Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Patiserie Si Gatit. Retete Proprii Ilustrate
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Bloguri. Pagini Personale > Bloguri > Blog hanuk26
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
hanuk26
Cum e o activitate careia ii dedic o mare parte a timpului meu am inceput sa o combin cu alta pasiune a mea: fotografia...
M-am hotarat ca de acum inainte sa postez in fiecare saptamana cate o reteta culinara si una de patiserie cu pozele aferente facute de mine...poate asa o sa dau idei celor carora au ramas in pana de inspiratie in bucatarie.
dyana
...sau celor care nu au inspiratie deloc laugh.gif Eu, in afara de mancare traditionala, nu ma incumet sa fac nimic; noroc ca fetei mele ii place.

Spor la gatit si la fotografiat! smile.gif
hanuk26
Mai intai sa incepem cu niste aperitive....POFTA MARE!...

Poftiti la masa!

Platou aperitive:snitele pui,porc,cabanos,chiftelute.

Rulouri sunca praga cu salata boeuf.

Vinete cu maioneza si ceapa.

Salata boeuf.

Ciuperci cu maioneza.
Alondra
Bun topicul!Poate ma inspir si eu de aici! bananab.gif
Intrebare: ce mancaruri faci de Craciun si Revelion? biggrin.gif
Ca acum asta e trendul! biggrin.gif Eu trebuie sa ma prezint in mai multe locuri anul asta cu mancaruri deiferite, asa ca imi trebuie idei, mai ales de aperitive! rolleyes.gif
hanuk26
Continuam cu masa de pranz: Pofta mare!

Ciorba de perisoare.

Friptura curcan la cuptor.
hanuk26
Si bine-nteles ne trebuie si ceva "sweet" ..cate putin.. tongue.gif

Gogosi..yumiiiiiii

Cremes.

Cocus/Arici...mare succes a avut de REV anul trecut.
hanuk26
QUOTE(dyana @ Dec 15 2008, 12:09 AM) *
...sau celor care nu au inspiratie deloc laugh.gif Eu, in afara de mancare traditionala, nu ma incumet sa fac nimic; noroc ca fetei mele ii place.

Spor la gatit si la fotografiat! smile.gif


Iti multumesc pt incurajari.. tongue.gif
Poate te ajuta...
hanuk26
QUOTE(alondramona @ Dec 15 2008, 03:33 PM) *
Bun topicul!Poate ma inspir si eu de aici! bananab.gif
Intrebare: ce mancaruri faci de Craciun si Revelion? biggrin.gif
Ca acum asta e trendul! biggrin.gif Eu trebuie sa ma prezint in mai multe locuri anul asta cu mancaruri deiferite, asa ca imi trebuie idei, mai ales de aperitive! rolleyes.gif


Mda...buna intrebare...inca nu stiu sigur ...varietatea ...insa sigur de Craciun voi avea sarmalute...
Anul acesta de REV il vom petrece mai multe familii la o cabana in Bran asa ca voi fi si eu nevoita sa impresionez cu ceva nou in meniu...printre ele va fi sigur si Raffaello de casa...care de abia imi ramaneau pt seara de Rev in anii trecuti... liwlol.gif
De aperitive ..nu-mi fac probleme....oricum voi mai posta si zilele astea ca mai am o gramada...
Va urez doar : vizionare placuta..
Alondra
QUOTE(hanuk26 @ Dec 15 2008, 04:11 PM) *
Raffaello de casa...care de abia imi ramaneau pt seara de Rev in anii trecuti... liwlol.gif
De aperitive ..nu-mi fac probleme....oricum voi mai posta si zilele astea ca mai am o gramada...
Va urez doar : vizionare placuta..

