu inel de logodna a fost gasit in catacombele Romei, datand din anul 200 d.Hr. Materialul cel mai folosit era bronzul, aurul fiind foarte putin intrebuintat. Crestinii nu purtau inele de aur si se limitau la unul, cel de casatorie conform invataturilor bisericesti, care spuneau ca nu trebuie sa te impodobesti. Contrar acestei credinte, paganii purtau cat mai multe, pe fiecare deget si aveau grija ca acestea sa fie confectionate din aur.

Cu toate ca biserica s-a impotrivit total purtatii inelelor din metale pretioase, iata ca, in timp, metoda a fost adoptata atat de clerici, cat si de laici. Au aparut inele din aur elaborate cu foarte multe pietre care etalau bogatia, mandria si vanitatea. Iata ce spune Enciclopedia Britanica: "In secolul XV si XVI, episcopii purtau adesea trei sau patru inele la mana dreapta, si in plus, o mare piatra scumpa fixata pe spatele fiecarei manusi." Daca stam sa ne gandim, aceasta imagine a conducatorilor bisericii acoperiti si impodobiti cu diverse bijuterii pretioase este intr-un contrast evident cu invataturile Bibliei care spun "fara aur, margaritare si pietre scumpe."

Degetul pe care se poarta atat verigheta, cat si inelul de logodna nu a fost ales la intamplare. In primul rand, aceasta este degetul care participa cel mai putin la orice activitate si astfel inelul este mult mai ocrotit, asa cum trebuie sa fie si dragostea. Tot pe aici trece o vena care ajunge direct la inima, centrul tuturor emotiilor si sentimentelor. Degetul inelar este dedicat lui Apollo, zeul luminii solare. De aceea inelul trebuie sa fie din aur simbolizand astrul zilei, regalitatea si intelepciunea. Aceleasi credinte existau si la egipteni care, pe langa purtatul inelului pe degetul inelar, ii asociau si numarul sacral sase, numar plin, divin si perfect.

Simbolul verighetei este mai presus de istorie, de religie, de legi si materialitate. Desi astazi au loc schimbari culturale, iar mentalitatea occidentala a preschimbat taina sfanta a casniciei intr-un contract social usor de desfacut oricand, verigheta maritala este folosita la aproape toate popoarele. Insa, in prezent, ea a devenit oarecum mai mult un ornament.

In unele tari din Europa de Est, inelul de logodna si verigheta sunt practic una si aceiasi. Aceasta isi schimba statutul prin gravarea verighetei in momentul casatoriei sau prin schimbarea mainii. Daca inelul de logodna este diferit, mirele ii pune verigheta langa acesta pe acelasi deget. In timpul ceremoniei, inelul de logodna este tinut de domnisoara de onoare si inapoiat miresei dupa nunta. Cavalerul de onoare are rolul de a pastra cutiuta cu verighetele celor doi si de a le pune la dispozitie in momentul potrivit. La unele nunti, o fetita sau un baietel poarta verighetele pe o pernita speciala.

In majoritatea tarilor, verigheta este purtata pe mana stanga, insa in Germania, Chile sau Spania aceasta este purtata pe degetul mainii drepte. Exceptie fac catalanii. Diversificarea o face faptul ca in unele traditii mana stanga are conotatii negative. Verigheta se mai pune pe mana stanga si datorita faptului ca majoritatea oamenilor sunt dreptaci, deci purtata pe cealalta mana este mai protejata.

Este adevarat ca femeile poarta mult mai mult decat barbatii verighetele. Acestia le dau jos din cauza faptului ca practica meserii care nu permit purtarea bijuteriilor. O alta traditie este aceea de a grava pe acestea, numele peroanei iubite si data nuntii. Acest lucru vine ca o completare a sentimentelor, iar verighetele devin simboluri de familie.

