Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Horoscop Totemic
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Horoscop
liliana2u
Horoscopul totemic este horoscopul specific indienilor sud-americani si are multe trasaturi in comun cu cel european. Ca si in zodiacul european, fiecarei zodii reprezentate de un animal ii corespunde o anumita perioada a anului, iar persoanei nascute in acel interval de timp, prin analogie, ii sunt asociate anumite trasaturi ale animalulul respectiv.

In conceptia indienilor sud-americani existau 12 totemuri (animale) care ii protejau de spiritele rele si de vointa carora depindeau bunastarea si prosperitatea vietii lor. Pentru a le invoca protectia si a le atrage bunavointa, indienii purtau la gat simbolurile animalelor in zilele care le corespundau din punct de vedere calendaristic.

1. Uliul (21 Martie - 19 Aprilie) -

Uliul este o pasare pe care o asociem cu libertatea si maretia. Persoanele aflate sub patronajul uliului incerca precum pasarea sa se desprinda de sol si sa atinga inaltimile. Sunt niste fiinte superioare, indraznete, gata oricand sa se avante si sa probeze necunoscutul.In drumul lor nu se lasa influentati nici de propria persoana si nici de cei din jur. Au o mare vivacitatea intelectuala si o inclinatie innascuta pentru a conduce. Cei nascuti sub acest semn sunt mereu in cautarea armoniei si a echilibrului interior. Sunt mai putini interesati de iubire, decat de gasirea propriului drum interior.



2. Castorul (20 Aprilie - 20 Mai) -

Staruinta si insistenta sunt trasaturile de baza care ii vor asigura acestui semn succesul in viata. Persoanele nascute in aceasta perioada iubesc luxul si abundenta, insa nu le vor de-a gata, ci fac tot ce le sta in putinta pentru a le obtine prin fortele proprii. Sunt persoane pasnice ce viseaza la fericirea unui camin linistit. Exigenti cu ei insisi, sunt insa rabdatori si intelegatori fata de cei din jur. Au un farmec aparte, cucerind iremediabil prin buna dipozitie si caldura sufleteasca pe care le imprastie in jur. Au in schimb un simt al proprietatii foarte dezvoltat si devin de nerecunoscut atunci cand cineva atenteaza la ceea ce le apartine de drept.



3. Cerbul (21 Mai - 20 Iunie) -

Acest animal are o noblete specifica ce impune respect si admiratie celor din jur. Cei nascuti sub acest semn au o mare capacitate de adaptare, stabilesc cu usurinta contacte si relatii noi. Oriunde se duc, capetele se intorc dupa ei, toti isi doresc sa ii aiba in preajma. Nu pentru ca ar avea o stea in frunte, insa felul lor de a fi: energic, vioi, optimist si temperamental atrage precum un magnet. Menirea lor pe pamant, cred ei, este ca sa iubeasca. Sunt patimasi, nestatornici din fire, bat vesnic din poarta in poarta intreband daca in acest loc se afla iubirea. Sunt nestatornici, chiar si atunci cand iubesc cu adevarat, le este greu sa ramana fideli.



4. Ciocanitoarea (21 Iunie - 21 Iulie)

- Ciocanitoarea este o pasare harnica, perseverenta, ce actioneaza nu doar pentru binele sau, ci si pentru al celorlalti. Persoanele acestui semn sunt firi practice, ce reusesc cu usurinta in stiintele exacte, avand un sistem valoric precis si foarte bine pus la punct. Desi sunt dispuse sa-i accepte pe cei din jur asa cum sunt, cu bune si cu rele, se simt in largul lor doar in cadrele mai intime. Au o intuitie de aur atunci cand vine vorba de aprecierea caracterelor umane, insa autoevaluarea lasa mult de dorit. Sunt mult prea critice cu propria persoana.



