Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Despre Ecografii
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Viitoare mamica, viitor tatic > Sarcina
Pagini: 1, 2, 3
kid_sim
mamici si viitoare mamici,

cat de des ati facut, faceti, va doriti sa mergeti la doctor pentru ecografie?

rezistati o luna??

credeti sau ati auzit daca sunt daunatoare pentru fat in situatia in care o viitoare mamica (cu pitici ca ai mei) face des ecografii din diverse motive??

ati repetat vreodata eco dupa numai o saptamana??

ati facut mai mult de 3 eco intr-o luna??

am pus destule intrebari pentru moment.

eu sunt programata pe 7 iunie la eco la unul dintre medicii f renumiti, apoi la o saptamana, maxim doua merg si la doctorul care va urmari sarcina mea de acum inainte, iar dansul vrea sa fac atunci eco si triplu test (vor fi cam 15 sapt)

pupici si multa sanatate!!!
kid_sim
"sincer, mi se pare cam des..
eu am facut o data pe luna, iar in ultima luna la 2 saptamani.
date in ce priveste ecograful nu cunosc.."

mi s-a intamplat sa fac doua eco la o sapt distanta pentru ca doc a vazut o zona de dezlipire a placentei. mi-a recomandat repaus la pat si dupa o saptamana (cu utrogestan cu tot) zona era sensibil micsorata.

iar acum urmeaza sa fac eco pentru ca am programarea la un medic despre care am auzit ca spune si sexul copilului destul de devreme. nu vreau sa renunt la acea eco. si apoi trebuie sa merg si la doc meu.

in fine, cred ca daca erau nocive pt bb, nici ar face nici ei, doctorii asa des, sau parte din ei, ar intreba cand ai facut ultima eco.
mumu74
QUOTE(kid_sim @ Jun 1 2007, 08:29 PM) *

mi s-a intamplat sa fac doua eco la o sapt distanta pentru ca doc a vazut o zona de dezlipire a placentei. mi-a recomandat repaus la pat si dupa o saptamana (cu utrogestan cu tot) zona era sensibil micsorata.

iar acum urmeaza sa fac eco pentru ca am programarea la un medic despre care am auzit ca spune si sexul copilului destul de devreme. nu vreau sa renunt la acea eco. si apoi trebuie sa merg si la doc meu.

in fine, cred ca daca erau nocive pt bb, nici ar face nici ei, doctorii asa des, sau parte din ei, ar intreba cand ai facut ultima eco.

Ecografia nu este nociva. Aceasta investigatie se bazeaza pe unde, care prin reflexie formeaza imaginea de la ecograf. Este posibil sa dauneze atunci cand se insista la capul bebelusului, dar doctorii sunt specializati separat pentru ecografie - exista ca niste cursuri speciale - au o pregatire prealabila. Si eu am facut des ecografie, cam 1 la luna. Si BB e ok cu auzul etc...
Alexandrina
QUOTE(kid_sim @ Jun 1 2007, 08:29 PM) *

da, si eu faceam lunar, dar kid_sim intreba la un moment dat daca am facut 3 pe luna....
kid_sim
QUOTE(Alexandrina @ Jun 1 2007, 01:22 PM) *
da, si eu faceam lunar, dar kid_sim intreba la un moment dat daca am facut 3 pe luna....

v-am si zis de ce ma tem. am fost nevoita sa fac eco la o saptamana diferenta si voi repeta figura, la distanta de 1-2 sapt.... caci daca faceam una pe luna nu ma ingrijoram...
voi mai intreba si la medic, oricum pe 7 iunie merg la dr. iosup, poate aflu si ce e...
CLAU_DITZA23
eu de cand avea sarcina sapte sapt si pana trei zeci si cinci cand am nascut am facut cate o eco la doua saptamani
kim
Aşa e, la gemeni se fac echografii mai des. Eu am făcut echo lunar pīnă la 7 luni, după care mergeam la două săptămīni. Din partea mea, aş fi stat cu aparatul pe mine non-stop să văd ce face bb.gif īn burtică... gravida.gif
CLAU_DITZA23
QUOTE(kim @ Jun 2 2007, 06:37 PM) *
Aşa e, la gemeni se fac echografii mai des. Eu am făcut echo lunar pīnă la 7 luni, după care mergeam la două săptămīni. Din partea mea, aş fi stat cu aparatul pe mine non-stop să văd ce face bb.gif īn burtică... gravida.gif