Gand la gand cu bucurie! La Raffaello ma gandeam si eu pt una din ocazii, ca e cam singura chestie dulce care imi iese si mie! doh.gif Tu cum le faci? Pt cand ai timp, sa-mi scrii si mie reteta, te rog!Mersi! notworthy.gif
Si eusa_clap.gif pt toate mancarurile care le faci!Esti gospodina desavarsita! eusa_clap.gif
hanuk26
QUOTE(alondramona @ Dec 15 2008, 04:17 PM) *
Gand la gand cu bucurie! La Raffaello ma gandeam si eu pt una din ocazii, ca e cam singura chestie dulce care imi iese si mie! doh.gif Tu cum le faci? Pt cand ai timp, sa-mi scrii si mie reteta, te rog!Mersi! notworthy.gif
Si eusa_clap.gif pt toate mancarurile care le faci!Esti gospodina desavarsita! eusa_clap.gif


Multumesc....dar nici chiar asa...pe mama nu o voi intrece niciodata...

Eu voi posta diverse dar daca va place ceva anume o sa postez si reteta....

Acum merg sa pregatesc ceva de mancare pt sot ca vine de l munk...mai vb. oFloare.gif
ninina
waw....dulciurile imi plac si mie bananab.gif bananab.gif bananab.gif vreau si eu....moartea mea Cremesul....as vrea si eu reteta...te rog,,,,dar sa sti ca mi-ai facut o pofta....de ceva dulce...
Esti o gospodina super... floare2.gif
anku
mie imi vine apa in gura..... oFloare1.gif
tina71
si eu vreu reteta de Raffaello si cremes please notworthy.gif notworthy.gif
hanuk26
Cautand prin caietul meu virtual facut dupa cele ale mamei am descoperit o multime de alte retete super pe care o sa le fac in viitorul apropiat tongue.gif

O prima reteta ceruta: BOMBOANE RAFAELLO

- ¼ kg lapte praf
- 200 gr zahar
- 1 pachet unt
- ½ ml esenta de migdale
- alune de pus in mijloc ,stafide..sau ce doriti.

Laptele praf se amesteca cu untul apoi cu zaharul si se adauga esenta.
Se framanta bine si se pune la rece in frigider minim 1 ora, apoi se fac bilute in mijlocul carora se baga alune..stafide sau orice va place mai mult, la final se dau prin nuca de cocos.
hanuk26
CREMES

Foi:
- 3 galb
- 1 lg zahar
- 1 pahar smantana dulce si groasa ( cam 150 ml )
- 1 varf cutit sare

Se amesteca toate pana se formeaza un aluat care se intinde dupa forma in care aveti tava de prajituri.

- 1 lg untura porc
- 150 gr faina

Se framanta bine. Apoi se intinde usor pe toata suprafata aluatului. Se ruleaza precum cozonacul si se taie in 2 parti egale, care la randul lor se intind la dimensiunea tavii.
Foile se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu putin ulei si pudrat cu putina faina, la foc potrivit cam 15-20 min, incat sa prinda o culoare rozalie.

Crema:
- 3 galb
- 2 pahare zahar ( de 200 gr )
- 3 pahare faina (de 200 gr )
- 1 l lapte caldut

Se amesteca toate pana devine o pasta care se pune apoi la foc mic pe aragaz amestecandu-se continuu sa nu se prinda de fund pt ca se intareste si se va arde si afuma. Se adauga si cateva pliculete de zahar vanilat in functie de preferinta gustului. Cand s-a intarit se lasa undeva la rece 30-45 min amestecandu-se din cand in cand. Cand mai e inca putin cald se amesteca cu 1 pct margarina sau unt pana se omogenizeaza si se lasa in continuare la rece.

*Separat cele 6 albus se bat spuma cu 4 lg zahar care apoi se amesteca usor cu crema rece.
** la final crema se pune intre cele 2 foi iar deasupra se pudreaza cu zahar praf sau vanilat.
hanuk26
O alta serie de aperitive facute cu diverse ocazii:

Aperitive de Craciun: mezeluri,toba,cartabos,branza burduf,slanina,rosii,ceapa.

Chiftelute,cabanos,kaizer,masline,snitele,ardei,telemea.

Platou rulouri sunca, bilute branza burduf,chiftelute,rosie si salata verde. Platou ardei umpluti cu branza vita amestecata cu smantana, pateu porc,rosii, ceapa.Platou cu oua umplute si un bol cu salata de boeuf.