5. Nisetrul (22 Iulie - 21 August)

- Nisetrului ii place sa se bucure de o libertate cat mai mare. Adaptabile si flexibile, persoanele acestui semn stiu cel mai bine cum sa reuseasca in viata. Poate ca nu au perseverenta castorului sau sarmul cerbului, insa vor avea mult noroc in viata. Dau din coate, se zbat, isi croiesc loc in stanga si in dreapta si se strecoara abil printre valurile de greutati, fara ca sa se raneasca. S-au nascut cu un al saselea simt care le spune cand este momentul oportun si locul potrivit pentru a actiona. Ceea ce si fac.. Si o fac destul de bine! In iubire insa, pretentiile lor sunt usor prea ridicate. Degeaba se vaita ca sufletul pereche nu exista. El exista, insa au trecut de atatea ori pe langa ei fara sa-i acorde atentia cuvenita.



6. Ursul ( 22 August - 21 Septembrie)

- Atunci cand este morocanos si nu atat de bine dispus, ursul trebuie lasat in apele lui. In marea majoritate a timpului insa, nativii acestei zodii sunt niste persoane echilibrate, cu o bogata forta interioara, elocvente, diplomate si capabile sa protejeze pe aceia care le solicita ajutorul. Sunt niste parinti desavarsiti, pot avea performante extraordinare in domeniile educatiei si ale psihopedagogiei. Nu iau decizii foarte repede, insa de cele mai multe ori acestea sunt juste si bine chibzuite. Nu tin cont de prima impresie si se bazeaza de cele mai multe ori pe fapte, decat pe opinii. Cu toate ca par foarte calmi, in momentul in care paharul s-a umplut, furia lor este devastatoare. In aleg partenerul de viata pornind de la criteriul fidelitatii.



7. Corbul (22 Septembrie - 22 Octombrie)

-Fara voia sa, corbul este uneori ocolit de cei din jur.. Cei care il cunosc insa cu adevarat, stiu care este adevarata sa valoare si il apreciaza pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce pare. Nativul acestei zodii nu cauta sa starneasca simpatia celor din jurul sau. El se simte bine atata timp cat, in lumea sa, toate sunt bune si frumoase. Restul conteaza mai putin. Nu are deloc obsesia aparentelor, ci pe cea a profunzimii. Tot ceea ce este superficial ii repugna. Singuratic in viata, existenta sa sta insa sub semnnul norocului. Prin iubire, va cunoste de-a lungul vietii transformari profunde, schimbari pozitive, menite sa ii afecteze profund personalitatea.



8. Sarpele (23 Octombrie - 22 Noiembrie)

Sarpele, protectorul acestui semn, ii face pe nativii acestui semn sa fie maleabili, adaptivi, curajosi chiar, insa si impulsivi, nervosi, brutali si extraordinar de rai atunci cand sunt raniti. Fire placuta si prietenoasa in general, Sarpelui ii place sa fie in permanenta in jurul oamenilor, judecand, emitand opinii si aruncand sugestii in stanga si in dreapta. Are insa un ego foarte sensibil. Atunci cand se simte respins sufera, tace si se retrage temporar in coltul sau. Data viitoare se asigura ca el va fi cel care respinge, si nu cel atacat si respins. Probabil ca Sarpele este cea mai senzuala zodie a horoscopului totemic pentru ca, in majoritatea cazurilor, sexul opus il gaseste pur si simplu irezistibil.



9. Bufnita (23 Noiembrie - 21 Decembrie)

- Din cele mai vechi timpuri bufnita a fost considerata un simbol al intelepciunii si al capacitatii de a rationa. Cei nascuti sub acest semn sunt niste luptatori neinfricati ai dreptatii, fiind dispusi sa mearga pana in panzele albe in numele convingerilor personale. Natura sa interioara este una simpla, insa nu putem spune acelasi lucru si despre pretentiile sale materiale. Avizi dupa bogatie si faima, intreaga lor viata se invarte in jurul inavutirii. Si pentru ca simtul lor exagerat al dreptatii nu-i lasa sa obtina acest lucru prin metode necurate, vor incerca sa o obtina prin metodele stiute de ei. Vor avea perioade in viata in care, pe baza acestui motiv, ii vor neglija pe cei dragi.