SI MIE IMI PLACEA LA ECO tzuc.gif
kid_sim
pai m-ati linistit serios mamici!!! e clar ca nu sunt nocive, abia astept sa merg pe 7, poate aflu si eu ce e bebicu meu!

sa va traiasca scumpicii si sa fiti sanatoase sa va bucurati de ei!!!
mumu74
QUOTE(CLAU_DITZA23 @ Jun 3 2007, 10:34 AM) *
SI MIE IMI PLACEA LA ECO tzuc.gif

Mie mi-a placut cand i-am auzi prima data inimioara... partners.gif
kim
QUOTE(mumu74 @ Jun 3 2007, 06:02 PM) *
Mie mi-a placut cand i-am auzi prima data inimioara... partners.gif

Mie mi-a arătat cucu lu Aris rolleyes.gif . "Uite, e băiat", mi-a zis doctoriţa. Iar eu am murit de ciudă că nu era o fetiţă īn burtica mea... crybaby.gif
kid_sim
mie mi-a aratat inimioara inca de la opt sapt, dar sincer, n-am inteles nimic... nu vedeam punctuletul care palpaie... era prea mic.

cat despre cuculet, sper sa fie!!! smile.gif
mumu74
QUOTE(kid_sim @ Jun 3 2007, 06:41 PM) *
mie mi-a aratat inimioara inca de la opt sapt, dar sincer, n-am inteles nimic... nu vedeam punctuletul care palpaie... era prea mic.

cat despre cuculet, sper sa fie!!! smile.gif

Dar nu ai AUZIT inima? De vazut eu vedeam ceva ce trepida pe-acolo - cica era inima, dar am auzit cum batea! Repede-repede!
kid_sim
QUOTE(mumu74 @ Jun 3 2007, 01:51 PM) *
Dar nu ai AUZIT inima? De vazut eu vedeam ceva ce trepida pe-acolo - cica era inima, dar am auzit cum batea! Repede-repede!

era un ecograf mai antic, fara boxe, posibilitate de printare si altele. doar un ecran mic si un bebe mic.
acum e mai mare si vom merge la alt medic poate poate... smile.gif
danna68
smile.gif eu am vazut tot la eco, dar m-au impresionat tare bataile inimii si faptul ca a clipit cand am avut prim plan la fata...am simtit ca este fetita ,sau poate din cauza ca asta imi doream foarte tare, dar la 20 de sapatamani sa confirmat si asa a ramas biggrin.gif fetita.gif wink.gif
georgeta23
Si eu am vazut intai cucul, apoi inimioara.....e f emotionant cand ii auzi inimioara, la 34 de saptamani i-am vazut fata, doamne cum a ramas sotul meu cand a vazut..........dormea saracutul si mima in somn suptul a fost ceva de nedescris.....
kid_sim
ce frumos descrieti voi.. emotionant!!!! abia astept sa va povestesc si eu... in curand smile.gif
danna68
QUOTE(kid_sim @ Jun 5 2007, 05:14 PM) *
ce frumos descrieti voi.. emotionant!!!! abia astept sa va povestesc si eu... in curand smile.gif

smile.gif te asteptam cu povestea ...bafta smile.gif
kid_sim
ei bine, am fost! mi-a zis ca e fetita 100% (Mara), dar inca mai sper la Alexandru, spre rusinea mea.... e totul bine se pare si asta ma bucura enorm. daca va fi fetita oricum o voi iubi f tare, deja incep sa ma obisnuiesc cu ideea, dar am avut un soc. eu una nu am vazut nicio pasarica, nici dl doc nu a fost f comunicativ... avem 14 sapt fara o zi si sa vedem daca si la 20 si ceva de sapt vom avea si alte pareri similare referitoare la sex.

