Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Iată Ingredientele Din Mezeluri Care Ne Otrăvesc!
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Sanatate - sfaturi si experiente
anku
Pate de gâscă, cu xantan

Xantanul și guarul, E-415 și, respectiv, E-412, sunt substanțe de gelifiere care rețin foarte multă apă și, astfel, produsul cântărește mai mult. Sunt periculoase pentru că scad absorbția în organism a vitaminelor A, D, E, K și a mineralelor precum calciu și magneziu, potasiu și fier.
Crenvurști din gelatină

Foarte des folosit la majoritatea mezelurilor, Colagenul este o gelatină din zgârci care nu are proprietăți nutritive. Pe de altă parte, persoanele cu hiperuricemie ar trebui să se ferească de alimentele cu această gelatină, altfel riscând să se aleagă cu atacuri de gută (inflamația agresivă a articulațiilor).
Șuncă de Praga, cu dextroză

Dextroza este o substanță cu un index glicemic foarte ridicat, cu zaharuri cu absorbție extrem de rapidă. Este interzisă în dieta bolnavilor de diabet, dar este bine să evităm consumul produselor care conțin această substanță pentru că riscăm să ne îmbolnăvim de diabet.
Șunculița țărănească, interzisă gravidelor

Majoritatea mezelurilor conțin glutamat de sodiu, chiar și șunculița denumită “țărănească”. Substanța dă un gust mai bun produsului, dar creează dependență. Este interzisă copiilor și femeilor gravide. Riscăm maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm și modificări de ritm cardiac.
Tobă cu «tone» de sare

Unul dintre produsele așa-zise tradiționale, toba, este plină, printre altele, de sodiu (Na). Asta înseamnă că, așa cum ne explică doctorul Mencinicopschi, produsele sunt pline, de fapt, de sare. Din cauza ei ne putem alege cu foarte multe boli cerebrale, cardiace, hepatice grave, dar și cu un cancer la stomac sau la colon!
Parizerul, interzis copiilor ohmy.gif

Parizerul este de departe unul dintre cele mai nocive produse, mai ales pentru copii. De altfel, este interzis pentru micuți. Colorantul pe care îl conține, carminul, e cancerigen. Procedeul extragerii carminului dintr-o insectă este ultranociv. E folosit pentru a da o culoare roșie produselor.
Cârnați cu nitriți

Nitritul de sodiu, sau E 250, e utilizat pentru a da mezelurilor o culoare roz, apetisantă. Unul dintre cele mai periculoase efecte este dezvoltarea celulelor cancerigene. Poate declanșa și afecțiuni ale glandei tiroide. Totodată, este interzis femeilor gravide, copiilor și bolnavilor în general.
Pastramă cu caragenan

Caragenanul, sau E-407, conține factori co-cancerigeni. Adică, descompus în colon, se poate transforma în alte substanțe care pot duce la cancer de colon. Caragenanul este folosit frecvent în toate mezelurile, fiind un agent de întărire și îngroșare a alimentelor.
Coloranți periculoși în salam

La fel ca la parizer, la salamuri cel mai periculos aditiv este colorantul carmin sau roșu coșenilă. Este extrem de periculos din cauza extracției pe bază de aluminiu. Pe de altă parte, aceste produse mai sunt și pline de sare, din cauza cărora ne putem îmbolnăvi de inimă, ficat, rinichi, sau chiar de cancer. ohmy.gif
anku
eu ador salamul taranesc si sunculita taraneasca sad.gif
manu1981
In conditiile astea, oare mai avem voie sa mancam ceva? sad.gif
Pana si legumele si fructele nu mai sunt naturale de mult.
Lusha&Zbenguica
eu tocmai imi mestec sandwich-ul cu muschi file smile.gif
acuma ce sa fac? sa ma duc sa-l vomit???
deja ma inspaimant cand vad ca mancam numai chimicale sad.gif
anku
De ce ne îmbolnăvim grav din cauza sucurilor carbogazoase