Atunci cand va priviti verighetele, chipul persoanei iubite va apare in minte, va umpleti de emotie si boabe limpezi de lacrimi va umple ochii.Viata este trecatoare, nicio secunda din ceea ce a fost nu se va mai intoarce, fotografiile sunt simple amintiri, instantanee ale unor momente fericite, vorbele se pierd cu timpul, se uita, insa verigheta cea fara de inceput si fara de sfarsit, dupa chipul iubirii tale nu va pieri nici dincolo de moarte.

Verigetele din platina inseamna puritate, stralucire, putere.

Platina este considerata cel mai nobil metal pretios pentru prelucrarea bijuteriilor. Este si cel mai scump, dat fiind faptul ca se gaseste rar in natura si este foarte dificil de prelucrat.

Modalitatea de prelucrare a platinii este foarte pretentioasa, deoarece are punct de topire 1775 grade C si duritate 4-4,5. Trecerea sa din stare lichida in stare solida este foarte dificila, iar daca aceasta nu a fost facuta corespunzator, materialul prezinta exfolieri si porozitati. Platina de marcheaza PT sau PLAT sau PT 950 in Europa.

Cel mai pretios metal, platina, a fost acceptata abia dupa a doua jumatate a sec. XIX-lea. Ea se adreseaza unei categorii de persoane cu statut social mai ridicat, datorita faptului ca este foarte scumpa si se asociaza cu o singura piatra-diamantul.

Platina se lucreaza cel mai bine cu montura de diamant deoarece taria si culoarea neutra sporesc stralucirea si profunzimea acestuia. In trecut, bijuteriile din platina cu diamante erau folosite la nuntile regale pentru ca erau considerate cele mai rafinate.

Se spune ca adevaratele inele de logodna se confectioneaza din platina. Astfel ca, pentru o viitoare mireasa, inelul cu diamant solitar simbolizeaza dragostea eterna datorita puritatii platinii si stralucirii diamantului.

Inelele dragostei (verighetele) realizate din platina vin in completarea mesajului pe care il transmite inelul de logodna. Acestea trebuie sa reflecte personalitatea cuplului. Platina nu poate fi recunoscuta cu ochiul liber decat de catre cunoscatori sau specialisti. Ea se aseamana cu argintul si nu cu aurul care e alb-galbui. Aurul alb se obtine din aur fin 1000 0/00 de culoare rosiatic-galbui si un aliaj pe baza de nichel si paladiu.

Deorece acest aliaj este minoritar fata de aur nu are puterea sa schimbe total culoarea acestuia. De aceea, materialul obtinut are culoarea alb-galbui.
Exista si bijuterii din aur alb, care au o stralucire alba, dar aceasta rezulta din faptul ca acestea sunt placate cu rodiu.
In timp, rodiul se curata, iar bijuteriile revin la culoarea reala a aurului alb, adica alb-galbui.

Platina si argintul insa nu isi schimba culoarea in timp. Diferenta dintre acestea este ca platina este mult mai rara si implicit mult mai scumpa.

In Romania, exista foarte putine case de bijuterii care pot prelucra platina. In cazul bijuteriilor realizate manual, cele de platina sunt cu circa 150% mai scumpe decat cele din aur.
De aceea asocierea platina-diamant inseamna puritate, stralucire, putere.
andaro
Noi in interiorul verighetelor( de culoare alb-galbui ) avem gravata data cand am savarsit Sf. taina a logodnei ( atunci ne am pus inelele pe degete ). partners.gif