mi-a placut ce am vazut pe monitor, la 4D chiar se vedea clar fatzuca lui bebe de 84 grame smile.gif... pozele insa sunt neclare si pentru mine, iar sotul a zis ca el vede niste pete, unde e copilul sau ce-i arat acolo??? pey eu de unde sa stiu, ca nu mi-a povestit nimeni.... in fine, emotii, inimioara i-am vazut-o, i-am auzit-o... doar cu putza sunt eu in ceatza... ce, la pomu laudat nu se produc erori??! ba chiar am auzit ca s-a mai intamplat in unele cazuri, e drept, f putine...

am o lista cu niste valori care nu-mi spun nimic, si inca una de unde pricep ca a analizat creierasul, coloana, piciorusele inima si altele si sunt ok...slava domnului!!

ori rochite ori pantalonasi, sanatos sa fie copilul ca dorit este sigur!!!
mumu74
QUOTE(kid_sim @ Jun 9 2007, 08:15 PM) *
...

Sanatos sa fie! biggrin.gif
Cand vad in jur atatea boli si suferinta ii multumesc DD ca am un copil sanatos si ma rog la El sa-i dea in continuare sanatate!
Felicitari Kid si sa ai o sarcina usoara! Cum stai cu greturile? biggrin.gif
Mih@ela
QUOTE(kid_sim @ Jun 9 2007, 08:15 PM) *
ei bine, am fost! mi-a zis ca e fetita 100% (Mara), dar inca mai sper la Alexandru, spre rusinea mea.... e totul bine se pare si asta ma bucura enorm. daca va fi fetita oricum o voi iubi f tare, deja incep sa ma obisnuiesc cu ideea, dar am avut un soc. eu una nu am vazut nicio pasarica, nici dl doc nu a fost f comunicativ... avem 14 sapt fara o zi si sa vedem daca si la 20 si ceva de sapt vom avea si alte pareri similare referitoare la sex.

mi-a placut ce am vazut pe monitor, la 4D chiar se vedea clar fatzuca lui bebe de 84 grame smile.gif... pozele insa sunt neclare si pentru mine, iar sotul a zis ca el vede niste pete, unde e copilul sau ce-i arat acolo??? pey eu de unde sa stiu, ca nu mi-a povestit nimeni.... in fine, emotii, inimioara i-am vazut-o, i-am auzit-o... doar cu putza sunt eu in ceatza... ce, la pomu laudat nu se produc erori??! ba chiar am auzit ca s-a mai intamplat in unele cazuri, e drept, f putine...

am o lista cu niste valori care nu-mi spun nimic, si inca una de unde pricep ca a analizat creierasul, coloana, piciorusele inima si altele si sunt ok...slava domnului!!

Orice va fi,sanatos si intreg ,sa fie!Asa imi doream eu!Prin cate trecem noi mamicile,inca din perioada prenatala!
sunset
Eu am facut in fiecare luna eco,o morfofetala si una 3D.Eram asa de nerabdatoare sa-l vad incat mi se parea o eternitate pana trecea luna si mergeam iar la doctor.Cred ca toate simteati asta........
kid_sim
multumesc, mamicilor!!! multumesc mult!!

m-am mai obisnuit un pic cu ideea ca vom avea o pasarica smile.gif dar vom vedea pana la urma ce va fi.

sanatatea copilului ma intereseaza cel mai mult acum. se pare ca e bine si sper sa fie in continuare.

nu am avut probleme cu sarcina. fara greturi (cu exceptia zilelor in care raceala si tusea ma necajeau, pana mai dadeam la boboci...) fara probleme. uneori stari ciudate, adica stari generale proaste, imi iau temperatura, nu fac... pur si simplu as mai zace din cand in cand.. abia acum, la 14 sapt am inceput sa fiu mai somnoroasa dimineata... in rest, foarte ok.

va pup si va doresc sanatate voua si bebicilor!!!
kid_sim
QUOTE(sunset @ Jun 12 2007, 05:33 AM) *
Eu am facut in fiecare luna eco,o morfofetala si una 3D.Eram asa de nerabdatoare sa-l vad incat mi se parea o eternitate pana trecea luna si mergeam iar la doctor.Cred ca toate simteati asta........

poti fi sigura ca asta simtim! eu am facut eco sapt trecuta si sapt viit merg la doc pt triplu test si probabil alta eco. abia astept!!!
mumu74
QUOTE(kid_sim @ Jun 12 2007, 01:36 PM) *
poti fi sigura ca asta simtim! eu am facut eco sapt trecuta si sapt viit merg la doc pt triplu test si probabil alta eco. abia astept!!!

