Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Totul Despre... Colesterol
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Terapii si tratamente naturiste
ruxy
Colesterolul este etichetat de o parte a mass mediei dusmanul absolut al sanatatii. Asaltati de alimente "de plastic" ne grabim sa ne protejam, alcatuind o lista de ingrediente "rele" care nu pot decat sa ne distraga atentia de la o evidenta. Colesterolul este un component natural al multor alimente sanatoase deci nu trebuie sa-l evitam in intregime ca un vinovat principal pentru bolile noastre.

Cand e bun colesterolul ?

Organismul il utilizeaza pentru celulele din piele, creier, muschi, ficat si inima. Pentru sinteza unor hormoni si a vitaminei D colesterolul e esential, la fel si pentru formare acizilor biliari care ajuta la digestia grasimilor.

Cum actioneaza

Exista doua tipuri principale de colesterol in circulatie care se imbina intr-un echilibru dinamic. LDL, cand e in exces, se poate depune pe peretii vaselor de sange ducand dupa mai multi ani la ateroscleroza. HDL in cantitati mari are efectul opus: protejeaza impotriva depunerii colesterolului LDL in vase, fiindca il transporta in ficat, unde este metabolizat.

Valori ideale

Valoarea optima de LDL colesterol poate atinge cel mult 130 mg/dL dupa American Heart Association, pe cand cea minima de HDL colesterol, pentru ca acesta sa actioneze protectiv, este de 40 mg/dL.

Colesterolul total de 200 mg/dL reprezinta o valoare normala la omul sanatos, care n-ar trebui sa se ingrijoreze decat cand valoarea creste peste 239 mg/dL.

Cand ne masuram aceasta substanta in sange trebuie sa ne interesam de baremul clinicii la care se face analiza, fiindca valorile variaza la fiecare laborator dupa modul de lucru.

Cum ne intretinem

Colesterolul este un component natural al multor alimente sanatoase deci nu trebuie sa-l evitam in intregime ca un principal vinovat pentru bolile noastre.

Intrebarea care apare este cum putem sa ne pastram un nivel crescut de HDL si o valoare totala a colesterolului in limite sanatoase... ca sa nu ajungem la medicamente.

Sa mancam margarina in loc de unt? Nu e recomandat, fiindca margarina contine multe grasimi saturate, cele responsabile de formarea LDL colesterolului.

Sa mancam oua mai rar? Un ou contine 213 mg de colesterol alimentar, cand valoarea recomandata pe zi atinge 300 mg.

In opinia specialistilor, este acceptabil consumul a doua oua pe zi, daca nu le asociem cu carne si lapte, alimente care contin colesterol in cantitate mare.

Recomandarile medicilor sunt previzibile: sportul, renuntarea la fumat si mentinerea siluetei. Dar nu oricum. Cei care pot manca oricat si nu se ingrasa sunt la fel de afectati de grasimile saturate ca si persoanele mai putin norocoase, deci trebuie sa fie de doua ori mai atenti!



...O veste buna!

Hormonii estrogeni intretin un nivel crescut de colesterol HDL, deci femeile care nu au ajuns la menopauza se pot simti privilegiate. Din pacate acest avantaj se plateste dupa intrarea la menopauza, cand absorbtia de grasimi creste foarte mult si necesita supravegherea constanta a nivelului din sange.



Remedii naturiste care scad colesterolul "rau"

Colesterolul este considerat unul dintre ingredientele esentiale ale organismului. Cu toate ca este necesar pentru sanatate, are o reputatie destul de proasta, fiind responsabil pentru bolile de inima.
Fiecare persoana care are colesterolul "rau" ridicat este considerata un potential candidat la atac de inima. Majoritatea colesterolului din organism este produs de ficat, iar 20-30% provine din alimentele de origine animala.


Cauzele hipercolesterolemiei

ereditatea;
consumul exagerat de alimente grase - produse lactate, unt, faina alba, zahar, prajituri, produse de patiserie, biscuiti, inghetata, carne, peste si oua;
tutunul, alcoolul si stresul.


Remedii naturiste care scad colesterolul "rau"

1. Lecitina: este o substanta bogata in fosfolipide si foarte folositoare in cazul in care ai hipercolesterolemie. Are rolul de a separa colesterolul in particule mici care pot fi usor suportate de catre organism. Un aport corespunzator de lecitina impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange. Surse de lecitina gasesti in: galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia si lapte nepasteurizat. Celulele sunt capabile sa o sintetizeze, daca vitaminele din complexul B sunt prezente in organism.