Ce parere ai despre barbatii casatoriti care nu poarta/nu doresc sa poarte verigheta? rolleyes.gif
USA
Ptr noi daaaa........o buijuterie a inimii noastre! partners.gif
maryhynt
QUOTE(aandaaro @ Mar 4 2009, 04:30 PM) *
Ce parere ai despre barbatii casatoriti care nu poarta/nu doresc sa poarte verigheta? rolleyes.gif


pai la ce s-au mai casatorit dak nu poarta verigheta! chiar nu pot sai inteleg pe bune!
lia maria71
pentru noi verigheta este ,intr-adevar ,cel mai importatnt inel............eu sunt mandra sa-l pot purta........sotul il poarta mai mereu,dar atunci cand lucreaza ceva ce ar putea sa il deranjeze il da jos,insa seara cand vine acasa il pune inapoi pe deget!!
andaro
QUOTE(maryhynt @ Mar 4 2009, 08:04 PM) *
pai la ce s-au mai casatorit dak nu poarta verigheta! chiar nu pot sai inteleg pe bune!

dar stii ca exista asemenea oameni.... nervi.gif , eu personal cunosc cativa... doh.gif
Mikaell
VERGHETA ESTE IMPORTANTA DEOARECE REPREZINTA SIMBOLUL IUBIRI NOASTRE SI SUNTEM MANDRI CA O PURTAM!!!!!!!!!!
Tania_25
QUOTE(miky_eryka @ Mar 7 2009, 12:00 AM) *
VERGHETA ESTE IMPORTANTA DEOARECE REPREZINTA SIMBOLUL IUBIRI NOASTRE SI SUNTEM MANDRI CA O PURTAM!!!!!!!!!!



Subscriu

Noi purtam verighetele cu vreo 3 luni inainte de a ne casatori,eram nerabdatori sa le purtam tongue.gif partners.gif si avem gravate numele la amandoi pe interiorul lor.Eu imi mai scot verigheta cand am treaba prin casa sau la bucatarie cand spal vase iar sotul meu nu scoate verigheta niciodata tzuc.gif

Cunosc si barbati care umbla cu verigheta in buzunar si agata fetele. anima1.gif
Mikaell
SUNT MULTI CARE FAC LUCRUL ASTA ATAT BARBATII CAT SI FEMEILE.RECUNOSC CA SI EU O MAI SCOT MAI ALES SEARA LA CULCARE DEOARECE NU POT SA DORM CU EA PE MANA ,DAR ALTI O SCOT CA SA ASCUNDA CA SUNT CASATORITI SI ASTA PENTRU CA NU SE IUBESC CA DACA S-AR IUBI CU ADEVARAT AR PURTAU-O DE DRAG!!!!! yes.gif
andaro
Aveti dreptate fetelor..... yes.gif eusa_clap.gif
Fie ca dragostea sa fie cea care invinge intotdeauna.... love1.gif
Mikaell
SA DEA DOMNUL!!!!!!!!!! DRAGOSTEA E CEL MAI PRETIOS CADOU!!!!!!!!!! MULTI PUPICI!!!!!!!!!! jucaus.gif
mihaelamiha
si pentru noi verigheta este sfanta
shorty
Sotul meu a pierdut doua verigheteintr-un an de zile. M-am necajit foarte tare ptr ca in sinea mea m-am gandit ca asta e un semn rau si ca lui nu-i pasa.
El zice ca nu trebuie sa poarte verigheta pe deget. Lumea stie ca e insurat si fara.
In august vom avea cununia religioasa si vom cumpara o alta verigheta. De asta trebuie sa aibe grija ca de ochii din cap ptr ca va fi sfintita.
tudoran_liliana
pai ma faci sa cred ca aveti probleme
my_elena_2009
el a fost primul care arenuntat la verigheta apoi eu
shorty
QUOTE(my_elena_2009 @ Mar 9 2009, 06:21 PM) *
el a fost primul care arenuntat la verigheta apoi eu

