QUOTE(Adina13Gabriela @ Jul 16 2007, 01:45 AM)
Sfatuieste-ma cum sa-mi conving sotul sa folosim si noi cerale.
El insista sa o hranim deocamdata doar cu ce gatim noi in casa din legume si fructe proaspete.
Am fost sfatuita de doctorita me ca pot deja sa-i introduc si supa de legume.
Supa o voi introduce la ora 14 deoarece sucul il bea la 10.
Mai cer un sfat ce cantitate de supica sa-i dau prima data?
Din ce sa-i fac prima supica? Ma gandeam sa pun: un morcov un cartof, un patrunjel radacina, o ciapa micuta si poate cateva frunze de patrunjel. Spune-mi sunt prea multe?
AdinaGabriela (scuze, nu stiu care din cele doua nume e al tau, sau sint amindoua), argumentele pentru cereale: sint fibre, sint hranitoare, completeaza mesele de lapte sau fructe, sint "curate", nu au coloranti si alte minuni (nu ar trebui, cel putin), ajuta tranzitul intestinal, fac trecerea la mincarea solida si sint printre putinele alimente care se pot da copilului la virsta mica. Sa nu contina gluten pina la 8 luni (aici, parerile sint impartite de la ce virsta ii bagi glutenul). Eu preferam sa-i dau cereale simple (orez, combinatie de orez cu tapioca). Se pot pune in lapte, in suc, in supa, se poate face o consistenta mai groasa ca un terci sau se pot pune direct in biberonul de lapte sau in suc. Eu am folosit cereale de orez de la Milupa si ii punea 1 cupa, 2 in lapte. Foloseam tetina de hrana groasa pentru ca cerealele ingroasa lichidul si sa poata trage copilul.
Supa se face la inceput numai din radacionoase si eventual si dovlecei. Nu se pun inca rosii, cartof si ceapa mai putin ca baloneaza si oricum in primele luni stomacul si intestinele trebuie sa se obisnuiasca cu mincarica si sa nu fie gaze sau sa nu fie ceva care sa fermenteze. Pe copii mici trebuie sa-i ferim de diaree, se deshidrateaza repede si deshidratarea e un mare pericol la bebelusi. Frunze de patrunjel poti sa-i pu dar sa strecori supa sa nu se inece cu ele.
Radacionoase inseamna: morcov, albitura, telina, patrunjel. Dovleceii sint buni la supa si la piureul de legume.