Ne fac viața mai dulce, mai efervescentă și mai colorată. Cel mai mult ne place să le consumăm în combinație cu mâncăruri gustoase din categoria fast-food. Indiferent de perioada anului, din frigiderele noastre nu lipsesc băuturile carbogazoase, cu toate soiurile de arome și care au diferite culori. Ce refuzăm noi însă să acceptăm este faptul că aceste produse ne otrăvesc de-a binelea!
Despre efectele dezastruoase ale sucurilor acidulate s-au scris tone de pagini și, probabil, se vor mai scrie. Aceasta pentru că doctorii ne atrag în permanență atenția că sunt extrem de nocive. Din păcate, foarte mulți dintre noi ignorăm sfaturile medicilor.

«Și mai periculoase sunt cele light»

Care sunt cei mai nenorociți coloranți - Tartrazina poate provoca agitație permanentă

Tartrazina este colorantul galben care imită, la sucuri, “aportul” de portocale. În realitate, culoarea naturală oferită de citrice pe care o găsim la cele mai multe băuturi răcoritoare este de maximum 2%. Restul este tartrazină, sau E 102. Cea mai gravă afecțiune care poate fi provocată de acest colorant este ADHD sau sindromul agitației permanente. Spre exemplu, un copil nu se mai poate concentra la ceea ce face, de pildă la lecții, și este în permanență agitat, atât fizic, cât și psihic. Totodată, tartra- zina mai poate provoca multe forme de cancer
Galben de chinolină, interzis micuților Coloranții galbeni din sucuri, periculoși

E 104, sau galben de chinolină, se află pe lista celor mai periculoși coloranți. Bineînțeles, imită culoarea portocalelor sau a lămâilor. Potrivit specialistului în alimentație doctor Gheorghe Mencinicopschi, sucurile care conțin această substanță ar trebui interzise urgent copiilor. Substanța este cancerigenă, poate provoca obezitate și boli neurovegetative.
Galbenul portocaliu poate provoca alergii

E 110 e un alt colorant care imită culoarea galbenă a fructelor. Se găsește în foarte multe sucuri, dar și în guma de mestecat. Poate provoca alergii, congestie nazală, astm și disfuncții ale percepției gustului. Încercați să excludeți din alimentația voastră, dar mai ales a copiilor, produsele care conțin galben sau portocaliu.
aspartamul (E 951), extrem de nociv - Una dintre cele mai nocive substanțe pe care o găsim în sucuri. Este un îndulcitor chimic extrem de dăunător organismului, folosit la așa-zisele băuturi care nu conțin zahăr sau la cele light. Pentru a i se ascunde gustul chimic, aspartamul este folosit în combinație cu alți aditivi, care, la rândul lor, sunt extrem de nocivi. Poate provoca boli grave, precum cancer, scleroză, eplilepsie, maladiile Parkinson și Alzheimer.
cidul ciclamic care ne face obezi - Acidul ciclamic, sau E 952, e un alt îndulcitor și potențator de gust care se găsește în băuturile răcoritoare. Potrivit lui Mencinicopschi, acest aditiv este nociv și poate crea obezitate, având un indice glicemic ridicat. Cu alte cuvinte, fugim de băuturile cu zahăr ca să nu ne îngrășăm, dar ne îmbolnăvim de la îndulcitori. La rândul ei, obezitatea aduce alte boli - de ficat, cardio-vasculare și chiar cerebrale.

Cancerul și sucraloza (E 955) - Unul dintre cei mai periculoși aditivi, care îndulcește de 600 de ori mai mult decât zahărul și de două ori mai mult decât zaharina, e sucraloza, sau E 955. Studiile arată că aceasta afectează timusul (un organ mic, aflat în cavitatea toracică, care luptă contra cancerului). Timusul e dirijorul sistemului imunitar, iar sucraloza îi poate afecta activitatea și riscăm să ajungem la boli grave, precum cancerul.