Tatal meu nu o mai poarta de mult timp. Si ptr asta, parintii mei sunt impreuna de 33 de ani. Ey daca nu am verighet la mana, ma simt de parca as fi dezbracata. rolleyes.gif
Leutza
Ne cunoastem din 2003 din martie, suntem casatoriti din 2005 din vara si nu am scos verighetele niciodata dupa cununia religioasa smile.gif Ba chiar le-am purtat putin imediat dupa cununia civila partners.gif Nu am gravat numele si data pe ele insa sunt intr-adevar cele mai pretioase bijuterii dintre toate cele aflate in cutiutza. Eu nu mai port alt inel, nici macar pe cel de logodna, o port doar pe EA, verigheta. Acum insarcinata fiind mi se mai umfla degetele dar tot nu o scot. Sotul meu insa nu a scos-o niciodata, ah, ba da, doar atunci cand a trebuit sa o ducem la stramtat, era putin prea larga si nu am vrut sa riscam sa ramana fara ea rolleyes.gif




Va pup si aveti grija de familiile voastre, femeia tine cuibul inchegat cool.gif


Leutza si puiu' mic
nicol26ady
nu
ceciliap
cel mai frumos este vara...cand cerculetul de alta culoare indica perioada de "vacanta"
adioana708
cu siguranta ca da!!!!!!!!!!eu sunt tare mandra de ea.nu o scot de pe deget.
ando8ando
nu neaparat. dar si eu si sotia mea le purtam zilnic incepand din iulie 2007. se inteleg mai multe prin intrebarea asta. adica daca o ai s-o porti sau sa nu o porti? sau daca sa te casatoresti cu persoana iubita , ca sa fie legalizata relatia?

giulia_0319
si noi am gravat in interiorul verighetelor numele si data cununiei...nu o dau jos niciodata de pe deget...verigheta sta langa inelul de logodna si acolo va ramane...
oana0104
da..este cu siguranta cea mai frumoasa si importanta bijuterie...reprezinta simbolul iubirii dintre doua persoane si unirea dintre acestea pe viata
Katrin
Noi am cumparat verighetele cu vreo 2 luni inainte de ceremonie, eu nu aveam rabdare si cind eram acasa tot mai mergeam la sertarul cu pricina, mi-o puneam pe deget si ma uitam minute in sir si asaaaaa imi mai placeaaaaa, cel mai mult dintre toate inelele care le am smile.gif Dupa cununie/inscriere nu am mai scos-o de pe deget. Sotul, insa, a purtat-o vreo citeva luni, pana am pierdut sarcina, a slabit brusc si acum ii cade verigheta de pe deget; poate degraba ne vom ingrasa amindoi wink.gif
mia22_ro
oFloare1.gif buna,pentr mine si sotul meu DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA anima1.gif
amelie
Noi am cumparat verighetele cu 6 luni inainte de nunta. Si ni le puneam in fiecare seara pe deget ca sa vedem cum ne sta. Inca ne plac desi au trecut ceva ani de la nunta.
ayana82
Parerea mea este ca nu verigheta este cea mai importanta bijuterie ci dragostea oFloare1.gif
natsandrea
Cred ca verigheta reprezinta uniunea dintre doi oameni.
Sotul meu nu si-a scos verigheta niciodata (pana acum wink.gif ), iar eu nu am purtat verigheta cat am fost insarcinata, mi se umflau mainile.
USA
QUOTE(Leutza @ Mar 10 2009, 10:58 AM) *
Acum insarcinata fiind mi se mai umfla degetele dar tot nu o scot. Sotul meu insa nu a scos-o niciodata, ah, ba da, doar atunci cand a trebuit sa o ducem la stramtat, era putin prea larga si nu am vrut sa riscam sa ramana fara ea rolleyes.gif

Iti spun o parere a mea.....

Specific intai...noi suntem cu verighete de la ziua cununiei....este un simbol ptr noi al dragostei noastre...le purtam cu noi non stop...

eee..in timpul sarcinii in ultima luna...verigheta a stat pe un lantic mai gros, cumparat special atunci ptr asta....de ce?.....am vazut o persoana cu ochii mei..cum in timpul sarcinii i se umflase asa de tare mainile..incat degetul cu verigheta se inchisese la culoare din cauza ca nu ii mai circula sangele..a trebuit sa mearga la bijutier sa ii taie verigheta altfel isi pierdea degetul.....eee.....nu cred ca se prefera asa ceva...prin taiere, cel mai adesea se strica verigheta.....asa ca am purtato la lantic...tot cu mine, mereu.