La triplu test iti face si un eco pt masuratori. Masuratorile conteaza pentru analiza sangelui. Testul se face in functie de cate saptamani ai - ceea ce rezulta din masuratori.
danna68
QUOTE(kid_sim @ Jun 12 2007, 01:34 PM) *
multumesc, mamicilor!!! multumesc mult!!

m-am mai obisnuit un pic cu ideea ca vom avea o pasarica smile.gif dar vom vedea pana la urma ce va fi.

sanatatea copilului ma intereseaza cel mai mult acum. se pare ca e bine si sper sa fie in continuare.

nu am avut probleme cu sarcina. fara greturi (cu exceptia zilelor in care raceala si tusea ma necajeau, pana mai dadeam la boboci...) fara probleme. uneori stari ciudate, adica stari generale proaste, imi iau temperatura, nu fac... pur si simplu as mai zace din cand in cand.. abia acum, la 14 sapt am inceput sa fiu mai somnoroasa dimineata... in rest, foarte ok.

va pup si va doresc sanatate voua si bebicilor!!!

smile.gif uita-te putin la ochi pustoaicei mele si spune ca nu vrei fetita... biggrin.gif ... cel mai important este sa fie sanatos...sarcina usoara iti doresc tzuc.gif tzuc.gif tzuc.gif
alexi25
sunt insarcintata in 16 sapt si am facut o eco la 8 sapt , apoi una la 12 sapt. Acum urmeaza sa fac o eco la 18 sapt .. cand fac si triplu test, apoi 3Dla 22 sapt si mai departe nu mai stiu.
madalina_87
buna!sunt noua pe aici si sunt insarcinata in 14 saptamani!am citit pe undeva peacest forum de mamici care la 14 saptamani cunosteau sexul copilului...ce fel de eco ati facut normala 2D 3D ?sunt si eu curioasa doar ca orice ar fi sanatos sa fie ca al meu e (bebe). biggrin.gif
inelus
Eu am facut o ecografie la sfarsitul lui iulie si mi s-a spus ca nu se vede nimic, ca daca e sarcina, copilul e prea mic ( facusem deja 2 teste de sarcina inainte, care au iesit pozitive).Acum la cat timp e recomandat sa mai fac o ecografie? cool.gif
deea3184
QUOTE(inelus @ Aug 7 2007, 02:52 PM) *
Eu am facut o ecografie la sfarsitul lui iulie si mi s-a spus ca nu se vede nimic, ca daca e sarcina, copilul e prea mic ( facusem deja 2 teste de sarcina inainte, care au iesit pozitive).Acum la cat timp e recomandat sa mai fac o ecografie? cool.gif

Inelus ce fel de eco ti-a facut?Abdominala sau endovaginala?La patru saptamani de sarcina mi-a facut endovaginala si s-a vazut bebe!Acum banuiesc ca difera si de medic si de ecograf! [/right]Daca testele au iesit amandoua pozitive e sigur bebe,tu sa ai grija de tine fara efort fizic,fara stat mult timp in picioare! [right]Cand ai avut ultima menstruatie?Ca sa fii sigura de ecograf ar trebui sa ai macar sase saptamani! Sanatate multa si ai grija de tine si de bebe,pt ca sigur ai un bebelus in burtica!
piciulina14i
Buna fetelor mamici....Sunt noua pe acest topic...mai veche pe altele care ma plangeam ca de 1 an incerc sa am un bebe si eu si sotul ajunsesem la disperare pana cand...luna trecuta...am simtit tot felul de simptome....dar mi-a venit si CM cred eu peste...pt ca inca am acele greturi si varsaturi, inca ma dor sanii, inca sunt balonata cat un butoi....am fost si la eco....mi-a facut abdominala dar nu cred ca foarte bine pt ca am inteles ca trebuia sa ma puna sa beau lichide ca sa am vezica plina....in sfarsit....in loc sa imi vada o sarcina....a zis ca e prea devreme...mi-a vazut in partea stanga de jos a uterului un chist mic....oare aia sa fie sarcina???Spuneti-mi ca da.....
danna68
QUOTE(piciulina14i @ Aug 10 2007, 06:43 PM) *
Buna fetelor mamici....Sunt noua pe acest topic...mai veche pe altele care ma plangeam ca de 1 an incerc sa am un bebe si eu si sotul ajunsesem la disperare pana cand...luna trecuta...am simtit tot felul de simptome....dar mi-a venit si CM cred eu peste...pt ca inca am acele greturi si varsaturi, inca ma dor sanii, inca sunt balonata cat un butoi....am fost si la eco....mi-a facut abdominala dar nu cred ca foarte bine pt ca am inteles ca trebuia sa ma puna sa beau lichide ca sa am vezica plina....in sfarsit....in loc sa imi vada o sarcina....a zis ca e prea devreme...mi-a vazut in partea stanga de jos a uterului un chist mic....oare aia sa fie sarcina???Spuneti-mi ca da.....

