Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Care Sunt "dusmanii" Din Frigider
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Sanatate - sfaturi si experiente
toia

Cele mai tentante alimente nu sunt intotdeauna si cele mai sanatoase pentru organism. Printre alimentele de care trebuie sa scapam din frigider, enumerate de site-ul idieta.ro, se numara branza telemea, carnea de vita, untul si margarina.

Avertisment - Branza-telemea nu este recomandata de nutritionisti in cantitate mai mare de 60 de grame pe saptamana. Motivul: acest sortiment de branza este foarte bogat in grasime. Circa 30 de grame de telemea contin sase grame de grasime. Consumata in exces, branza-telemea poate avea ca efect ingrosarea arterelor.

Carnea de vita tocata pe care o cumparam contine, de cele mai multe ori, carne rosie foarte grasa. Acumularea de grasimi in organism poate avea repercusiuni nu numai asupra siluetei, ci si asupra cresterii riscului aparitiei unor afectiuni, cum ar fi cancerul de colon.

Untul si margarina s-au aflat pentru multa vreme in atentia nutritionistilor. Ei s-au intrebat care dintre cele doua alimente este mai sanatos pentru organism. In timp ce untul este foarte bogat in colesterol si grasimi saturate, margarina este facuta din uleiuri vegetale polisaturate care contin grasimi acide, la fel de daunatoare ca grasimile saturate. Din acest motiv, consumul regulat de unt sau margarina poate creste riscul aparitiei bolilor de inima.

Bauturile racoritoare au in componenta lor foarte mult zahar. Fiecare 350 de mililitri de suc contine aproximativ 10 lingurite de zahar, ceea ce echivaleaza cu consumul a 160 de calorii. Mai mult, conform studiilor recente, se pare ca ar exista o legatura intre consumul de bauturi racoritoare si aparitia osteoporozei la femei. O alternativa la racoritoare o reprezinta sucurile naturale sau laptele degresat.

Laptele cu un continut de peste 2% grasimi poate fi o sursa nedorita de colesterol. Cu fiecare pahar de lapte degresat pe care il consumam in locul unuia de lapte normal, scapam de cinci grame de grasimi saturate, iar diferenta de gust nu este semnificativa.

Motive pentru a manca legume si fructe

Cruditati Cunoscut fiind faptul ca alimentele gatite au o valoare nutritiva mult mai scazuta decat hrana cruda, editorii site-ului HotNews au intocmit un clasament al motivelor pentru care este recomandat sa mancam cat mai multe legume si fructe.

Legumele si fructele ofera senzatia de satietate mult mai devreme decat hrana gatita.

Hrana vegetala ne ofera un plus de energie continand nutrienti, apa si fibrele necesare unei bune functionari a organismului.

Legumele si fructele proaspete pot fi consumate fara a fi combinate cu sare, zahar sau alte condimente care pot irita stomacul.

"Hrana verde" ne scuteste de timpul, deloc de neglijat, petrecut in bucatarie.

Fructele si legumele pot fi consumate atat de adulti, cat si de copii.

Consumul mare de vegetale poate incetini, ameliora, sau chiar stopa anumite boli cronice, cum ar fi cele de natura cardiovasculara sau chiar cancerul.

Contin anumite substante si vitamine care contribuie la cresterea imunitatii.

Combinate corect cu alte alimente, fructele si legumele inlatura riscul aparitiei arsurilor la stomac, indigestiilor si constipatiilor.

Sursa: Compact
SteveWorks
Foarte educativ articolulul. Multumesc!
________________________________
Steve Works
camere frigorifice Amadi
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.