Indiferent de impulsul de moment, incearca sa nu te lasi pacalita de o eticheta frumoasa, pe care scrie cu litere ingrosate '100% natural' asa cum nu trebuie nici sa te lasi manipulata de reclame 'stralucitoare' din care, dupa o scurta analiza, nu ar reiesi decat ca toate produsele fac minuni. In plus, aminteste-ti ca un produs 'perfect' pentru tenul prietenei tale poate fi un real dezastru pentru tine.

Producatorii de cosmetice au inceput sa promoveze din ce in ce mai mult produsele bazate pe apa si diferiti emolienti care iti fac pielea 'de bebelus'. Ei bine, chiar daca efectele pe termen scurt par a fi ideale, in timp rezultatele sunt asemanatoare cu cele aparute dupa o baie lunga si fierbinte: pielea se inmoaie excesiv, se umfla si capata chiar un aspect 'zbarcit', deloc natural.

Nici cremele 'anti-imbatranire' nu sunt chiar o 'minune' a industriei cosmetice, pentru ca niste riduri deja formate sunt aproape imposibil de eliminat prin proceduri atat de simple. De fapt, actiunea cosmeticelor este aceea de a elimina celulele moarte de la suprafata, astupand usor micile 'adancituri' din piele. Senzatia temporara de ameliorare va crea automat un soi de dependenta, iar atunci cand se face abuz, tenul poate reactiona exact asa cum nu ne-am fi asteptat niciodata: apar eczeme sau iritatii minore, care avertizeaza ca 'pelicula' permanenta de pe fata nu-i mai ofera pielii sansa de a mai respira, de a se apara de factorii externi in mod natural.

In plus, vis-a-vis de procedeele de exfoliere a pielii, nici intrebuintarea acestora in mod frecvent nu pare a fi o idee prea buna pentru ca, eliminand stratul de celule moarte, se elimina implicit si o 'bariera' naturala care ar avea un rol important in protectia impotriva elementelor nocive din mediu sau a razelor de soare care interactioneaza astfel direct, fara a mai trece prin vreun filtru


Sursa: Ziarul