buna si bine ai venit... smile.gif eu sper sa fie da...nu vreau sa iti faci iluzii asteapta cateva zile si fa un test de sarcina, acele simtome indica o sarcina, dar eu am avut o gramada de sarcini "false", tot asteptand sa fac un bebe, stiu ce inseamna, cel mai sigur este testul...si ai dreptate ...cu eco, nici la mine nu a vazut din prima luna sarcina...am repetat ecografia dupa inca o luna...succes si sa de-a DD sa fie hug.gif hug.gif hug.gif
piciulina14i
Multumesc Danna68....dar nu cred ca pot avea atata rabdare sa mai treaca o luna....iar in teste nu am incredere....multe au fost false la mine......daca e sa fie bb...trebuie sa las fumatul, sa iau acid folic, sa mananc sanatos.....cred ca o sa ma duc la alt doctor si o sa rog sa imi faca transvaginala....mai ales ca nu stiu pana la urma ce am.....dar mi-e frica de mor.....daca mi-a venit CM poate a fost un avort spontan....sau poate e acel chist.....sau poate e bb.....Sunt foarte contrariata....noi vrem bb.......
danna68
QUOTE(piciulina14i @ Aug 11 2007, 10:20 AM) *
Multumesc Danna68....dar nu cred ca pot avea atata rabdare sa mai treaca o luna....iar in teste nu am incredere....multe au fost false la mine......daca e sa fie bb...trebuie sa las fumatul, sa iau acid folic, sa mananc sanatos.....cred ca o sa ma duc la alt doctor si o sa rog sa imi faca transvaginala....mai ales ca nu stiu pana la urma ce am.....dar mi-e frica de mor.....daca mi-a venit CM poate a fost un avort spontan....sau poate e acel chist.....sau poate e bb.....Sunt foarte contrariata....noi vrem bb.......

acid folic poti lua inainte de a ramane gravida este chiar indicat...succes si asteptam vesti bb.gif tzuc.gif
piciulina14i
Buna din nou....am fost la doctor....nu am mai facut nici un test m-am dus direct....convinsa ca e sarcina....(o femeie simte...mai ales cand isi cunoaste ff bine corpul si are CM regulat) si.... doh.gif a fost sarcina....dar a fost si avort spontan.....Acum trebuie sa ma duc sa fac transvaginala ca sa vada daca s-a eliminat tot...daca nu..... sad.gif va trebui sa curete.....Ce ma fac???
mumu74
QUOTE(piciulina14i @ Aug 13 2007, 09:59 AM) *
Buna din nou....am fost la doctor....nu am mai facut nici un test m-am dus direct....convinsa ca e sarcina....(o femeie simte...mai ales cand isi cunoaste ff bine corpul si are CM regulat) si.... doh.gif a fost sarcina....dar a fost si avort spontan.....Acum trebuie sa ma duc sa fac transvaginala ca sa vada daca s-a eliminat tot...daca nu..... sad.gif va trebui sa curete.....Ce ma fac???