2. Vitaminele: vitamina B6 (piridoxina), B15 (colina) si B3 sunt recunoscute pentru proprietatea de a diminua colesterolul daunator. Aceste vitamine le gasesti in: germenii de grau, drojdie, tarate. De asemenea, vitamina E nu trebuie sa lipseasca din organism, cele mai importante surse gasindu-se in: semintele de floarea soarelui, flori de sofran, ulei de soia.

3. Semintele de floarea soarelui: contin o cantitate substantiala de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din peretii arterelor.

4. Semintele de coriandru: consuma regulat un decoct din seminte de coriandru pentru a reduce colesterolul daunator. Este un bun diuretic si stimuleaza actiunea rinichilor. Mod de preparare: se fierb 2 linguri seminte de coriandru si se strecoara dupa racire. Se consuma de 2 ori pe zi din aceast decoct.

5. Fibre: tarate de grau, orez, orz, secara, cartofi, morcovi, sfecla, gulie, mango, guava, varza, laptuca si telina. In special, fulgii de ovaz si de porumb sunt indicati in aceasta situatie.


Alimente de evitat: oua; carne; branza; unt; sunca; lapte nedegresat; uleiul de palmier si cocos. Toate alimentele de origine animala, precum si uleiul vegetal de palmier si cocos sunt bogate in grasimi saturate si trebuie inlocuite cu grasimile polinesaturate (ulei de porumb, sofran, soia, susan).


Bea cel putin 10 pahare de apa pe zi!

Persoanele care au colesterolul ridicat trebuie sa bea cel putin 8 - 10 pahare cu apa pe zi, aceasta avand proprietatea de a stimula functia excretorie a rinichilor. Acest lucru faciliteaza eliminarea din organism a colesterolului in exces.


Sportul face minuni!

Joaca un rol important in scaderea nivelului de colesterol daunator, stimuland in acelasi timp cresterea colesterolului "bun". De asemenea, stimuleaza circulatia sanguina. Jogging, inot, plimbarea, ciclism, badminton sunt cateva dintre optiunile pe care le ai la indemana.


Colesterolul: cum imi dau seama daca este ridicat sau normal?


Colesterolul este o componenta naturala a grasimilor. Se gaseste atat in sange, cat si in fiecare celula a organismului, fiind un component de baza al acestora

Colesterolul trebuie masurat cel putin o data la 5 ani, dupa ce ai implinit varsta de 20 de ani. Testele de determinare a colesterolului din sange sunt usor de facut, ieftine, obtinandu-se valoarea colesterolului total. Daca te impotmolesti la descifrarea rezultatelor, iti dam o mana de ajutor ca sa iti dai seama singura daca ai colesterolul marit sau in limite normale.

LDL-colesterolul sau colesterolul "rau"

Aceste incepe sa se depuna pe vasele de sange, ceea ce duce la ingustarea arterelor si mareste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare. De aceea mai este numit si colesterolul "rau". Cu cat valoarea acestuia este mai mica, cu atat este mai bine pentru sanatatea ta.

Mai mic de 100: colesterol normal;
Intre 100 - 129: colesterol la limita;
Intre 130 - 189: colesterol ridicat;
Peste 190: colesterol foarte ridicat.

Daca ai probleme cu inima sau cu vasele de sange, unii experti recomanda ca valoarea colesterolului LDL sa nu fie mai mare de 70. Pentru diabetici, valoarea colesterolului nu trebuie sa depaseasca 100.


HDL-colesterolul sau colesterolul "bun"

Trebuie sa tii cont de faptul ca, cu cat are o valoare mai ridicata cu atat este mai bine pentru sanatatea ta. Colesterolul "bun" ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare prin "inlaturarea" colesterolului "rau" din organismul tau, impiedicand astfel depunerea acestuia pe vasele de sange.

60 sau mai mult: colesterol normal (protejeaza inima);
Mai mic de 40 la barbati: colesterol scazut (risc pentru inima);
Mai mic de 50 la femei: colesterol scazut (risc pentru inima).


Trigliceridele

Trigliceridele sunt grasimile prezente in sange, care provin, in principal, din alimentatie. Acestea apar mai ales in urma transformarii zaharurilor de catre ficat. O valoare ridicata a acestora este asociata cu aparitia bolilor coronariene.

Mai mic de 150: valoare optima;
Intre 150 - 199: valoare la limita;
Intre 200 - 499: valoare ridicata;
Peste 500: valoare foarte ridicata.