10. Gasca (22 Decembrie - 19 Ianuarie)

- Nu exista adancimi de neinteles in caracterul persoanelor nascute sub acest semn. In personalitatea acestora nu exista nimic care nu poate fi nedescifrat, totul este simplu si usor de observat. Au o sinceritate si o naivitate de copii si un zambet in care li se citeste sufletul. Sunt iubitoare de arta si cultura si sunt niste persoane generoase si amabile. In relatiile cu aceasta zodie, cei din jur se vor lovi de o mare problema: nu stiu cum sa le abordeze. Nimeni nu intelege cum niste fiinte atat de dulci, se lasa cucerite atat de greu. Poate ca sunt sincere, insa nu se lasa atat de usor influentate de catre cei din jur.



11. Vidra (20 Ianuarie - 18 Februrie) -

Vidra reprezinta un semn al contrariilor. Cand agresiva si hotarata, cand schimbatoare si influentabila, cand realista si practica, cand romantica si naiva. Daca ai ca partener de viata o persoana nascuta sub acest semn, pregateste-te pentru mari suprize. Atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de aflat despre ea, atunci te va surprinde prin ceva nou. Este capabila sa se entuziasmeze ca un copil, dar si sa lupte neinfricata ca un barbat. O impresioneaza si luxul si splendoarea, dar si lucrurile marunte, aparent banale.



12.Lupul (19 Februarie - 20 Martie) -

Nu exista zodie in tot horoscopul mai doritoare de senzatii tari si care sa aiba mai mult curaj decat Lupul. Dinamici si vesnic in cautarea de victime, nativii acestui semn nu prea au simtul masurii. Tot ceea ce fac fac cu intensitate: iubesc intens, urasc la fel de intens si dusmanesc si dincolo de moarte. Le place sa domine si sa preia controlul. Iau decizii pripite, sub influenta momentului, pe care mai apoi le regreta. Daca ai insa ca prieten un nativ Lup, fii insa sigur ca il ai pentru viata. Lupul este genul de persoana care ar fi dispus sa faca orice pentru persoanele la care tine cu adevarat. Chiar daca acest lucru inseamna sa aiba tot universul impotriva sa...

dyana
QUOTE(mallina2u @ Aug 14 2008, 11:18 AM) *
12.Lupul (19 Februarie - 20 Martie) -

Nu exista zodie in tot horoscopul mai doritoare de senzatii tari si care sa aiba mai mult curaj decat Lupul. Dinamici si vesnic in cautarea de victime, nativii acestui semn nu prea au simtul masurii. Tot ceea ce fac fac cu intensitate: iubesc intens, urasc la fel de intens si dusmanesc si dincolo de moarte. Le place sa domine si sa preia controlul. Iau decizii pripite, sub influenta momentului, pe care mai apoi le regreta. Daca ai insa ca prieten un nativ Lup, fii insa sigur ca il ai pentru viata. Lupul este genul de persoana care ar fi dispus sa faca orice pentru persoanele la care tine cu adevarat. Chiar daca acest lucru inseamna sa aiba tot universul impotriva sa...

hai ca asta e o gluma buna liwlol.gif liwlol.gif
sper sa si reusesc, nu doar sa imi doresc biggrin.gif
ruxy
Absolut extraordinar rolleyes.gif ...multumesc mallina partners.gif
liliana2u
nu e gluma, dyana, mie chiar mi se potriveste, de-asta l-am si postat, ca pare verosimil.. by the way, eu sunt Castor rolleyes.gif
sper sa inspire pe toti cei interesati!
aurelia_hadarau
QUOTE(mallina2u @ Aug 14 2008, 12:18 PM) *
nu e gluma, dyana, mie chiar mi se potriveste, de-asta l-am si postat, ca pare verosimil.. by the way, eu sunt Castor rolleyes.gif
sper sa inspire pe toti cei interesati!