Ce sa faci? Mergi mai departe cu incredere in Dumnezeu ca-ti va da si tie o minune de copil! Nu-ti pierde speranta! Suntem alaturi de tine, toate mamicile de pe forum! hug.gif Unele dintre noi te intelegem intr-o mai mica sau mai mare masura... tzuc.gif tzuc.gif tzuc.gif
deea3184
QUOTE(piciulina14i @ Aug 13 2007, 09:59 AM) *

Piciulina.imi pare rau pt tine,te inteleg foarte bine,inteleg ce-i in sufletul tau!Acelasi lucru am patit si eu in luna martie a acestui an,eram terminata,de un an incercam sa raman insarcinata si cand colo dupa dureri mari de burta si cheaguri de sange medicul imi spune ca a fost sarcina si ca a fost avort spontan! Am trecut cu greu peste,dar increderea in D-zeu mi-a dat putere sa merg mai departe si acum sunt insarcinata in 13 sapt ,am probleme cu sarcina,am imineneta de avort inca din sapt a 5 a,dar nu conteaza atata timp cat stiu ca este acolo,il vad la eco destul de des pt ca a fost nevoie sa fac foarte des,stiu ca este bine si ca tot D-zeu o sa ma ajute sa duc sarcina la capat! Ai sa vezi ca D-zeu o sa-ti dea puterea sa mergi mai departe si in momentele in care te astepti mai putin o sa vina si bebe,asa am patit eu! Ai grija de tine si gandeste-te ca D-zeu stie ce face,nu-i nimic intamplator!
andra21
Piciulina si mie imi pare rau pt ce ti s'a intamplat!!Dar sa stii ca doar cu credinta in Dumnezeu,cu speranta si cu sprijinul celor dragi vei reusi sa treci mai usor peste asta..Succes pe mai departe!

Si acum intrebarea mea: fetelor,e normal la o echografie abdominala sa nu se vada o sarcina de aproximativ 4 sapt??
AdeDia
QUOTE(andra21 @ Nov 3 2007, 04:12 PM) *
Si acum intrebarea mea: fetelor,e normal la o echografie abdominala sa nu se vada o sarcina de aproximativ 4 sapt??

Da,draguta,este normal.De obicei incepe sa se vada dupa 6-7 saptamani,sau chiar 8-9 sapt in unele cazuri.Nu te stresa ca nu-ti face bine. smile.gif
andra21
mii de multumiri AdeDia pt un raspuns atat de prompt!!Acum am dupa calculele mele 5 sapt si ma duc din nou la medic luni..Sa vedem ce o sa fie..
AdeDia
QUOTE(andra21 @ Nov 3 2007, 05:00 PM) *
mii de multumiri AdeDia pt un raspuns atat de prompt!!Acum am dupa calculele mele 5 sapt si ma duc din nou la medic luni..Sa vedem ce o sa fie..

Cu placere tzuc.gif Uite aici si un topic unde gasesti cateva explicatii in plus:
http://www.utilecopii.ro/forum/index.php?s...ic=138&st=0
EMY2000
Buna fetelor, eu sunt noua pe acest topic. Mai am un baietel si in luna februarie ne mai vine un membru in familie. La 8 sapt am avut niste probleme, o sangerare nu foarte mare , dar de ajuns cat sa am amenintare de avort. De atunci doctora imi face in fiecare luna eco, la prima care am facut-o mi-a zis ca este o problema cu placenta , ca este inaintea copilului, dar cu incredere in DD si cu multa odihna(de atunci am intrat in risc maternal si nu am mai fost la munk) totul sa rezolvat. Noi vrem o fetita dar baietelul vrea si surioara si fratior, pana acum bb nu a vrut sa aflam ce este, ne-a tratat cu funduletul.
liliana2u
QUOTE(EMY2000 @ Nov 5 2007, 05:26 PM) *
Buna fetelor, eu sunt noua pe acest topic. Mai am un baietel si in luna februarie ne mai vine un membru in familie. La 8 sapt am avut niste probleme, o sangerare nu foarte mare , dar de ajuns cat sa am amenintare de avort. De atunci doctora imi face in fiecare luna eco, la prima care am facut-o mi-a zis ca este o problema cu placenta , ca este inaintea copilului, dar cu incredere in DD si cu multa odihna(de atunci am intrat in risc maternal si nu am mai fost la munk) totul sa rezolvat. Noi vrem o fetita dar baietelul vrea si surioara si fratior, pana acum bb nu a vrut sa aflam ce este, ne-a tratat cu funduletul.

