Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Concediu Pentru Cresterea Copilului
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Legislatie
toia
Taticii pot beneficia de 13 saptamani de concediu pentru cresterea copilului

Daca sunteti tatici, trebuie sa stiti ca legea privind concediul parental si concediul pentru motive de forta majora se aplica si barbatilor. Singura conditie este aceea de a fi lucrat cel putin sase luni la acelasi angajator.

Daca proaspetele mamici nu isi pot lua concediu parental pentru cresterea copilului, orice tatic angajat are dreptul de a beneficia de acesta fara plata, pe o durata de pana la 13 saptamani.

Daca aveti mai mult de un copil, dreptul la concediul parental e independent pentru fiecare micut. Conditia este sa fi trecut cel putin un an de la angajare, la aceeasi firma, de cand ati beneficiat de ultimul concediu parental.

Dar iata ce trebuie sa stiti:

1. in cazul parintilor naturali, concediul parental se acorda dupa expirarea concediului de maternitate, al mamei, si inainte sa implineasca 6 ani copilul;

2. in cazul adoptiei, beneficiati de acesta dupa expirarea concediului de maternitate al mamei, pana la implinirea varstei de 12 ani a copilului;

3. angajatul este obligat sa notifice angajatorului in scris datele ce privesc inceperea si finalizarea concediului parental, cu cel putin 5 saptamani inainte de inceperea acestuia.

Sursa: Click!


julie_julie
Buna fetelor, vreau sa va intreb daca taticu poate beneficia de indemnizatia de 2 ani de zile, ingrijire copil daca el a lucrat in strainatate, e valabila adeverinta de acolo?
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.