Colesterolul total este suma colesterolului "rau", a colesterolului "bun" si alte componente lipidice. Expertii recomanda ca valoarea normala la omul sanatos este 200 mg/dL.

Mai mic de 200: valoare optima;
Intre 200 - 239: valoare la limita;
Peste 240: valoare ridicata.


Cacaua creste nivelul colesterolului "bun"

Un consum zilnic de cacaua poate determina cresterea colestrolului "bun" (HDL), potrivit unui studiu recent efectuat
O echipa de cercetatori japonezi au efectuat un experiment, avand ca si subiecti 25 de barbati cu un nivel normal sau mediu de colesterol si carora nu li s-a administrat in prealabil medicamente, antioxidanti sau suplimente nutritive.

Combinatii - retete

Consumate ca atare, salate (taiat marunt sau pe razatoare), transformate in nectar total cu blenderul


Mere + castraveti + telina= reduce colesterolul


Participantii aveau o greutate corporala normala si nu obisnuiau sa consume mult alcool. Dupa cateva probe de sange si urina atent analizate, specialistii i-au impartit pe participanti in doua grupuri: primilor li s-a administrat timp de 12 saptamani o bautura dulce cu un continut ridicat de cacao, iar cei din al doilea grup au primit o bautura dulce, insa faca cacao. Pentru eficienta maxima, cercetatorii au cumparat boabele de cacao si le-au prajit si le-au macinat in laborator.

De asemenea, au analizat pudra de cacao pentru a fi siguri ca nu a fost alterat nivelul antioxidantilor in timpul procesarii boabelor. Dupa aceasta perioada, rezultatele au aratat o crestere a nivelului de colesterol "bun" cu pana la 24% in cazul participantilor din primul grup si doar 5% pentru cei din al doilea grup.

Cacaua contine antioxidanti numiti polifenoli, care ar fi responsabili de rezultatele obtinute in urma studiului. Insa, cercetarea nu dovedeste ca numai cacaua ar fi singurul motic pentru cresterea nivelului de colesterol "bun" si se recomanda o dieta echilibrata cu un aport de polifenoli si din fructe, ceai, vin si legume.
ruxy
Multumesc Andrei oFloare.gif smile.gif
Mih@ela
S eu iti multumesc,tie,Ruxi! notworthy.gif trandafir.gif Sper sa se mai adauge informatii in acest topic..Multumesc! hug.gif
Alondra
Ce am gasit eu pe net..

"TRATAMENT NATURIST SCADERE COLESTEROL

Efecte:

Ajuta eficient la reducerea colesterolului.

Indicatii:

Avand un puternic efect depurativ este indicat in curele de detoxifiere a organismului.

Continut:

1. Canah Hemp Caps 84cp
Nimic nu se compara cu uleiul de canepa.
Contine atat Omega 6 si Omega 3, in raportul magic de 3:1, perfect pentru nevoile metabolismului nostru.
Reduce colesterolul in mod activ si contine un nivel ridicat de acid gama- linolenic, substanta benefica din uleiul de primula, care ajuta la reconditionarea pielii.

2. Garlic Oil 100cp
Are efect benefic asupra memoriei si a altor functii cerebrale.
Ajuta la mentinerea nivelului optim de colesterol in sange.
Ajuta la prevenirea depunerilor de grasimi in peretii vasculari.
Previne formarea calculilor biliari.
Protejeaza ficatul de depunerile de grasime.
Garlic Oil este o substanta bogata in fosfolipide a carei importanta pentru organism este evidenta: intra in structura membranelor celulare.

3. Cordyang 30cp
Actioneaza ca hipocolesterolemiant si antioxidant.

4. Ceai Anticolesterol x 2 cutii

Tratamentul Anticolesterol este o combinatie special creata de colectivul de terapeuti si iridologi.

Pe langa modul de administrare contine si regimul alimentar asociat."
nayara
eu am:colesterolul 161(hdl-56,ldl-92),cu toate ca sunt in parametri normali ,pe fisa la LDL imi pune o steluta(ceva gen..PRECAUTIE),medicul mi-a zis ca e ok,dar ma macina curiozitatea..
ruxy
Aloe Vera - forta vindecatoare a naturii


...de-a lungul timpului a fost supranumita “elixirul sanatatii”, “planta nemuririi”, “medicul atotputernic”, “binecuvantarea Raiului”, “planta de prim-ajutor”, “bagheta magica”, “planta medicament”...

