QUOTE(anastasia80 @ Nov 10 2009, 11:51 PM)
Fetelor care ati facut dovleac copt, va rog din suflet sa imi spuneti si mie cu ce l-ati combinat ca sa nu mai dau in urma ca nu prea am timp de stat la calc. L-am luat de 2 zile dar nu l-am facut pentru ca nu stiam cu ce sa il combin, asa ca l-am tinut pana intru pe forum ca sa imi spuneti si mie cu ce sa il fac. Va multumesc mult de tot.
Eu i-am dat cu branzica sau cu iaurt, dar se mai poate da in combinatie cu lapte sau cu galbenus de ou. Uite cateva retete:
Piure de dovleac cu lapteIngrediente:- 600 g dovleac placintar
- lapte de la san sau formula de lapte
- ulei de masline
Mod de preparare Incalzeste cuptorul la 175 oC. Taie dovleacul in doua si curata-l de seminte si fibre. Pune dovleacul intr-o tigaie. Toarna apa peste el, astfel incat sa-l acopere. Tine-l la cuptor pana cand devine moale atunci cand este intepat cu furculita (aprox. 45 - 60 de minute). Dupa ce dovleacul este moale, lasa-l sa se raceasca.
Scoate pulpa cu o lingura si paseaza-o cu ajutorul unui blender pana cand devine o pasta fina. Adauga lapte pentru a subtia piureul, pana cand obtii consistenta potrivita pentru nevoile copilului tau.
Adauga cateva picaturi de ulei de pentru a acoperi nevoia de grasimi "bune" ale bebelusului.
Piure de dovleac cu galbenus de ou Ingrediente: - 140 g de dovleac;
- 1 ou tare (pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul, albusul poate crea alergii),
- o bucatica de unt.
Mod de preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele si samburii, se taie in bucati. Se fierb bucatile in oala sub presiune. Intre timp, se fierb un ou tare. Dovleacul se scurge, se adauga galbenusul, se zdrobeste totul.
Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelus.