Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Considerați Utilă O Oră De Jocuri La școală ?
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Bebelusi si copii > Copii pana la 14 ani
AndreiD11
Jocul (ca formă de mișcare) este un mijloc ideal de educație. Dacă la grădiniță jocul face parte din educația copiilor pe măsură ce elevii înaintează în vârstă jocul este din ce în ce mai uitat. Ba mai mult, nici sport nu prea se mai face la școală.

În ultima perioadă copiii dedică din ce în ce mai puțin timp sportului și jocului. Numărul terenurilor de sport din orașe e din ce în ce mai mic și copiii nu mai au spațiu de joacă. Traficul rutier intens face imposibilă practicarea jocurilor pe străzi, această deprindere fiind de domeniul trecutului.
Nici acasa copiii nu mai găsesc spațiu și timp de joacă, televizorul, calculatorul și în general odihna pasivă luând locul formelor de mișcare.

Prin joc un copil face în 10 minute mai multă mișcare decât ar efectua îm mod obișnuit într-o oră. Prin urmare, într-un interval scurt de timp jocurile îi ajută să contracareze efectele sedentarismului satisfacîndu-le totodată nevoia de mișcare.

Majoritatea jocurilor solicită multilateral organismul. Dezvoltă forța, viteza, îndemânarea, perseverența, spiritul de echipă, desavârșesc pregătirea fizică, întărasesc sănătatea și produc o stare de voie-bună.

Jocurile simple pot fi practicate oricum și oriunde. Prezintă atractivitate, mobilizează toate forțele, mențin treaz interesul copiilor.

Jocurile sunt un mijloc de deconectare psihică, de odihnă activă, prin intermediul lui utilizându-se la maximum timpul liber.

Prin intermediul jocului omul se obișnuiește să suporte cu demnitate înfrângerile și să guste satisfacțiile victoriei. Prin intermediul sportului se cultivă spiritul de sacrificiu, perseverența, curajul.

Jocul este un mijloc important de educație. Este necesară propagarea jocurilor pe cale de dispariție.



Considerați că ar fi utilă o oră de jocuri la școală? Cu jocuri precum

Fuga după minge (măgărușul)
Lapte gros
Fotbal pe hârtie
ȚOMAPAN

atelierecumaniere
Ateliere creative pentru copii, Dezvoltare personala adulti/adolescenti, Consiliere psihologica, Workshopuri

www.atelierecumaniere.ro office@atelierecumaniere.ro

https://www.facebook.com/atelierecumaniere?ref=hl
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.