...a fost botezata “crinul desertului” de catre arabii dinaintea erei noastre care separau gelul si seva de scoarta, umpleau cu pulpa obtinuta aburdufuri din piele de capra pe care le expuneau la Soare pana la completa uscare, folosindu-le apoi sub forma de pudra...

Istoricul acestei plante este dificil de stabilit. Dar legenda ei este la fel de vie azi, ca si in urma cu cateva milenii. Imaginile sale au fost descoperite pe zidurile si sarcofagele egiptene datand din anul 4000 i.Ch. Aceasta straveche civilizatie aprecia mult planta de aloe pentru virtutile sale tamaduitoare si o foloseau, de asemenea, ca ofranda la funerariile faraonilor

Aloe Vera, un medicament natural
Aloe Barbadensis Miller supranumita Aloe Vera este o planta subtropicala din familia liliaceelor (ca si usturoiul, ceapa, crinul, laleaua etc.). Ea este una din cele peste 250 de specii de aloe, binecunoscuta in multe tari pentru efectul sau terapeutic extraordinar, fiind considerata un veritabil medicament natural.

Numele de Aloe Barbadensis Miller l-a primit dupa botanistul Miller care a descris pentru prima data planta aloe din insulele Barbados. Alti botanisti i-au dat numele de Aloe Vera Linne, Aloe Vera Lemarck. In comert Aloe Barbadensis Miller este cunoscuta sub numele de Aloe Vera, «vera» fiind cuvantul latin care inseamna «adevarata», denumire ce se datoreaza efectului terapeutic foarte puternic. Desi nu este singura specie de aloe cu efecte curative, conform ultimelor cercetari medicale in domeniu, Aloe Vera este specia cu cele mai puternice rezultate medicale.

O farmacie intr-o planta
In Aloe vera se gasesc si substante cu efect dezinfectant: lupeol, acid salicilic, nitrogen-carbamida si sulf - care distrug bacteriile, ciupercile si virusii. Combinatia lor asigura un efect antibacterian, antivirotic si antifungic care explica rezultatele foarte bune in infectii externe si interne. Lupeolul si acidul salicilic au efect analgezic, ceea ce explica eficienta ridicata in calmarea durerilor.

Aloe vera contine cel putin 3 acizi grasi cu efect antiinflamator: colesterina, campestrina si sitosterina - sterine de origine vegetala. Aceste componente explica rezultatele deosebite ale Aloei vera in arsuri, plagi, escoriatiuni, reactii alergice, reumatism, artrite acute si cronice, ulcer gastroduodenal si alte inflamatii ale sistemului digestiv si a celorlalte organe interne: stomac, intestinul subtire si gros, rinichi si pancreas, fsitosterina este un puternic agent anticolesterolic, scazand nivelul colesterolului.

Cercetatorii japonezi au identificat recent 3 agenti anti-tumorali: emodina, manosa si lectina, ajungand la concluzia ca “rezultatul analizelor arata ca aloe previne carcinogeneza pulmonara umana (cancerul pulmonar)”, si in plus “aloe are un puternic efect de prevenire sau inhibare a dezvoltarii altor tipuri de cancer”.

Daca mai adaugam ca aloe contine cel putin 23 polipeptide (imunostimulatori), intelegem de ce gelul aloe controleaza un spectru larg de disfunctionalitati ale sistemului imunitar, incluzand virusul HIV. Polipeptidele impreuna cu agentii antitumorali aloe-emodina si aloe-lectina explica capacitatea aloei de a incetini considerabil inmultirea celulelor canceroase.

Toate componentele descrise mai sus se regasesc in stare naturala in gelul de Aloe vera, astfel ca asimilarea lor si realizarea efectelor medicale extraordinar prezentate se face in mod natural, fara efecte secundare asupra organismului uman.

Aloe vera si actiunea asupra stomacului si intestinelor
Studii efectuate de-a lungul anilor in laboratoare (pe animale) au aratat ca gelul extras din planta de aloe determina o reducere cu 80% a numarului de ulcere in formare, iar daca este administrata ulcerului deja format duce la o vindecare de trei ori mai rapida.
Alte studii de laborator au evidentiat faptul ca tratamentul cu Aloe Vera Gel determina prevenirea a peste 85% din leziunile stomacale si da o rata de succes de peste 50% in vindecarea ulceratiilor gastrice.

