Peste 55 la suta dintre romancele majore, dar cu varsta sub 35 de ani, locuiesc cu un partener de viata, in vreme ce procentul la barbatii din aceeasi categorie de varsta este de 42 la suta, scorul Romaniei fiind depasit doar de Finlanda si Suedia, relateaza Mediafax, care citeaza statistica Eurostat.

In toate statele membre UE, mai ales femeile cu varste intre 18 si 34 de ani locuiesc cu partenerul, pentru ca acestea sunt mai predispuse sa locuiasca sau sa se casatoreasca cu cineva de la o varsta mai frageda.

Romania se situeaza, conform datelor din 2008, pe locul trei in Uniunea Europeana in ceea ce priveste traiul consensual la categoria de varsta 18-34 de ani, pe locul intai plasandu-se Finlanda (63 la suta dintre femei si 51 la suta dintre barbati), iar pe locul doi Suedia (61 la suta dintre femei si 48 la suta dintre barbati).

Cele mai mici procente au fost inregistrate in Irlanda (34 la suta dintre femei), Malta (37 la suta dintre femei), Grecia (21 la suta dintre barbati) si Italia (25 la suta dintre barbati).

La nivel european, 48 la suta dintre femeile cu varste intre 18 si 34 de ani si 36 la suta dintre barbatii din acelasi segment de varsta locuiesc cu un partener de viata.

Totodata, 20 la suta dintre femei si 32 la suta dintre barbatii din UE locuiau cu cel putin unul din parinti. Dintre acestia, 13 la suta inca studiau.

Hotnews