Aceleasi dar in plus si un bol cu icre.
ninina
QUOTE(hanuk26 @ Dec 15 2008, 11:52 PM) *
CREMES

Foi:
- 3 galb
- 1 lg zahar
- 1 pahar smantana dulce si groasa ( cam 150 ml )
- 1 varf cutit sare

Se amesteca toate pana se formeaza un aluat care se intinde dupa forma in care aveti tava de prajituri.

- 1 lg untura porc
- 150 gr faina

Se framanta bine. Apoi se intinde usor pe toata suprafata aluatului. Se ruleaza precum cozonacul si se taie in 2 parti egale, care la randul lor se intind la dimensiunea tavii.
Foile se coc pe dosul tavii unse in prealabil cu putin ulei si pudrat cu putina faina, la foc potrivit cam 15-20 min, incat sa prinda o culoare rozalie.

Crema:
- 3 galb
- 2 pahare zahar ( de 200 gr )
- 3 pahare faina (de 200 gr )
- 1 l lapte caldut

Se amesteca toate pana devine o pasta care se pune apoi la foc mic pe aragaz amestecandu-se continuu sa nu se prinda de fund pt ca se intareste si se va arde si afuma. Se adauga si cateva pliculete de zahar vanilat in functie de preferinta gustului. Cand s-a intarit se lasa undeva la rece 30-45 min amestecandu-se din cand in cand. Cand mai e inca putin cald se amesteca cu 1 pct margarina sau unt pana se omogenizeaza si se lasa in continuare la rece.

*Separat cele 6 albus se bat spuma cu 4 lg zahar care apoi se amesteca usor cu crema rece.
** la final crema se pune intre cele 2 foi iar deasupra se pudreaza cu zahar praf sau vanilat.

MUltumesc draga mea mult floare2.gif floare2.gif VReau sa fac si eu intr-o zi..sper sa.mi iasa ceva laugh.gif
hanuk26
Ceva gustos pt pranz:

O ciorba de vacuta.

O friptura de porc cu pireu si varza murata ...

sau poate ceva mai usor...

O mamaliguta cu branza de vaci si smantana..iummyyy
hanuk26
QUOTE(ninina @ Dec 15 2008, 11:40 PM) *
MUltumesc draga mea mult floare2.gif floare2.gif VReau sa fac si eu intr-o zi..sper sa.mi iasa ceva laugh.gif


Cu placere...nu are cum sa nu iasa....asta e si prajitura mea preferata, si mai am una super care am postat-o la bucatarie..dar o sa o pun si aici cu poza...la fel de delicioasa...
dyana
mai are rost sa iti spun ce gospodina minunata esti? partners.gif
hanuk26
QUOTE(dyana @ Dec 15 2008, 11:48 PM) *
mai are rost sa iti spun ce gospodina minunata esti? partners.gif


rolleyes.gif bouncy.gif Ooo...Doamne o sa mi-o iau in cap de la atatea laude... liwlol.gif ...multumesc inca o data..
dyana
QUOTE(hanuk26 @ Dec 15 2008, 11:51 PM) *
rolleyes.gif bouncy.gif Ooo...Doamne o sa mi-o iau in cap de la atatea laude... liwlol.gif ...multumesc inca o data..

pai ai cam avea toate motivele rolleyes.gif
hanuk26
Si nu in ultimul rand niste mici "dulcegarii" eating.gif tongue.gif


Rulada cu frisca si banane.

Cornulete si haiose cu gem si rahat.

Prajituri diverse dar cea cu glazura de ciocolata e Snikersul...urm reteta..
hanuk26
Reteta la super prajitura cu care am facut furori de Sf Andrei, caci asa ma numesc.

PRAJITURA SNIKERS

Blat:
- 200 gr zahar
- 5 albusuri
- 200 gr nuca macinata
- 3 lg faina
- 1 praf copt / stins otet

-5 albusuri se bat spuma tare cu zaharul apoi se mai bat inca 5 min deasupra la aburi ( pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa ), se adauga 200 gr nuca macinata si 3 lg faina amestecand usor, se stinge si 1 praf de copt. Se baga la cuptor max 30 min la foc mic.