Gravidele riscă să le facă rău micuțilorDe ce trebuie să evite femeile însărcinate aceste băuturi

“Femeile însărcinate care consumă sucuri carbogazoase ar trebui să renunțe urgent la ele! Substanțele nocive ale acestora pot intra și în lichidul amniotic (n.r. - lichidul în care se dezvoltă fătul) și pot afecta copilul, care se poate naște cu o predispoziție la obezitate”, explică profesorul Mencinicopschi.

Fructele, mai bune decât «fresh»-ul

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi subliniază faptul că fructele, precum merele sau portocalele, sunt mai bune dacă le mâncăm și nu le stoarcem cu un robot de bucătărie. Așadar, o parte din proprietățile fructelor se pierd atunci când le transformăm în “fresh”. Totuși, asta nu înseamnă că sucurile naturale pe care le facem în casă nu sunt bune, ba din contră, e bine să înlocuim cu ele sucurile carbogazoase.
anku
QUOTE(Lusha&Zbenguica @ Jan 28 2011, 09:08 AM) *
eu tocmai imi mestec sandwich-ul cu muschi file smile.gif
acuma ce sa fac? sa ma duc sa-l vomit???
deja ma inspaimant cand vad ca mancam numai chimicale sad.gif

si cred ca ce o sa mai vina..... sad.gif
roxanne
Foarte intresant si folositor, multumim Anku! smile.gif Sunculitza taraneasca sau de casa, luam si noi, dar in ultimul timp, din cate am vazut, au stricat-o cu totul...e plina de apa, are fel de fel de culori prin ea si gustul e oribil, asaca am renuntat..de salam nicivorba, de mult timp nu mai cumpar nici un fel de salam...pe Iasmi incerc s-o feresc cat pot...ii dau numai oua, lapte, branza si smantana de casa...nimic de la magazin, doar din cand in cand cate o ciocolatica.
moni_k
nu stiam eu de ce nu pun gura pe mezeluri biggrin.gif. noroc cu intuitia feminina!
multumim pentru info notworthy.gif
USA
Mezelurile le adoram candva......ma simteam atat de bine cand gustam o sunculita taraneasca......acum citesc tot ce iau si de foarte multe ori ma ingrozesc......

CEA MAI MARE PROBLEMA A OAMENILOR, ESTE CA DIN GRABA, DIN LENE...NU CITIM CE SCRIE PESTE TOT SUB NASUL NOSTRU, PTR O MAI BUNA ALEGERE!...si asta e adevarul!
USA
QUOTE(Lusha&Zbenguica @ Jan 28 2011, 11:08 AM) *
eu tocmai imi mestec sandwich-ul cu muschi file smile.gif
acuma ce sa fac? sa ma duc sa-l vomit???

liwlol.gif liwlol.gif liwlol.gif liwlol.gif esti de coma serios.......inca lucru care ar trebuii sa il stie toata lumea...MAREA MAJORITATE A ACESTOR E-uri, TOXINE, SUNT ELIMINATE PRIN MISCARE, PRIN SPORT REGULAT!!!!!!!!!!!!!!..prim miscare se elimina mult mai repede din organism si nu sunt stocate, in grasimea de pe burta, mai ales, cel mai adesea! 68.gif
mia22_ro
QUOTE(manu1981 @ Jan 28 2011, 11:21 AM) *
In conditiile astea, oare mai avem voie sa mancam ceva? sad.gif
Pana si legumele si fructele nu mai sunt naturale de mult.



asa ma intreb si eu nervi.gif
Alondra
Ce bine ca nu mi-au placut/ nu-mi plac in mod deosebit carneturile....anima1.gif
Dar cam orice bagam in gura are cate ceva de genul chimicalelor astora...asa ca....wacko.gif ce poti sa faci, ca n-ai mai avea loc sa traiesti altfel...ramane la latitudinea fiecaruia cata grija are de felul ce si cum mananca..sad.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.