Studii efectuate pe 12 pacienti intre 24-84 ani - bolnavi de ulcer duodenal - tratati cu Aloe Vera Gel, au aratat o vindecare completa a acestora, fara recidive. Dr. J. Bland de la “Institutul de Stiinta si Medicina” din California a testat actiunea gelului de Aloe vera administrat oral la neutralizarea acizilor in organism. El a verificat astfel proprietatile benefice ale plantei in ceea ce priveste reglarea aciditatii si a constatat totodata ca Aloe vera ajuta si la dizolvarea grasimilor dure. Urmarind pe cei 10 pacienti ai sai eventuale efecte adverse ale gelului, el a constatat ca acesta a fost foarte bine tolerat de tot grupul.

Conform altor cercetari s-a demonstrat ca Aloe Vera Gel poate fi folosit cu succes in tratarea afectiunilor intestinale inflamatorii, combaterea diareii, regularizarea tranzitului intestinal, regularizarea pH-ului intestinal, eliminarea toxinelor stocate la nivelul colonului (care, dupa cum este bine cunoscut, constituie cauza multor afectiuni ale omului modern, aceasta corelata desigur si cu constipatia), inlaturarea constipatiei si microorganismelor daunatoare de la nivelul tubului digestiv.

Aloe vera si bolile de inima
Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) principala cauza de deces din zilele noastre o reprezinta bolile de inima asociate cu depunerea placilor de aterom (formate datorita colesterolului crescut) pe peretii vaselor sanguine. Aceasta conduce la micsorarea sectiunii active a arterelor, si implicit marirea efortului inimii de a pompa sange prin respectivele vase. In timp rezulta oboseala cronica a muschiului cardiac si de aici un intreg spectru de cardiopatii.

Mai multe studii efectuate atat pe animale, cat si pe oameni au evidentiat faptul ca administrarea regulata, interna, a gelului de Aloe vera poate avea efecte benefice substantiale in ceea ce priveste micsorarea colesterolului, a trigliceridelor si a fosfolipidelor (in momentul in care creste cantitatea acestor elemente in organism, are loc o crestere semnificativa a grasimilor din artere).

Intr-un studiu de laborator, un grup de animale cu un nivel ridicat al colesterolului a fost tratat cu glucomanan (polizaharida derivata din planta de aloe). Experimentul a demonstrat efectul puternic pe care substantele active din Aloe vera il au in ceea ce priveste scaderea colesterolului, a trigliceridelor, fosfolipidelor si a acizilor grasi, precum si in cresterea colesterolului HDL (asa-zisul “colesterol bun”).


Aloe vera si afectiunile stomatologice
In studiu extrem de vast efectuat de catre medici stomatologi de renume, de-a lungul a 14 ani pe 6000 de pacienti, a dus la urmatoarele concluzii: Aloe vera are un efect de vindecare remarcabil in ceea ce priveste afectiunile mucoasei bucale, reducerea edemului si calmarea durerii.

Exista mai multe utilizari importante ale gelului plantei de aloe in practica dentara:
• Aplicarea directa pe locul inciziei;
• Aplicarea pe tesutul gingiilor care au fost traumatizate sau zgariate prin utilizarea necorespunzatoare a periutei, in urma extractiilor dentare, a mancarii etc.;
• Calmarea rapida a arsurilor din zona gurii;
• In cazul extractiilor dentare se constata vindecarea rapida a tesutului, fara inflamatii.
Dr. Ronald King si dr. Thomas Caroll au efectuat mai multe studii despre utilizarea pastei de dinti “Forever Bright Sparkling Aloe vera Toothger” si au ajuns la concluzia ca aceasta contine componente care actioneaza ca niste detergenti asupra dintilor. Pasta, ce contine gel de Aloe vera si clorofila, este utila in prevenirea gingivitelor, in controlul asupra placii dentare (eliminarea tartrului) si in stimularea cresterii unui tesut gingival nou, odata cu reducerea pericolului de contaminare bacteriana. Utilizarea pastei cu aloe face ca in 10-14 zile sa dispara sangerarile la pacientii suferinzi de gingivita.
In gura “Forever Bright Sparkling Aloe vera Toothger” are de asemenea un rol de protector, intareste gingiile, nu ataca smaltul dentar, impiedica formarea tartrului si albeste dintii.