Crema:
o 5 lg zahar
o 5 galbenusuri
o 2 lg faina

- cele 5 galb se freaca cu cele 5 lg zahar pana se ingroasa si fac spuma apoi se adauga cele 2 lg faina.

o 8 lg zahar
o 1 pachet margarina RAMA
o 200 gr nuca prajita taiata marunt

- cele 8 lg zahar se fac caramel ( culoarea maronie…nu se arde…atat pana se topeste tot ) cand s-a caramelizat se adauga 1 pct RAMA si se amesteca pana se topeste si ea apoi punem si cele 200 gr nuca prajita.

- Se amesteca apoi caramelul si crema de galbenus si se mai da in clocot 5 min. Se pune la rece.

Glazura:
- 6 lg apa
- 6 bucati ciocolata menaj
- putin ulei

= toate astea se topesc la foc mic

*** Cand s-a racit blatul se pune deasupra crema tot rece iar peste ea glazura cand se ia de pe foc.

**** succes garantat si gust delicios.

Cam asa ar trebui sa arate la final..
G.Raluca
Spune-mi te rog cate grame are 1 pachet de margarina Rama...250gr ca si un pachet de unt?

Felicitari din partea mea ! trandafir.gif

tina71
multam de retete. abia astept sa le incerc partners.gif
Luka
QUOTE(hanuk26 @ Dec 16 2008, 12:10 AM) *
Reteta la super prajitura cu care am facut furori de Sf Andrei, caci asa ma numesc.

PRAJITURA SNIKERS

Blat:
- 200 gr zahar
- 5 albusuri
- 200 gr nuca macinata
- 3 lg faina
- 1 praf copt / stins otet

-5 albusuri se bat spuma tare cu zaharul apoi se mai bat inca 5 min deasupra la aburi ( pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa ), se adauga 200 gr nuca macinata si 3 lg faina amestecand usor, se stinge si 1 praf de copt. Se baga la cuptor max 30 min la foc mic.

Crema:
o 5 lg zahar
o 5 galbenusuri
o 2 lg faina

- cele 5 galb se freaca cu cele 5 lg zahar pana se ingroasa si fac spuma apoi se adauga cele 2 lg faina.

o 8 lg zahar
o 1 pachet margarina RAMA
o 200 gr nuca prajita taiata marunt

- cele 8 lg zahar se fac caramel ( culoarea maronie…nu se arde…atat pana se topeste tot ) cand s-a caramelizat se adauga 1 pct RAMA si se amesteca pana se topeste si ea apoi punem si cele 200 gr nuca prajita.

- Se amesteca apoi caramelul si crema de galbenus si se mai da in clocot 5 min. Se pune la rece.

Glazura:
- 6 lg apa
- 6 bucati ciocolata menaj
- putin ulei

= toate astea se topesc la foc mic

*** Cand s-a racit blatul se pune deasupra crema tot rece iar peste ea glazura cand se ia de pe foc.

**** succes garantat si gust delicios.

Cam asa ar trebui sa arate la final..



Multumim pentru reteta , arata tentant si cred ca-i buna ! Intrebare : pot sa pun unt in loc de margarina ? Vreau sa o fac si eu ! notworthy.gif floare2.gif
USA
auci.....sorry.....nu trebuia sa intru aici..e lesin instant..mai ales la o foame ca a mea de acum... unsure.gif unsure.gif
G.Raluca
QUOTE(Luka @ Dec 16 2008, 10:50 PM) *
Multumim pentru reteta , arata tentant si cred ca-i buna ! Intrebare : pot sa pun unt in loc de margarina ? Vreau sa o fac si eu ! notworthy.gif floare2.gif