Acum fiecare face cum crede mai bine! oFloare1.gif
andaro
USA, sunt in asentimentul tau....si eu am fost nevoita sa o dau de pe deget ( eu dupa ce am nascut din cauza ei am avut o rana urata la deget si aparea de fiecare data cand puneam verigheta ) iar acum nu-mi mai intra decat f greu. In schimb am inelul de logodna ( care a fost sfintit de preot ) e din aur alb si seamana f mult cu o verigheta moderna...si aia o port... smile.gif
USA
QUOTE(aandaaro @ Apr 22 2009, 09:42 PM) *

de ce nu o largesti putin?..mergi la bijutier si cere sa iti largeasca putin veregheta...
a mea acum e putin larguta.....am slabit mult!
partners.gif partners.gif
andaro
QUOTE(USA @ Apr 22 2009, 09:48 PM) *

Si normal ca mi am propus sa merg ( trebuie sa duc si bratarica Sarei ca sa-i schimbe inchizatoarea deoarece se desface singura )dar nu am gasit momentul potrivit... doh.gif
Sinzi
Sotul meu o poarta, eu nu ca am niste carnaciori de degete din cauza sarcinii. Medicul mi-a zis sa o dau jos ca sa nu ajung sa mi-o taie. Am purtat-o si la gat, pe lantisor, pana mi-a zis soacra mea sa o scot ca dragostea pt sotul meu e suflet si nu trebuie afisata la toata lumea. Sunt de acord cu ea, acum verigheta sta intr-un locsor bine si o voi lua din nou dupa ce ma dezumflu. floare2.gif
USA
Purtatul la gat pe lantic, al vereghetei, nu o consider o afisare....ptr public...nuu....o simtea aproape de inima mea, mai aproape chiar(fizic vorbind)....am tinut-o la inimioara mea, ptr mine...ptr dragoastea mea.....nuu....nu ptr sot..sa vada ca o port...nu..asa am simtit eu..... partners.gif
mela81
Chiar daca am cumparat verghetele cu 2 sapt inainte de nunta numai de atunci le-am purtat!In primul an nu le-am dat deloc jos dar eu port vergheta doar daca plec undeva ca acasa mereu o agat de cate ceva,in gradina etc
Sinzi
QUOTE(USA @ Apr 23 2009, 06:17 PM) *
Purtatul la gat pe lantic, al vereghetei, nu o consider o afisare....ptr public...nuu....o simtea aproape de inima mea, mai aproape chiar(fizic vorbind)....am tinut-o la inimioara mea, ptr mine...ptr dragoastea mea.....nuu....nu ptr sot..sa vada ca o port...nu..asa am simtit eu..... partners.gif

Ai dreptate. Si eu tot asa simteam ca o tin aproape de inima mea, de sufletul meu, dar lanticul era scurt si tot ma intrebau toti de ce o tin pe lant. love1.gif Asa ajunsese sa aiba parte de o atentie si sa fie un motiv de explicatii pe care nu mi-l doream deoarece si sarcina si verigheta le consider ca facand parte din intimitatea mea.
mada77
Eu consider veregheta ceva sfant,fara ea nu ma simt bine,simt ca ceva din mine lipseste...nu stiu cum sa va explic....este ceva f. special.Sa va zic ce a patit tatal meu cand era mai tanar.El lucreaza in constructii si intr-o zi,acum multi ani,a alunecat de pe schela pe care era suit pe la etajul 6-7 si a incercat sa se prinda de ceva,dar mana i-a alunecat si un fier subtire si rotund i-a intrat pe sub veregheta,ranindu-i f. rau degetul........dar el a ramas agatat pur si simplu in veregheta pana au reusit ceilalti baieti sa-l ridice......asa ca e ceva sfant,care are grija de tine.....
Anca1985
buna ziua tuturor anima1.gif