“O cunostinta a mea, in varsta de 64 de ani, a suferit de ulcer varicos pe gamba dreapta, fiindu-i afectata o suprafata de 18x8 cm. Rana de la picior era atat de mare, incat doctorul care o consultase i-a recomandat grefa. Eu i-am adus produse extrase din Aloe vera, fiind colaborator al firmei FLP Romania S.R.L., si dumneaei a vazut minunea la foarte scurt timp. A facut tratament cu cremele VERDE, FIRST, apoi cu crema de ALOE CU PROPOLIS. Intern, a folosit gelul de aloe. Dupa doua saptamani de tratament, deja aparusera primele semne de vindecare. Dupa doua luni, rana era complet inchisa si grefa nu a mai fost necesara.
Maria ISTRATE, Iasi

“Aloe vera distruge virusul herpetic in mai putin de 72 de ore”
Taiati o frunza de Aloe vera (Specia Barbadensis Miller), pe care o puteti cultiva in casa preventiv, si stoarceti cateva picaturi (ca de roua), pe care le intindeti din ora in ora pe veziculele herpetice.
Dr. Kuth Simms si colegul sau, dr. E. R. Zimmermann, de la Institutul de Microbiologie din Dallas, au testat seva (gelul) de Aloe vera pe 100 de culturi de tesuturi infectate cu virusi herpetici. Cercetarile realizate pe hamsteri au aratat ca Aloe vera a distrus virusii in mai putin de 72 de ore, in toate cele 100 de mostre de tesut. Aloe vera prezinta avantajul ca poate fi utilizata usor, si in cazul leziunilor intravaginale, gingivale, labiale, oculare (previne orbirea) si poate fi chiar “bauta”, mai ales cand infectia herpetica s-a extins si la alte organe vitale, la sugari sau la femeile gravide. Cremele, gelurile, colirele de uz medical si extractele de plante pe baza de aloe sunt de aceea foate eficiente in vindecarea tesuturilor contaminate, stimularea imunitatii si evitarea recaderilor, dar (atentie!) concentratia de aloe a produselor respective trebuie sa depaseasca 70%


Ceaiul verde ajuta la scaderea colesterolului



Ceaiul verde si ceaiul negru provin din frunzele aceleiasi plante (Camellia Sinensis) si doar procesarea diferita a acestora conduce la obtinerea a doua ceaiuri diferite. Frunzele de ceai verde sunt usor prelucrate termic, inainte de a fi uscate, drept pentru care acesta are mai multe aplicatii terapeutice decat cel negru, ale carui frunze sunt complet oxidate prin prelucrare. Numeroase studii au demonstrat proprietatile antioxidante si de prevenire a numeroase boli ale ceaiului verde. Astfel, in timp, aceasta a devenit un adevarat medicament natural, indicat intr-o serie de afectiuni. Iata cateva proprietati ale ceaiului verde: scade colesterolul, blocheaza radicalii liberi periculosi pentru organism si reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer. In plus, folosirea lui regulata combate somnolenta, are efect diuretic, ajuta procesul digestiv si confera mai multa energie organismului.

Un alt fel de remediu...

Scaderea colesterolului

De 3 ori/zi se inghite cate o lingurita de boabe de mustar cu 30 minute inainte de masa. Dupa 3 saptamani, colesterolul ajunge la limita normala, iar dupa 3 luni se normalizeaza lipidele. Acest tratament cu seminte de mustar, este foarte bun si in tratarea ulcerului gastric...


lauranic
Stiu din proprie experienta ca aceasta planta are efecte miraculoase. Va recomand sa incercati si gelul pur de aloe vera luat direct din frunzele proaspete. Efectele gelului de aloe luat direct din frunza ,sunt de cateva ori mai puternice decat efectele oricarui produs de pe piata .

Avantajele gelului luat direct din frunze sunt evidente:
-1-folositi 100% gel pur de aloe ,fara adaosuri;
-2 nu contine nici un aditiv de conservare sau antioxidare;
-3 actiunea terapeutica de cateva ori mai mare decat in ori ce alta forma prelucrata si conservata;
-4 va ofera toate principiile active ale plantei.

FRUNZELE DE ALOE VERA ,in stare proaspata asa cum ni le ofera natura, au o putere de purificare si efecte terapeutice mult mai puternice.

Va recomand acest site daca sunteti interesati, eu am cumparat de aici si sunt multumita.
http://www.produseapicole.ro/frunze-proasp...a1f9d32bae8dd8f


Multa Sanatate!
georgy_78
Buna. Daca sunteti interesat de un remediu naturist , pentru colesterol va pot recomanda un produs pe baza de aloe si unul de oxigenare celulara care au dat rezultat foarte bun in cazul mamei mele.Colesterolul a scazut de la 330 la 170 in 2 luni si se simte mult mai bine acum.Bineinteles trebuie tinut si un regim strict pentru acesta.
Multa sanatate !
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.