Asta vroiam sa stiu si eu daca pachetul de margarina Rama este egal cu un pachet de unt...
Te pup Luka,draga mea! floare2.gif
TESYMO
QUOTE(USA @ Dec 16 2008, 09:52 PM) *
auci.....sorry.....nu trebuia sa intru aici..e lesin instant..mai ales la o foame ca a mea de acum... unsure.gif unsure.gif

liwlol.gif liwlol.gif
Luka
QUOTE(G.Raluca @ Dec 16 2008, 09:55 PM) *
Asta vroiam sa stiu si eu daca pachetul de margarina Rama este egal cu un pachet de unt...
Te pup Luka,draga mea! floare2.gif



tzuc.gif hug.gif tzuc.gif
hanuk26
liwlol.gif ce simpatice sunteti fetelor...
se poate pune orice..unt sau margarina....untul are 200 gr si cubul Rama Maestro pt praji are 250 gr...dar nu are nimik daunator aceasta diferenta...

hanuk26
Sa vedem ce mai gasim azi prin calculator bun de postat...ca am o multime de poze dar nu sunt chiar toate facute pt vitrina ( tongue.gif )
hanuk26
Ups...my mistake, am uitat sa postez pt fripturi si cu ce anume se mananca sa taie greata liwlol.gif


hanuk26
O alta idee de pranz foarte rapida ar fi :

Tocanita ce ciuperci cu smantana...cu mamaliguta sau paine de secara...sa nu ne ingrasam mai mult laugh.gif tongue.gif
hanuk26
De Craciun sau Revelion....ceva bun de rontait....( merge si cu bere liwlol.gif ) :

Saratele..in forma de bradut, stelute,,,etc..
hanuk26
Iar cand vom fi cu burtile pline....bune pt digestie ar fi niste fructe:




hanuk26
Am cam neglijat acest subiect dar voi incerca sa recuperez de acum... eating.gif liwlol.gif
hanuk26
reteta asta am inventat-o combinand ingredientele de la alte 3-4 prajituri iar rezultatul a fost mai mult decat satisfacator...delicios eating.gif

hanuk26
Prajitura ANDREEA

Blat pt 4 foi: 3 galb + 1 albus, 100 gr untura, 50 gr margarina/unt, 2-3 lg smantana/50 ml lapte, 50 gr zahar, praf copt, faina cat cuprinde.

Se amesteca toate si se fac 3 portii egale pt 3 foi iar 1 pe jumatate.

1. cele 4 albusuri se bat spuma tare apoi se adauga pe rand cele 3 galbenusuri .
2. untura se amesteca cu margarina/untul se adauga smantana si zaharul
3. se amesteca apoi 1. si 2. si se adauga faina amestecata cu praful de copt.(.de preferinta stins cu o lingura lapte)..pana devine un aluat bun de intins.
4. dupa ce se framanata cam 10 minute , se lasa 30 min sa stea la rece
5. se taie in 4 parti ...3 egale(mai mari) si una mai mica cat sa fie pt o foaie la jumatatea tavii ca dimensiune.
6. se coc pe rand toate foile pana nu se mai lipeste aluatul de scobitoare (asa verifici daca e facuta)..dar nu deschizi usa la aragaz mai repede de 10 min...si au o culoare rozalie...

Crema: 1 foaie se sfarama( cea mai mica) si se amesteca cu 1 budinca de vanilie si 20 gr margarina.

1. cand s-au racit foile , cea mai mica se sfarama cat mai fin(poti sa o pisezi cu un facalet)
2. separat faci o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj si o dai la rece
3. cand s-a racit o amesteci cu margarina
4. incorporezi foaia sfaramata in budinca amestecand foarte bine.
5. incepi sa pui intre cele 3 foi crema (s-ar putea sa-ti fie prea multa si sa-ti ramana dar nu-i nimik e foarte buna de mancat si goala )

Glazura: 2 albus batute spuma cu 100 gr zahar deasupra la aburi se intinde pe prajitura iar cand e aproape intarita se rade ciocolata peste ea.

