Reteta la super prajitura cu care am facut furori de Sf Andrei, caci asa ma numesc.
PRAJITURA SNIKERSBlat:- 200 gr zahar
- 5 albusuri
- 200 gr nuca macinata
- 3 lg faina
- 1 praf copt / stins otet
-5 albusuri se bat spuma tare cu zaharul apoi se mai bat inca 5 min deasupra la aburi ( pe aragaz se pune la fiert o oala cu apa ), se adauga 200 gr nuca macinata si 3 lg faina amestecand usor, se stinge si 1 praf de copt. Se baga la cuptor max 30 min la foc mic.
Crema:o 5 lg zahar
o 5 galbenusuri
o 2 lg faina
- cele 5 galb se freaca cu cele 5 lg zahar pana se ingroasa si fac spuma apoi se adauga cele 2 lg faina.
o 8 lg zahar
o 1 pachet margarina RAMA
o 200 gr nuca prajita taiata marunt
- cele 8 lg zahar se fac caramel ( culoarea maronie…nu se arde…atat pana se topeste tot ) cand s-a caramelizat se adauga 1 pct RAMA si se amesteca pana se topeste si ea apoi punem si cele 200 gr nuca prajita.
- Se amesteca apoi caramelul si crema de galbenus si se mai da in clocot 5 min. Se pune la rece.
Glazura: - 6 lg apa
- 6 bucati ciocolata menaj
- putin ulei
= toate astea se topesc la foc mic
*** Cand s-a racit blatul se pune deasupra crema tot rece iar peste ea glazura cand se ia de pe foc.
**** succes garantat si gust delicios.
Cam asa ar trebui sa arate la final..