parerea mea e ca nu e verigheta cea mai pretioasa bijuterie.este intr'adevar mai importanta decat un inel normal DAR cea mai pretioasa e iubirea ce ii leaga pe cei doi (ca fara iubirea aia nu se ajunge la verigheta pe deget tongue.gif ).adica daca o poarta sau nu o poarta,daca doi se casatoresc sau nu ... iubire sa fie ca atunci e perfect.nu cred ca as intra in crize daca al ar pierde verigheta sau EU sa o pierd.e un inel.se face altul.nu'i problema.nu moare nimeni blink.gif important e sa ma tina de mana cand ne plimbam,sa se poarte frumos cu mine,sa fie pasiune,adica tot ce trebuie unei relatii sa mearga bine.ca poate sa tina el foarte bine verigheta la deget da' sa se poarte aiurea cu mine.ce am castigat pana la urma?ca am facut nunta,da ... si?
multa fericire tuturor fetelor casatorite bere.gif problemele sa fie depaaaaaaarte,departe de voi laugh.gif
mirela1974
QUOTE(Anca1985 @ Apr 30 2009, 01:04 PM) *
buna ziua tuturor anima1.gif

parerea mea e ca nu e verigheta cea mai pretioasa bijuterie.este intr'adevar mai importanta decat un inel normal DAR cea mai pretioasa e iubirea ce ii leaga pe cei doi (ca fara iubirea aia nu se ajunge la verigheta pe deget tongue.gif ).adica daca o poarta sau nu o poarta,daca doi se casatoresc sau nu ... iubire sa fie ca atunci e perfect.nu cred ca as intra in crize daca al ar pierde verigheta sau EU sa o pierd.e un inel.se face altul.nu'i problema.nu moare nimeni blink.gif important e sa ma tina de mana cand ne plimbam,sa se poarte frumos cu mine,sa fie pasiune,adica tot ce trebuie unei relatii sa mearga bine.ca poate sa tina el foarte bine verigheta la deget da' sa se poarte aiurea cu mine.ce am castigat pana la urma?ca am facut nunta,da ... si?
multa fericire tuturor fetelor casatorite bere.gif problemele sa fie depaaaaaaarte,departe de voi laugh.gif

subscriu . de cand am ramas gravida si nu am mai puratat-o ,m-am dezobisnuit de ea si de bijuterii in general. sotul nu a purtat-o mai deloc , o pune cand mergem undeva , altfel nu poate lucra cu ea .si nu asta ne tine impreuna. nici nu ma simt mai aproape de el daca o am pe deget. pareri si pareri. floare2.gif
delina_ale7
nu am purtat verigheta decat vreo jumate de an. Sotu o poarta si acum dar nu se supara pe mine ca nu o port. Pur si simplu verigheta nu e genul meu de bijuterie. Asta nu inseamna ca nu-mi iubesc sotu.
adela72
ESTE CEA MAI PRETIOASA, DAR STII CE SE MAI ZICE???? CA VERIGHETA ESTE CEA MAI MICA(VIRGULA) CATUSA DIN LUME....ASA SA FIE???? ohmy.gif
deni28
Parerea mea este ca degeaba porti vergheta daca nu ai nimic in cap. Nu vergheta tine legata o casnicie ci respectul, intelegerea, iubirea, asta este parerea mea.
eli82
QUOTE(deni28 @ May 7 2009, 12:24 PM) *
Parerea mea este ca degeaba porti vergheta daca nu ai nimic in cap. Nu vergheta tine legata o casnicie ci respectul, intelegerea, iubirea, asta este parerea mea.



