15 iunie 2007

Tinerii care vor sa mearga gratuit pe litoralul Marii Negre, in aceasta vara, nu numai pentru a se relaxa, dar si pentru a urma cursuri pe diferite teme, au posibilitatea de a se inscrie pe unul dintre cele 650 de locuri puse la dispozitie de catre Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor. Locurile sunt oferite prin programul special 'Universitatea de Vara', prin intermediul caruia cei interesati au la dispozitie nu mai putin de zece module educationale, a cate sase, sapte sau opt zile, pe parcursul intregii veri, mai precis, incepand cu 17 iunie si pana pe 10 septembrie. Modulele au diverse tematici, precum: orientare vocationala, lucrul in echipa, comunicare, negociere, aptitudini de management si marketing. Inscrierile se fac pe toata perioada verii la directiile locale pentru sprijinirea initiativelor tinerilor.
Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca cei interesati:
- sa aiba varste cuprinse intre 14 - 35 ani;
- sa fie cetateni romani, cu domiciliul in Romania;
- sa aiba abilitati intelectuale si nivel de scolarizare in acord cu solicitarile fiecarui modul de curs in parte;
- sa aiba pregatirea minima pentru inscrierea la programul de formare, pentru modulele la care se cere absolvirea liceului;
- sa fie apti din punct de vedere medical;
- sa nu participe la mai mult de un modul.

Persoanele interesate trebuie sa trimita prin posta sau prin fax sau sa depuna personal la directiile mentionate urmatoarele documente:
- formular tip de inscriere (se procura de la centrul ANSIT);
- copie dupa cartea de identitate;
- copie dupa diploma de absolvire a liceului (acolo unde este cazul);
- recomandare de la un cadru didactic.
Cursurile vor fi sustinute de absolventi ai programului 'Trainers of Trainers', organizat de ANSIT, si de o serie de specialisti in tematicile abordate. In functie de modulul absolvit, cursantii vor primi adeverinte si certificate de participare. Numarul de telefon al ANSIT este 021/310.02.84.

Sursa: Cancan