1. albusurile se bat spuma tare apoi se adauga si zaharul
2. separat pui inainte pe aragaz la fiert apa intr-o cratita, peste aburii careia vei mai bate albusurile pana devine o crema aurie
3. se pune deasupra ultimei foi iar cand e aproape intarita razi si niste ciocolata

CAM ATAT...SPER SA-TI IASA...BAFTA SI POFTA MARE!!!!
VALERIA OANA
hanuk26
QUOTE(VALERIA OANA @ Jan 23 2009, 06:12 PM) *


arata foarte bine eating.gif Valeria..dar imi poti spune si ce e cu reteta ..??? unsure.gif
hanuk26
Reteta de azi pt musafiri a fost : pui umplut la cuptor..yumii






umplutura: carne tocata de porc, ficatei si pipote de la pui, ciuperci, ceapa, 1 ou, condimente - se calesc putin si se amesteca cu 2-3 linguri coniac.
dupa ce se umple, se coase la fund ca sa nu iasa umplutura si se unge pe toate partile cu putina miere amestecata cu vin. in tava se pun 1-2 pahare cu vin alb/rosu cu putina apa si legume..morcovi, cartofi, chiar si cateva bucati de mar..e fff gustos. in cca 2 ore e gata..pofta mare!


hanuk26
O noua zi alta mancare:

ficatei de pui cu ciuperci si macaroane

prajitura cu foi de napolitane

crema de vanilie facuta la rece

orez cu lapte si scortisoara
ninina
QUOTE(hanuk26 @ Feb 1 2009, 03:26 PM) *
O noua zi alta mancare:

prajitura cu foi de napolitane

orez cu lapte si scortisoara

Mmmmmmmm ce de bunatati.....imi place praji cu foi de napolitane, tu cu ce la umpli???
Ce sa mai zic de orezul cu lapte,,,ca mi-ai facut o pofta........ trandafir.gif trandafir.gif
Super bunatati...esti o bucatareasa super.... oFloare1.gif trandafir.gif
adioana708
bun topic.......prajitura mea preferata e cea cu branza, ornata cu frisca si caramel lichid.ce ziceti?
hanuk26
sa ne dai reteta si o poza daca ai.... laugh.gif laugh.gif wink.gif
hanuk26
CREMA PT FOI DE NAPOLITANE

(1) 200 gr zahar+5 oua intregi(se bat spuma)
(2) 200 gr zahar, 300 gr nuci taiate marunt, 200 gr unt, zeama de la 1 lamaie,

se amesteca (1) cu (2) pe foc pana face basici de aer.
adioana708
QUOTE(hanuk26 @ Feb 1 2009, 02:58 PM) *
sa ne dai reteta si o poza daca ai.... laugh.gif laugh.gif wink.gif
p

buna deocamdata reteta ca poze nu prea am facut la mancaruri......dar o sa incep...
prajitura cu branza

baza.125 gr. biscuiti sfaramati se amesteca cu 1-2 linguri zahar si 75 gr unt sau margarina topita.se pune amestecul in tava si se apasa bine cu mana.eu in tava pun mai intai hartie de copt si apoi o ung bine cu margarina.
umplutura-2 cutii de branza philadelphia(400 gr.), 4 oua, 1 esenta vanilie, suc si coaja de la o lamaie, 3/4 pahar zahar, 5 linguri sterse de faian si 3/4 pahar smantana sau frisca.(paharul luat ca masura e ca si cel de iaurt mic)
se amesteca branza, vanilia si lamaia.se adauga treptat 1/4 pahar zahar, galbenusurile, faina si frisca. apoi se bat spuma albusurile cu restul de zahar.se amesteca cele doua compozitii si se pun peste biscuiti.dai la cuptor la 160 de grade aproximativ 1 ora.nu isi schimba culoarea deasupra!!verifici cu scobitoarea.lasi la racit. in momentul servirii ornezi cu frisca la tub si caramel lichid.o sa fac curand si o sa-i si poze sa le postez.acum am o rulada cu budinca de ciocolata si banana. dupa ce o termin o sa o fac pe cea de branza.ok?
spor la gatit!!
hanuk26
ok..multumim de reteta... oFloare.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.