me too..........
cristina321711
Ms, eu si sotul suntem ursi si fetele sunt uliu si ciocanitoare.Merge cat de cat.
dyana
QUOTE(mallina2u @ Aug 14 2008, 12:18 PM) *
nu e gluma, dyana, mie chiar mi se potriveste, de-asta l-am si postat, ca pare verosimil.. by the way, eu sunt Castor rolleyes.gif
sper sa inspire pe toti cei interesati!

pai de asta ma si intrebam daca e gluma...ti se pare ca eu as putea fi Lup? biggrin.gif liwlol.gif
liliana2u
QUOTE(dyana @ Aug 14 2008, 05:35 AM) *
pai de asta ma si intrebam daca e gluma...ti se pare ca eu as putea fi Lup? biggrin.gif liwlol.gif


in unele situatii, da.. ai mult curaj pt ceea ce ai facut pana acum si cred ca esti o prietena adevarata, restul or fi generice.. stii ca exceptia confirma regula rolleyes.gif
Mih@ela
Oau,am in casa 2 lupi rolleyes.gif ,iar eu...chiar ca sunt uliu... wink.gif
Multumim,mallina floare2.gif
meaw_ela
Eu sunt gasca. rolleyes.gif Maja si tati lup..ma mananca cu fulgi cu tot! rolleyes.gif ...
Mih@ela
QUOTE(meaw_ela @ Aug 23 2008, 12:18 AM) *
Eu sunt gasca. rolleyes.gif Maja si tati lup..ma mananca cu fulgi cu tot! rolleyes.gif ...

Gasco!! liwlol.gif LASA CA MAI FACI TU UN VULTUR CEVA... hug.gif tzuc.gif
Alondra
QUOTE(meaw_ela @ Aug 23 2008, 01:18 AM) *
Eu sunt gasca. rolleyes.gif Maja si tati lup..ma mananca cu fulgi cu tot! rolleyes.gif ...

liwlol.gif liwlol.gif liwlol.gif Eu cred totusi ca sunteti 2 cuminti!
meaw_ela
QUOTE(Mih@ela @ Aug 22 2008, 06:21 PM) *
Gasco!! liwlol.gif LASA CA MAI FACI TU UN VULTUR CEVA... hug.gif tzuc.gif

SA STII CA IESE CASTOR....O SA-MI ROADA TOATA MOBILA....SI COPACII DIN CURTE. MA MUT LA LAC LA PADURE MACAR SA SE SIMTA BINE.... DACA STAU SI MA GANDESC DE AIA NE SIMTIM BINE CAND MERGEM LA LAC. . LUPII PRIN PADURE...SI CASTORUL CU MINE PRIN APA.. :liwlol:loL
Mih@ela
QUOTE(meaw_ela @ Aug 23 2008, 01:08 AM) *
SA STII CA IESE CASTOR....O SA-MI ROADA TOATA MOBILA....SI COPACII DIN CURTE. MA MUT LA LAC LA PADURE MACAR SA SE SIMTA BINE.... DACA STAU SI MA GANDESC DE AIA NE SIMTIM BINE CAND MERGEM LA LAC. . LUPII PRIN PADURE...SI CASTORUL CU MINE PRIN APA.. :liwlol:loL

liwlol.gif liwlol.gif gasculitza mea frumoasa,cea din urma va fi cea dintai!
AdeDia
QUOTE(mallina2u @ Aug 14 2008, 11:18 AM) *


3. Cerbul (21 Mai - 20 Iunie) -

Acest animal are o noblete specifica ce impune respect si admiratie celor din jur. Cei nascuti sub acest semn au o mare capacitate de adaptare, stabilesc cu usurinta contacte si relatii noi. Oriunde se duc, capetele se intorc dupa ei, toti isi doresc sa ii aiba in preajma. Nu pentru ca ar avea o stea in frunte, insa felul lor de a fi: energic, vioi, optimist si temperamental atrage precum un magnet. Menirea lor pe pamant, cred ei, este ca sa iubeasca. Sunt patimasi, nestatornici din fire, bat vesnic din poarta in poarta intreband daca in acest loc se afla iubirea. Sunt nestatornici, chiar si atunci cand iubesc cu adevarat, le este greu sa ramana fideli.