din cauza placentei nici nu va arata sexul prea curand, poate doar echo 3 sau 4D sa ajute, au o metoda de examinare craniana pt aflarea sexului. eu am placenta praevia si desi am facut numai echo tridimensionale, mi-au spus ca va fi fata (sex: posibil fem, asta era termenul deja uzual), dar nu a fost sigur pana nu am nascut-o.
dupa cum imi spunea doctora mea, ar fi bine sa fie fata, ele sunt mai harnice si ... iti poate ridica placenta, baietii sunt lenesi, vei vedea pana la urma ce vrea Domnul sa fie.
nastere usoara!
EMY2000
Multumesc mult. Din cate am inteles de la doctora(am mai facut 2 eco de cand mi-a zis ca am probleme cu placenta) acum e totul bine.Abia astept sa fac eco 3D pe data de 19 noiembrie. Sa te auda DD si sa fie fetita, as fi cea mai fericita. Dar pana la urma nu conteaza, sanatos sa fie.
scumpy69
de la ce luna poti sa iti faci prima ecografie?
QUOTE(kid_sim @ Jun 1 2007, 09:12 PM) *
mamici si viitoare mamici,

cat de des ati facut, faceti, va doriti sa mergeti la doctor pentru ecografie?

rezistati o luna??

credeti sau ati auzit daca sunt daunatoare pentru fat in situatia in care o viitoare mamica (cu pitici ca ai mei) face des ecografii din diverse motive??

ati repetat vreodata eco dupa numai o saptamana??

ati facut mai mult de 3 eco intr-o luna??
am pus destule intrebari pentru moment.

eu sunt programata pe 7 iunie la eco la unul dintre medicii f renumiti, apoi la o saptamana, maxim doua merg si la doctorul care va urmari sarcina mea de acum inainte, iar dansul vrea sa fac atunci eco si triplu test (vor fi cam 15 sapt)

pupici si multa sanatate!!!

liliana2u
QUOTE(scumpy69 @ Nov 6 2007, 02:27 PM) *
de la ce luna poti sa iti faci prima ecografie?

eu am fost programata la prima echo, dupa 6 sapt-7 de sarcina. vezi ca mai e un topic despre 'Ecografii 3D', cred, unde am postat eu mai multe explicatii, nu am timp sa caut acum, dar in materialul respectiv gasesti toate datele.
Claudia Elena
Salut burtici!
Eu am facut azi prima ecografie care a durat nici 2 min pe ceas, eu sunt curioasa cat a putut sa vada d-na doctor in nici 2 min. E drept ca nu am decat 7/8 sapt, dar totusi mi se pare putin pt o ecografie. Va poop fetelor si astept raspuns!!! unsure.gif
liliana2u
QUOTE(Claudia Elena @ Dec 19 2007, 09:54 AM) *
Salut burtici!
Eu am facut azi prima ecografie care a durat nici 2 min pe ceas, eu sunt curioasa cat a putut sa vada d-na doctor in nici 2 min. E drept ca nu am decat 7/8 sapt, dar totusi mi se pare putin pt o ecografie. Va poop fetelor si astept raspuns!!! unsure.gif

daca e o doctora buna, nici nu-i trebuie mai mult... era necesar sa vada pozitionarea oului si daca e sarcina viabila. o sa dureze ceva mai mult urmatoarea. daca nu ai probleme, nici nu trebuie sa faci prea multe.
sarcina lina si nastere usoara!
pissy18kat
QUOTE(Claudia Elena @ Dec 20 2007, 01:54 AM) *
Salut burtici!

mama doar 2 min eu cand am fost insarcinata asta vara am facut 7 ecografi pe toata perioada sarcinii dar dura jumatate de ora fiecare eco !!! ohmy.gif
imi arata si mie doctora si imi explica astai un piciorus asta i o manuta uite cum isi misca buza etc >>> ohmy.gif
ruxy
QUOTE(Claudia Elena @ Dec 19 2007, 04:54 PM) *
Salut burtici!

se pare ca Dna doctor...e taaaaare grabita, pe fuga pusa wub.gif ...ai grija cu ea, iar daca ti se pare ca nu e in regula schimb-o fara sa stai pe ganduri smile.gif tzuc.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.