Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Cruditatile - Tratament De Intinerire Si Infrumusetare
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Terapii si tratamente naturiste
carla
Cruditatile constituie cel mai bun tratament pentru intinerire si infrumusetare. Cu ajutorul lor se accelereaza innoirea celulelor, pielea redevine elastica iar formarea ridurilor se opreste. Se reglementeaza activitatea glandulara, dispare obezitatea, vasele de singe sunt curatate, toxinele fiind eliminate. Infatisarea devine proaspata si tinereasca. Oamenii care folosesc regimul bazat pe cruditati traiesc o intinerire treptata, ce poate fi echivalata cu o micsorare a virstei biologice cu pana la 15-20 de ani de viata.

Alimentele crude hranesc si vindeca totodata deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi 'fabricate' prin alte metode decat cele naturale. Ele sunt necesare in egala masura atit pentru cei bolnavi, cit si pentru cei sanatosi. Incapacitatea noastra de a simti cu adevarat savoarea fructelor si legumelor crude este generata de pervertirea 'papilelor noastre gustative' de catre alimentele prelucrate chimic care au invadat orasele. Este nevoie de timp si de vointa, pentru a recapata placerea de a ne bucura de cruditati si de a le aprecia la adevarata lor valoare. Aceasta hrana este un medicament zilnic, care ne intareste sistemul imunitar, aparandu-ne de viroze si de alte boli. Pe langa consumarea produselor in stare naturala, alimentatia naturista exclude aportul produselor sintetice din alimentatia noastra.

Dupa doua, trei saptamani veti constata ca veti scapa de oboseala si, spre surpriza dumneavoastra, vor disparea si depozitele de grasimi in exces. Rezistenta organismului va creste considerabil, chiar daca la scoala sau la serviciu depuneti eforturi mari.
Organismul isi preia din hrana doar acele principii nutritive necesare pentru a-si indeplini functiile. Restul de substante care nu ii trebuiesc vor fi eliminate sau stocate. De cate ori suntem bolnavi, se spune ca avem boala datorita unui virus. Intr-adevar, acestia sunt cei care genereaza boala. Deosebirea este ca unii se imbolnavesc, iar altii nu, acesta rezultand din capacitatea organismului de a se apara si de a anihila acesti agenti patogeni. Imunitatea este implacabil legata de alimentatia gresita si de reziduurile nocive care se gasesc in organism. Insa aceste depozite nocive nu sunt o fatalitate.

Sursa: Newz
toia
Un mar pe zi, adevarata sanatate

Marul este foarte sanatos. Nu contine deloc grasimi, are foarte putina albumina si numai 12% carbohidrati, care se gasesc sub forma de fructoza. Pe langa vitamina A si vitaminele din grupul B-urilor, aceste fructe sunt adevarat izvor de vitamina C si de minerale. Marul doboara toate recordurile nu numai in ceea ce priveste cantitatea de vitamine, el contine nu mai putin de 30.000 de substante vegetale secundare, deosebit de importante pentru sanatatea noastra. Daca veti consuma numai 100 de grame de mar cu coaja, aceasta va echivala cu 2 grame de vitamina C pura. De asemenea, el ajuta si longevitatea. Acest lucru este atestat de studii, confirmate si prin experimentele oamenilor de stiinta de la Universitatea Cornell. Ei sunt de parere ca extractul din coaja marului de tip Ionatan micsoreaza cu 43% pericolul aparitiei celulelor canceroase in zona intestinului si cu 57% in cazul ficatului. Un alt studiu anunta ca merele sunt excelente pentru caile respiratorii, volumul plamanilor marindu-se cu fiecare muscatura din acest fruct. Merele va pot ajuta si la rezolvarea altor probleme. Pentru acnee, curatati un mar de coaja si taiati-l bucatele. Fierbeti-l apoi in 250 ml de apa, pana ce se inmoaie. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi, umeziti in el putina vata si aplicati solutia pe fata. Pectina din mar va va ajuta pielea.

C.R.
AdeDia
Preferati legumele mici

Iata cateva motive:
-au un gust mult mai delicat,mai dulce si mai intens decat surorile lor mai mari.
-contin mai putine toxine.
-necesita doar un sfert din timpul de fierbere al legumelor mari,in felul acesta protejandu-se mai bine si continutul de vitamine.
-nu mai e nevoie sa fie cojite,spalatul este suficient.
-nu sunt manipulate genetic,ca majoritatea legumelor mari


Legume contra mainilor reci

Mainile reci sunt un semn de circulatie periferica proasta.Cine vrea sa scape de acest necaz fara sa apeleze la medicamente e sfatuit sa manance,o data pe saptamana,fasole verde sau nuci.Contin fier,iar fierul activeaza hormonii responsabili cu temperatura corpului.

Spanacul previne infarctul

-Spanacul nu e sanatos doar ptr.copii,ci si ptr adulti.Cercetatorii americani au descoperit ca vitaminele B6,B12 si acizii pe care ii contin sunt factori de protectie impotriva infarctului cardiac.Pentru a nu le distruge prin fierbere,opariti doar spanacul si transformati-l in salate gustoase,cu lamaie si untdelemn.

Energie verde pentru sportivi

-Spanacul este cea mai potrivita hrana pentru cei ce fac sport.Contine magneziu si este mancat adesea cu ochiuri,bogate in albumina.Iar magneziul si albumina sunt cele mai importante substante care ne ajuta sa ne recuperam dupa efort.Semnele de avertisment pentru lipsa magneziului:crampe in pulpele picioarelor,zvacnituri in ochi.

A.V.
AdeDia
USTUROIUL:consumati-l zdrobit

Renumit pentru actiunea lui asupra sangelui,pe care il fluidizeaza,normalizand astfel tensiunea,usturoiul trebuie zdrobit inainte de a fi mancat.Procedeul elibereaza o enzima care activeaza puternic alicina,substanta miraculoasa ce transforma usturoiul in medicament.Cand gatiti,lasati usturoiul zdrobit sa stea 10 minute pe-o farfurie descoperita si nu-l fierbeti mai mult de 5 minute.
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.