Aproape de realitate.In afara de ultima parte mad.gif Si nu mi-e greu deloc oFloare.gif
Alondra
QUOTE(mallina2u @ Aug 14 2008, 11:18 AM) *
12.Lupul (19 Februarie - 20 Martie) -

Nu exista zodie in tot horoscopul mai doritoare de senzatii tari si care sa aiba mai mult curaj decat Lupul. Dinamici si vesnic in cautarea de victime, nativii acestui semn nu prea au simtul masurii. Tot ceea ce fac fac cu intensitate: iubesc intens, urasc la fel de intens si dusmanesc si dincolo de moarte. Le place sa domine si sa preia controlul. Iau decizii pripite, sub influenta momentului, pe care mai apoi le regreta. Daca ai insa ca prieten un nativ Lup, fii insa sigur ca il ai pentru viata. Lupul este genul de persoana care ar fi dispus sa faca orice pentru persoanele la care tine cu adevarat. Chiar daca acest lucru inseamna sa aiba tot universul impotriva sa...

Sunt Lup? ohmy.gif Si nu e adevarat mai nimic decat ce e cu Bold! rolleyes.gif
diana1318
QUOTE(alondramona @ Aug 23 2008, 02:56 AM) *
Sunt Lup? ohmy.gif Si nu e adevarat mai nimic decat ce e cu Bold! rolleyes.gif



liwlol.gif si tu ca si dyana
Alondra
QUOTE(diana1318 @ Aug 23 2008, 03:07 AM) *
liwlol.gif si tu ca si dyana

Da?Nu m-am uitat la ce-a scris ea...dar de muuuulte ori suntem pe aceeasi lungime de unda..asa ca nu m-as mira! smile.gif
liliana2u
QUOTE(dyana @ Aug 14 2008, 05:35 AM) *
pai de asta ma si intrebam daca e gluma...ti se pare ca eu as putea fi Lup? biggrin.gif liwlol.gif


ai dovedit din plin ca esti Lup, chiar numai si pt caracteristica: "daca ai insa ca prieten un nativ Lup, fii insa sigur ca il ai pentru viata. Lupul este genul de persoana care ar fi dispus sa faca orice pentru persoanele la care tine cu adevarat. Chiar daca acest lucru inseamna sa aiba tot universul impotriva sa..."
ai dovedit ca esti prietena adevarata mai mult decat oricine si iti multumesc pt asta! oFloare.gif si iti doresc sa ai parte de toate acele trairi intense, de acea iubire care sa nu moara niciodata si de acei prieteni care sa te spijine si sa te asculte mereu!
simira
liwlol.gif liwlol.gif F fain! Sa vedeti ce familie suntem noi: mama castor, tata lup, fetele nisetru si ciocanitoare! liwlol.gif liwlol.gif
simira
QUOTE(meaw_ela @ Aug 23 2008, 01:08 AM) *
SA STII CA IESE CASTOR....O SA-MI ROADA TOATA MOBILA....SI COPACII DIN CURTE. MA MUT LA LAC LA PADURE MACAR SA SE SIMTA BINE.... DACA STAU SI MA GANDESC DE AIA NE SIMTIM BINE CAND MERGEM LA LAC. . LUPII PRIN PADURE...SI CASTORUL CU MINE PRIN APA.. :liwlol:loL

E pe ...vine un "castoras" meaw_ela?Felicitari!
m.dana43
CE SE MAI POTRIVESTE CARACTERIZAREA ANIMALULUI CE REPREZINTA ZODIA MEA.NU STIU DE UNDE LE GASESTI DAR SUN SUPER.NU STIAM CA SUNT "URSOAICA"DAR SE POTRIVESTE F BINE CU ,CARACTERUL MEU.SUNTEM PERSOANE PUTERNICE SI ECHILIBRATE ,IAR CA SI PARINTI SUNTEM DEDICATI INTR-U TOTUL COPIILOR NOSTRI.
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.