Asa este.In plus, pot exista motive serioase in cazul in care nu o porti, asta nu inseanma ca esti liber sau vrei sa pari liber.La noi, sotul o poarta mereu iar eu nu am purtat-o luni de zile deoarece mi s-au umflat teribil mainile in sarcina.De fapt, toata m-am umflat!! laugh.gif Insa, pentru mine cea mai pretioasa bijuterie este inelul de logodna!Atat mi-a fost de drag ca n-am vrut sa-l scot deloc de pe deget nici cand eram insarcinata.Insa la un moment dat, imi facuse rana, degetul fiind umflat, si am mers la bijutier sa mi-l taie ca altfel nu mai iesea de acolo.Mi l-a lipit la loc, insa de atunci nu l-am mai purtat pentru ca era mic, apoi mi-a fost frica sa n-o ranesc pe Alesia cu el, iar in prezent am slabit asa tare ca-mi e larg!Ca sa vezi ce ghinion!Nu ma pot bucura de el!Cel putin deocamdata! wink.gif
USA
Verigheta nu ea te tine intr-o relatie...darrr..DARR......este cea mai pretioasa bijuterie....e simbol al iubiri!!!!!!!!
fcris79
QUOTE(Anca1985 @ Apr 30 2009, 01:04 PM) *
buna ziua tuturor anima1.gif

parerea mea e ca nu e verigheta cea mai pretioasa bijuterie.este intr'adevar mai importanta decat un inel normal DAR cea mai pretioasa e iubirea ce ii leaga pe cei doi (ca fara iubirea aia nu se ajunge la verigheta pe deget tongue.gif ).adica daca o poarta sau nu o poarta,daca doi se casatoresc sau nu ... iubire sa fie ca atunci e perfect.nu cred ca as intra in crize daca al ar pierde verigheta sau EU sa o pierd.e un inel.se face altul.nu'i problema.nu moare nimeni blink.gif important e sa ma tina de mana cand ne plimbam,sa se poarte frumos cu mine,sa fie pasiune,adica tot ce trebuie unei relatii sa mearga bine.ca poate sa tina el foarte bine verigheta la deget da' sa se poarte aiurea cu mine.ce am castigat pana la urma?ca am facut nunta,da ... si?
multa fericire tuturor fetelor casatorite bere.gif problemele sa fie depaaaaaaarte,departe de voi laugh.gif

Foarte adevarat ceea ce spui tu.
Cand eram mai tanara, consideram verigheta un lucru foarte important. Ma suparam cand fostul meu sot isi lasa verigheta acasa sub diferite pretexte. Dupa divort nu am simtit numai un mare gol in suflet ci si pe deget. Acum dupa ani consider ca mai importante sunt sentimentele si armonia dintre doi soti, iar verigheta nu e decat un accesoriu.
Fericire multa tuturor! trandafir.gif
mia22_ro
QUOTE(mirela1974 @ May 4 2009, 11:50 PM) *
subscriu . de cand am ramas gravida si nu am mai puratat-o ,m-am dezobisnuit de ea si de bijuterii in general. sotul nu a purtat-o mai deloc , o pune cand mergem undeva , altfel nu poate lucra cu ea .si nu asta ne tine impreuna. nici nu ma simt mai aproape de el daca o am pe deget. pareri si pareri. floare2.gif

CRED CA VERIGHETA ESTE UN SIMBOL ,EA SIMBOLIZEAZA CASATORIA...NICI EU NU O PORT CA MI-E MICA DAR SOTUL O POARTA INTELEGAND DE CE EU NU O FAC.
andaro
QUOTE(fcris79 @ May 27 2009, 08:07 PM) *
Foarte adevarat ceea ce spui tu.
Cand eram mai tanara, consideram verigheta un lucru foarte important. Ma suparam cand fostul meu sot isi lasa verigheta acasa sub diferite pretexte. Dupa divort nu am simtit numai un mare gol in suflet ci si pe deget. Acum dupa ani consider ca mai importante sunt sentimentele si armonia dintre doi soti, iar verigheta nu e decat un accesoriu.

Intr-un fel, tind sa-ti dau dreptate.... sad.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.